Eerste hulp bij stylingEerste hulp bij styling

Wie mijn eerdere artikel las over Yolande Avé weet dat ik fan ben van deze stijlcoach. Voor iedereen die wel wil maar niet weet hoe heeft Yo een online cursus ‘eerste hulp bij styling’ opgezet. Juist bedoeld voor vrouwen die zich wel beter/anders willen kleden, maar niet weten hoe. De drempel naar een échte coach is vaak hoog, maar met deze online cursus is de drempel laag/lager en tóch krijg je de persoonlijke aandacht die je wilt.

Online cursus EHBS

Want Yolande legt je, per module, in een aantal video’s uit wat het idee is van deze cursus en hoe je dat in de dagelijkse praktijk gaat brengen. En precies dát is waar Yo zo ongelofelijk goed in is. Haar enthousiasme, haar nuchterheid, de toepasbaarheid van haar adviezen. Haar stem zit al jaren in mijn hoofd als ik ga shoppen “wil je hier je ex in tegenkomen? Is dit de beste versie van jezelf? Zou je dit ook kopen als het niet in de uitverkoop is? “ Vooral die laatste heeft mij al voor menig miskoop bespaard.

Styling in stappen

Wat het fijne aan deze manier is, is dat je het doet in de tijd die jou past. ’s Ochtends vroeg in de trein, tussen twee opdrachten door, je klikt de modules open wanneer jij dat wil. Bij iedere module zitten ook werkopdrachten, zodat je meteen praktisch aan de slag gaat. Heel eerlijk, die heb ik vooral in mijn hoofd gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat op enig moment ik ze niet alsnog ga doen. Echt!

Stijlgids

Voor heel veel inspiratie krijg je naast de modules ook een inspiratiegids online, gebaseerd op alle outfit combi’s die Yo door de jaren heen bij klanten heeft gemaakt. Super leuk! En ook de stijliconen gids die je krijgt doet weer even het stof van je eigen smaak afblazen. Wat een toffe combi’s zitten hier ook weer in.

Practise makes perfect

Net als met alles wat je in het leven wilt veranderen/bijstellen is het een kwestie van heel veel doen en uitproberen. Ik ging de dag nadat ik met module 1 van start ging aan de slag met het mixen van printjes. Met het dragen van iets stoers op een ultrazoete roze rok. Niet alles was een succes, eerlijk is eerlijk. Maar na 3 outfits had ik zomaar een combi aan waar ik me echt te gek in voel (zie foto linksboven, mix van twee prints in één outfit). Winning!

Ook paste ik tóch een keer het luipaardjasje dat ik al vaker had gezien (zie foto hieronder). En hoewel ik het echt tof vond (en totáál anders dan wat ik normaal aan heb) besloot ik het toch niet te kopen, omdat ik gewoon weet dat ik het na een keer of drie dragen niet meer aan doe. Dus toch dat klassieke zwarte (ook een kleur die ik niet vaak aan heb, maar een stuk klassieker en dus meer ik…) vest op de verlanglijst. Dankjewel Yo!

 

Je eigen stijlcoach thuis

Iedere module spreekt Yo je toe via diverse video’s. Ik merk wel dat op enig moment mijn aandacht afdwaalt, want ze zijn gedegen en dus soms wat aan de lange kant (voor mij dan). Het had ook geholpen als de samenvatting in de video in tekst zou staan, dat houdt de aandacht bij mij in ieder geval beter vast. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon meeschrijven om dat te doen en bij iedere module zit wel een A4tje met de samenvatting, dus dat is handig voor na afloop.

Regelmatig opfrissen

Ik vond het fijn om mijn eigen kennis weer even af te stoffen en op te frissen. Dat is ook het grote voordeel van deze online cursus, dat kun je namelijk iedere keer weer doen als je ergens met je kleding tegen aan loopt. De modules blijven voor altijd beschikbaar.

Meer info

Wil je meer weten over deze online cursus Eerste Hulp bij Styling van Yolande Avé, neem dan een kijkje op haar site. Ga ik nu even mijn favo wintervest voor het komend seizoen op mijn verlanglijstje/Pinterest moodboard zetten!

Disclaimer: ik kreeg de online cursus van Yolande Avé cadeau.

 

Gepubliceerd op 5 september 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022