Een kijkje in de keuken – deel VII



Koken als een malle!

Had ik al gezegd dat onderschatting wel één van mijn kerncompetities is? Nou, dat was het voor deze twee weken zeker. Vijftien gerechten per dag zijn er op de foto gegaan. Soms wel twintig. En al die gerechten zijn gekookt. Met hulp gelukkig. Heel veel hulp. Zonder mijn lieve hulpkoks hadden we het nooit gered. Dank je wel Jessica, Annick, Nanette, Jonna, Reny, Alexandra, Dennis, Temon! En alle gerechten zijn op de foto gegaan zoals ze uit de pan/oven kwamen. Geen trucs, geen haarlak voor glans. Puur natuur!

Styling en fotografie

Maar omdat we natuurlijk wel heel graag willen dat jij van de foto’s zin krijgt om te gaan koken moeten die gerechten natuurlijk wel mooí op de foto. Laat dat maar over aan Alexandra. Foodstyling is echt een vak apart. En Alex beheerst dat als geen ander. Met pincet, wattenstaafje en een scherp oog wordt de paprika nog net iets verschoven of verlegd. Gaat de atjar in een mooi bakje. En is het eindresultaat prachtig. Niet in de laatste plaats ook omdat Simone alles prachtig vastlegt. Food fotografie, ga er maar aan staan. Mijn petje af voor beide dames. Jullie gaan het zien straks!

 

Het gezicht van Smulpaapje

Hoewel ik geen enkele ambitie had om zelf ook op de foto te gaan vond iedereen wel dat Smulpaapje smoel moest krijgen. En ja, ik ben wel de persoon achter Smulpaapje. Nu dus ook het gezicht ván Smulpaapje. Want ook mij ga je meerdere keren in het boek terug zien. Net als m´n lieve meissie, de reden dat Smulpaapje er überhaupt is! Wat een feest om samen met haar op de foto te gaan. Super trots op deze prachtige kleuter!

And now we wait

Mijn werk zit er voorlopig op. De recepten zijn geschreven, de teksten zijn klaar, de fotografie ook. Wat er verder nog gebeurt? Vormgeving (héél belangrijk en gaaf ook!), drukproeven, check en dubbel check en dan gaat het ergens in maart naar de drukker. En dan….. dan kan ik jullie eíndelijk het eindresultaat laten zien van al deze maanden werk. Ik verheug me er enorm op, ik hoop jullie ook!!

Gepubliceerd op 12 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.