Favoriete non-alcoholische zomerdrankjesSummer time, and the livin’ is easy. Het is het begin van een van mijn favoriete Gershwin liedjes, maar ook een goed moment om het met jullie eens te hebben over zomerdrankjes. Non-alcoholische wel te verstaan.

Want warm weer, is veel drinken. Water uit de kraan is een goed begin, maar er is nog zoveel meer lekkers dat je kunt maken. Ik zet mijn favoriete zomerdrankjes – in willekeurige volgorde – voor je op een rijtje!

Unicorn ijsthee

Magische ijsthee maken? Dan is de unicorn thee van Team Work Tea een uitkomst. Claartje (Foodness) richtte het label zelf op (hoe stoer is dat?!) en zocht in Sri Lanka naar de beste thee leveranciers. Niet alleen is de thee fairtrade, hij is ook waanzinnig mooi verpakt én lekker!

Ik zet deze ijsthee, met water dat van de kook af is, samen met wat honing en citroen meteen in een kan, waar ik een thee-ei met 2 theelepels thee in laat trekken. Dan af laten koelen en in de koelkast tot ‘ie door en door koud is. Evt. kun je er nog het sap van een sinaasappel bij doen, als je ‘m iets zoeter wilt.

Chaudfontaine watermeloen & komkommer

Een zomervariant van de fusionlijn van Chaudfontaine. Naast o.a. limoen en munt is er nu deze watermeloen & komkommersmaak. Helaas alleen in halve liters (gooi het flesje thuis even met de rest van je plastic afval gescheiden weg, oké?!) maar ideaal dan ook wel weer voor onderweg, in de trein of op het strand.

Extra smaak? Dan in een groot glas met wat extra schijfjes komkommer en evt. een blokje watermeloen. Mmmmmm!

Thé glacé

Betjeman & Barton serveert deze zomer twee soorten ijsthee: zwarte Chinese en Ceylonthee met citroenkaviaar maar ook yuzu, en eersteklas Zuid-Franse verveine met frisse meloen. Die vind ik het allerlekkerst! Het is een melange van zwarte thee uit China en Sri Lanka (Ceylon) met citroen en yuzu. Citroenkaviaar (ook wel fingerlime) is een vrucht uit Australië. Hij ziet eruit als een augurk, heeft kleine kaviaar-achtige bolletjes onder de schil en smaakt naar limoen. Dat laatste past perfect bij de Japanse yuzu, die het een dubbele citrus-kick geeft.

Zo zet je ijsthee van Betjeman & Barton op zijn best

Deze ijsthee zet je met koud water. Gebruik 26 gram losse thee voor twee liter ijsthee. Doe eerst de thee in een afsluitbare waterkan en laat het in de koelkast vier uur trekken. Giet de thee daarna via een zeef over in een kan. Voeg verse munt toe, of stukken citrusfruit of appel. Door en door koud vind ik ‘m het lekkerst!

Mr. Fitzpatrick limonade

Een cordial, zoals de Engelsen het noemen. Aanmaaklimonade zoals wij thuis zeggen. Maar dan van het chique soort. Komkommer, citroen en munt, het is de nieuwste smaak en direct mijn favoriet voor deze zomer.

Je kunt ‘m gewoon met kraanwater aanmaken, maar bij ons staat altijd het bruiswater van Chaudfontaine koud, en met een bubbeltje erin vind ik hem nóg lekkerder. Schijfje citroen en komkommer in je glas en goed wat ijs en klaar ben je!

De cordial is te koop o.a. via Foodelicious


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.
22 mei 2020
Lowlander bier
 
GESLOTEN – Thuis uit eten met Lowlander Bier

Deze winactie is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, er staat weer een smakelijke nieuwe winactie klaar
19 mei 2020
 
Home made Basics van Yvette van Boven – review

Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!