Een kijkje in de keuken – deel VII



Koken als een malle!

Had ik al gezegd dat onderschatting wel één van mijn kerncompetities is? Nou, dat was het voor deze twee weken zeker. Vijftien gerechten per dag zijn er op de foto gegaan. Soms wel twintig. En al die gerechten zijn gekookt. Met hulp gelukkig. Heel veel hulp. Zonder mijn lieve hulpkoks hadden we het nooit gered. Dank je wel Jessica, Annick, Nanette, Jonna, Reny, Alexandra, Dennis, Temon! En alle gerechten zijn op de foto gegaan zoals ze uit de pan/oven kwamen. Geen trucs, geen haarlak voor glans. Puur natuur!

Styling en fotografie

Maar omdat we natuurlijk wel heel graag willen dat jij van de foto’s zin krijgt om te gaan koken moeten die gerechten natuurlijk wel mooí op de foto. Laat dat maar over aan Alexandra. Foodstyling is echt een vak apart. En Alex beheerst dat als geen ander. Met pincet, wattenstaafje en een scherp oog wordt de paprika nog net iets verschoven of verlegd. Gaat de atjar in een mooi bakje. En is het eindresultaat prachtig. Niet in de laatste plaats ook omdat Simone alles prachtig vastlegt. Food fotografie, ga er maar aan staan. Mijn petje af voor beide dames. Jullie gaan het zien straks!

 

Het gezicht van Smulpaapje

Hoewel ik geen enkele ambitie had om zelf ook op de foto te gaan vond iedereen wel dat Smulpaapje smoel moest krijgen. En ja, ik ben wel de persoon achter Smulpaapje. Nu dus ook het gezicht ván Smulpaapje. Want ook mij ga je meerdere keren in het boek terug zien. Net als m´n lieve meissie, de reden dat Smulpaapje er überhaupt is! Wat een feest om samen met haar op de foto te gaan. Super trots op deze prachtige kleuter!

And now we wait

Mijn werk zit er voorlopig op. De recepten zijn geschreven, de teksten zijn klaar, de fotografie ook. Wat er verder nog gebeurt? Vormgeving (héél belangrijk en gaaf ook!), drukproeven, check en dubbel check en dan gaat het ergens in maart naar de drukker. En dan….. dan kan ik jullie eíndelijk het eindresultaat laten zien van al deze maanden werk. Ik verheug me er enorm op, ik hoop jullie ook!!

Gepubliceerd op 12 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.