Eerste hulp bij stylingEerste hulp bij styling

Wie mijn eerdere artikel las over Yolande Avé weet dat ik fan ben van deze stijlcoach. Voor iedereen die wel wil maar niet weet hoe heeft Yo een online cursus ‘eerste hulp bij styling’ opgezet. Juist bedoeld voor vrouwen die zich wel beter/anders willen kleden, maar niet weten hoe. De drempel naar een échte coach is vaak hoog, maar met deze online cursus is de drempel laag/lager en tóch krijg je de persoonlijke aandacht die je wilt.

Online cursus EHBS

Want Yolande legt je, per module, in een aantal video’s uit wat het idee is van deze cursus en hoe je dat in de dagelijkse praktijk gaat brengen. En precies dát is waar Yo zo ongelofelijk goed in is. Haar enthousiasme, haar nuchterheid, de toepasbaarheid van haar adviezen. Haar stem zit al jaren in mijn hoofd als ik ga shoppen “wil je hier je ex in tegenkomen? Is dit de beste versie van jezelf? Zou je dit ook kopen als het niet in de uitverkoop is? “ Vooral die laatste heeft mij al voor menig miskoop bespaard.

Styling in stappen

Wat het fijne aan deze manier is, is dat je het doet in de tijd die jou past. ’s Ochtends vroeg in de trein, tussen twee opdrachten door, je klikt de modules open wanneer jij dat wil. Bij iedere module zitten ook werkopdrachten, zodat je meteen praktisch aan de slag gaat. Heel eerlijk, die heb ik vooral in mijn hoofd gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat op enig moment ik ze niet alsnog ga doen. Echt!

Stijlgids

Voor heel veel inspiratie krijg je naast de modules ook een inspiratiegids online, gebaseerd op alle outfit combi’s die Yo door de jaren heen bij klanten heeft gemaakt. Super leuk! En ook de stijliconen gids die je krijgt doet weer even het stof van je eigen smaak afblazen. Wat een toffe combi’s zitten hier ook weer in.

Practise makes perfect

Net als met alles wat je in het leven wilt veranderen/bijstellen is het een kwestie van heel veel doen en uitproberen. Ik ging de dag nadat ik met module 1 van start ging aan de slag met het mixen van printjes. Met het dragen van iets stoers op een ultrazoete roze rok. Niet alles was een succes, eerlijk is eerlijk. Maar na 3 outfits had ik zomaar een combi aan waar ik me echt te gek in voel (zie foto linksboven, mix van twee prints in één outfit). Winning!

Ook paste ik tóch een keer het luipaardjasje dat ik al vaker had gezien (zie foto hieronder). En hoewel ik het echt tof vond (en totáál anders dan wat ik normaal aan heb) besloot ik het toch niet te kopen, omdat ik gewoon weet dat ik het na een keer of drie dragen niet meer aan doe. Dus toch dat klassieke zwarte (ook een kleur die ik niet vaak aan heb, maar een stuk klassieker en dus meer ik…) vest op de verlanglijst. Dankjewel Yo!

 

Je eigen stijlcoach thuis

Iedere module spreekt Yo je toe via diverse video’s. Ik merk wel dat op enig moment mijn aandacht afdwaalt, want ze zijn gedegen en dus soms wat aan de lange kant (voor mij dan). Het had ook geholpen als de samenvatting in de video in tekst zou staan, dat houdt de aandacht bij mij in ieder geval beter vast. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon meeschrijven om dat te doen en bij iedere module zit wel een A4tje met de samenvatting, dus dat is handig voor na afloop.

Regelmatig opfrissen

Ik vond het fijn om mijn eigen kennis weer even af te stoffen en op te frissen. Dat is ook het grote voordeel van deze online cursus, dat kun je namelijk iedere keer weer doen als je ergens met je kleding tegen aan loopt. De modules blijven voor altijd beschikbaar.

Meer info

Wil je meer weten over deze online cursus Eerste Hulp bij Styling van Yolande Avé, neem dan een kijkje op haar site. Ga ik nu even mijn favo wintervest voor het komend seizoen op mijn verlanglijstje/Pinterest moodboard zetten!

Disclaimer: ik kreeg de online cursus van Yolande Avé cadeau.

 

Gepubliceerd op 5 september 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!