Een kijkje in de keuken – deel VII



Koken als een malle!

Had ik al gezegd dat onderschatting wel één van mijn kerncompetities is? Nou, dat was het voor deze twee weken zeker. Vijftien gerechten per dag zijn er op de foto gegaan. Soms wel twintig. En al die gerechten zijn gekookt. Met hulp gelukkig. Heel veel hulp. Zonder mijn lieve hulpkoks hadden we het nooit gered. Dank je wel Jessica, Annick, Nanette, Jonna, Reny, Alexandra, Dennis, Temon! En alle gerechten zijn op de foto gegaan zoals ze uit de pan/oven kwamen. Geen trucs, geen haarlak voor glans. Puur natuur!

Styling en fotografie

Maar omdat we natuurlijk wel heel graag willen dat jij van de foto’s zin krijgt om te gaan koken moeten die gerechten natuurlijk wel mooí op de foto. Laat dat maar over aan Alexandra. Foodstyling is echt een vak apart. En Alex beheerst dat als geen ander. Met pincet, wattenstaafje en een scherp oog wordt de paprika nog net iets verschoven of verlegd. Gaat de atjar in een mooi bakje. En is het eindresultaat prachtig. Niet in de laatste plaats ook omdat Simone alles prachtig vastlegt. Food fotografie, ga er maar aan staan. Mijn petje af voor beide dames. Jullie gaan het zien straks!

 

Het gezicht van Smulpaapje

Hoewel ik geen enkele ambitie had om zelf ook op de foto te gaan vond iedereen wel dat Smulpaapje smoel moest krijgen. En ja, ik ben wel de persoon achter Smulpaapje. Nu dus ook het gezicht ván Smulpaapje. Want ook mij ga je meerdere keren in het boek terug zien. Net als m´n lieve meissie, de reden dat Smulpaapje er überhaupt is! Wat een feest om samen met haar op de foto te gaan. Super trots op deze prachtige kleuter!

And now we wait

Mijn werk zit er voorlopig op. De recepten zijn geschreven, de teksten zijn klaar, de fotografie ook. Wat er verder nog gebeurt? Vormgeving (héél belangrijk en gaaf ook!), drukproeven, check en dubbel check en dan gaat het ergens in maart naar de drukker. En dan….. dan kan ik jullie eíndelijk het eindresultaat laten zien van al deze maanden werk. Ik verheug me er enorm op, ik hoop jullie ook!!

Gepubliceerd op 12 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.