Eet.Leef.Reis van Donal Skehan – reviewIk geef het maar meteen toe, ik ben al jaren fan van deze jonge Ierse kookboekauteur. Donal Skehan was onlangs in Nederland, ter promotie van zijn 2e Nederlandse boek (hij schreef er overigens al zeven!) Eet Leef Reis. Ik mocht hem ontmoeten en interviewen en mijn bewondering voor hem is alleen maar nog meer gegroeid, maar daarover lees je meer in mijn interview met hem.

Het boek dus, na Vers, de 2e Nederlandse vertaling die nu beschikbaar is. Het boek gaat verder waar Vers ophield.

Eet.Leef.Reis

In het Engels heet het boek Eat. Live. Go, en het reflecteert het leven van Skehan van de afgelopen jaar. Waar Vers zich vooral focuste op het weer gezond worden door middel van goede voeding viert hij met dit boek het feit dat dat gelukt is. Skehan reisde de afgelopen jaren veel en dat zie je terug in het boek.

Makkelijk en snel op tafel

Het eerste deel van het boek bevat recepten voor doordeweeks. Aan de ene kant genoeg snelle recepten, aan de andere kant ook fijn wat recepten die langer nodig hebben maar waarbij je dan weer wel je handen vrij hebt. Ideaal ook om voor te bereiden.

Voedzame en gezonde recepten

In het tweede deel, net als in Vers, een hoop voedzame, gezonde recepten. Van power ontbijt tot snacks. De intro’s moet je ook zeker niet over slaan. De humor erin is een van de redenen waarom ik zo dol op Skehan ben. Niet te serieus allemaal, ook al gaat het om gezonde recepten. Heerlijk!

Wereldkeuken

Door de reizen van Skehan bevat dit boek ook volop recepten uit de wereldkeukens die hij tijdens zijn reizen aandeed. Stevige, uitgesproken smaken. Lekker wat pit erin. En verrassend. Niet gek ook als je leest dat hij in vijf jaar tijd ruim 20 landen bezocht.

Voor ieder wat wils

In dit boek staat echt voor ieder wat wils. Van ontbijt tot lunch. Van snelle salades tot slow food stoofpotjes. Maar ook zoetigheid, taarten, toetjes. Noem het maar op. Alles even fijn gefotografeerd en gestyled. Alles even maakbaar. Kortom, leg het boek in de keuken, laat je inspireren en kook er vooral heel veel uit!

Eet.Leef.Reis is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 14 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!