Een kijkje in de keuken – deel VII



Koken als een malle!

Had ik al gezegd dat onderschatting wel één van mijn kerncompetities is? Nou, dat was het voor deze twee weken zeker. Vijftien gerechten per dag zijn er op de foto gegaan. Soms wel twintig. En al die gerechten zijn gekookt. Met hulp gelukkig. Heel veel hulp. Zonder mijn lieve hulpkoks hadden we het nooit gered. Dank je wel Jessica, Annick, Nanette, Jonna, Reny, Alexandra, Dennis, Temon! En alle gerechten zijn op de foto gegaan zoals ze uit de pan/oven kwamen. Geen trucs, geen haarlak voor glans. Puur natuur!

Styling en fotografie

Maar omdat we natuurlijk wel heel graag willen dat jij van de foto’s zin krijgt om te gaan koken moeten die gerechten natuurlijk wel mooí op de foto. Laat dat maar over aan Alexandra. Foodstyling is echt een vak apart. En Alex beheerst dat als geen ander. Met pincet, wattenstaafje en een scherp oog wordt de paprika nog net iets verschoven of verlegd. Gaat de atjar in een mooi bakje. En is het eindresultaat prachtig. Niet in de laatste plaats ook omdat Simone alles prachtig vastlegt. Food fotografie, ga er maar aan staan. Mijn petje af voor beide dames. Jullie gaan het zien straks!

 

Het gezicht van Smulpaapje

Hoewel ik geen enkele ambitie had om zelf ook op de foto te gaan vond iedereen wel dat Smulpaapje smoel moest krijgen. En ja, ik ben wel de persoon achter Smulpaapje. Nu dus ook het gezicht ván Smulpaapje. Want ook mij ga je meerdere keren in het boek terug zien. Net als m´n lieve meissie, de reden dat Smulpaapje er überhaupt is! Wat een feest om samen met haar op de foto te gaan. Super trots op deze prachtige kleuter!

And now we wait

Mijn werk zit er voorlopig op. De recepten zijn geschreven, de teksten zijn klaar, de fotografie ook. Wat er verder nog gebeurt? Vormgeving (héél belangrijk en gaaf ook!), drukproeven, check en dubbel check en dan gaat het ergens in maart naar de drukker. En dan….. dan kan ik jullie eíndelijk het eindresultaat laten zien van al deze maanden werk. Ik verheug me er enorm op, ik hoop jullie ook!!

Gepubliceerd op 12 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!