Eet.Leef.Reis van Donal Skehan – reviewIk geef het maar meteen toe, ik ben al jaren fan van deze jonge Ierse kookboekauteur. Donal Skehan was onlangs in Nederland, ter promotie van zijn 2e Nederlandse boek (hij schreef er overigens al zeven!) Eet Leef Reis. Ik mocht hem ontmoeten en interviewen en mijn bewondering voor hem is alleen maar nog meer gegroeid, maar daarover lees je meer in mijn interview met hem.

Het boek dus, na Vers, de 2e Nederlandse vertaling die nu beschikbaar is. Het boek gaat verder waar Vers ophield.

Eet.Leef.Reis

In het Engels heet het boek Eat. Live. Go, en het reflecteert het leven van Skehan van de afgelopen jaar. Waar Vers zich vooral focuste op het weer gezond worden door middel van goede voeding viert hij met dit boek het feit dat dat gelukt is. Skehan reisde de afgelopen jaren veel en dat zie je terug in het boek.

Makkelijk en snel op tafel

Het eerste deel van het boek bevat recepten voor doordeweeks. Aan de ene kant genoeg snelle recepten, aan de andere kant ook fijn wat recepten die langer nodig hebben maar waarbij je dan weer wel je handen vrij hebt. Ideaal ook om voor te bereiden.

Voedzame en gezonde recepten

In het tweede deel, net als in Vers, een hoop voedzame, gezonde recepten. Van power ontbijt tot snacks. De intro’s moet je ook zeker niet over slaan. De humor erin is een van de redenen waarom ik zo dol op Skehan ben. Niet te serieus allemaal, ook al gaat het om gezonde recepten. Heerlijk!

Wereldkeuken

Door de reizen van Skehan bevat dit boek ook volop recepten uit de wereldkeukens die hij tijdens zijn reizen aandeed. Stevige, uitgesproken smaken. Lekker wat pit erin. En verrassend. Niet gek ook als je leest dat hij in vijf jaar tijd ruim 20 landen bezocht.

Voor ieder wat wils

In dit boek staat echt voor ieder wat wils. Van ontbijt tot lunch. Van snelle salades tot slow food stoofpotjes. Maar ook zoetigheid, taarten, toetjes. Noem het maar op. Alles even fijn gefotografeerd en gestyled. Alles even maakbaar. Kortom, leg het boek in de keuken, laat je inspireren en kook er vooral heel veel uit!

Eet.Leef.Reis is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 14 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.