Dutch Cuisine bij restaurant HemingwayRestaurant Hemingway

De eerste keer dat ik mocht eten bij restaurant Hemingway in Bergen op Zoom staat me, een aantal jaar later, nog steeds bij. Ik baalde dan ook flink dat ik er de afgelopen edities niet bij de perslunches kon zijn. Gelukkig kwam er de uitnodiging voor een speciale aspergelunch en kon ik thuis regelen dat ik dit keer wel kon gaan. Wat een feest weer!

Biologische asperges van de Brabantse Wal stonden op het menu, en volledig in de stijl van Dutch Cuisine. Dat betekent iedere gang een andere bereiding van asperge. En dat is verrukkelijk kan ik je vertellen. Zeker als je weet dat Luc Kusters, van restaurant Bolenius, een aantal van de gangen voor zijn rekening nam.

Dutch Cuisine menu

Op het menu stond spaghetti van asperge met kokkels (zie foto rechts, hierboven). Paling, lokaal gekweekt, met Rotterdamse sojasaus (zie rechts helemaal bovenaan). Maar ook de klassieker asperges & lam mocht ook niet ontbreken. En zelfs in het dessert zaten asperges verwerkt. Dit alles begeleid door Nederlandse wijnen en zelfs een speciaal Nederlands biertje.

Plan een weekendje Bergen op Zoom

Nu weet ik al even dat de Bib Gourmand die restaurant Hemingway heeft zéér verdiend is, maar deze lunch bevestigt maar weer eens dat je eigenlijk gewoon een weekendje Bergen op Zoom moet boeken. Geniet dan van al het heerlijks van het restaurant en blijf slapen in het bijbehorende, prachtige hotel. Daar ga je heel blij van worden!

Disclaimer: deze perslunch werd aangeboden door Restaurant Hemingway

Gepubliceerd op 13 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.