Waarom ik suck at niks doenIk doe het komend jaar écht wat rustiger… Ik hoor het me nog zeggen. Vlak nadat ik eind december vorig jaar bijna flauw viel tijdens de fotoshoot voor mijn nieuwe boek. Puur van vermoeidheid.

En zorgen, want ik was onder behandeling voor een knobbeltje in mijn borst en wist op dat moment nog niet dat het gelukkig weer met een sisser af zou lopen.

Maar rustiger aan doen. Echt. Dit keer zou het lukken. Januari ging dat ook goed. Ik moest wel. Ik kon ook echt niet meer. Ondanks, of misschien wel mede door, de Pandemie was 2020 zakelijk een geweldig jaar. Ik heb me drie slagen in de rondte gewerkt. Dankbaar dat alles gewoon doorging. Een zelfstandig ondernemer zegt nooit nee tegen betaald werk. Zo simpel is het.

De buffer die ik had opgebouwd was genoeg om het ook echt even met een gerust hart rustiger aan te doen. De enige prio zou mijn nieuwe boek zijn. Dat moest af. Daar zat al een jaar werk in qua voorbereiding, maar nu moesten de punten op de i. Dus foto’s van alle gerechten, het manuscript schrijven, recepten uitwerken, correctierondes, drukproeven, the works.

Wereldwijd Borreltijd

Nog voor het is verschenen ben ik al zo trots op dit boek. Waarmee ik, letterlijk en figuurlijk, mijn eigen grenzen verleg. Dus wilde ik dat er toffe dingen zouden gebeuren om het verschijnen van Wereldwijd Borreltijd luister bij te zetten.

Op instagram plaats ik een pol. Wat zal ik samen met het boek gaan lanceren…
1. Een eigen biertje 2. Een eigen gin of 3. Een eigen borrelbox

Wat ik niet voor mogelijk hield is dat álle drie de suggesties aanslaan. Het idee achter de poll was om de gin, waar ik op dat moment al mee bezig ben, daarna ludiek te introduceren. De realiteit is dat ik uiteindelijk met álle drie de opties aan de slag ga.

Waarom ik suck at niks doen

Hoppa. Daar is het hoor, de onthulling van waarom ik werkelijk suck at niks doen. Want dan haal je dus in één storie drie mega projecten op je hals. Je zou ook kunnen denken, super leuk dat iedereen de rest ook tof vindt maar één mega project is wel genoeg. Nope. Niet deze dame. Niet dit leven.

En dus komt niet alleen Holy Unicorn Gin eind augustus op de markt. Maar dus ook mijn eigen borrelbox, is.m. Foodelicious. Binnenkort maak ik bekend hoe je die kunt bestellen. Oh ja, en samen met Lowlander komt er dus ook, in een limited edition, een Wereldwijd Borreltijd alcoholvrijbiertje.

Terwijl ik dit opschrijf lach ik hardop achter mijn laptop. Rustiger aan doen dus… hahaha Ik ben zo blij met mijn eigen onrust. Want drie van de tofste dingen die ik kan bedenken, die passen bij borrelen, bij Wereldwijd Borreltijd, bij mij. Drie dingen die ik nog nooít heb gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan, komen eind augustus op de markt.

Ik heb het nog nooit gedaan…

Dat ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ is wel een dingetje. Want gelukkig had ik vooraf nul idee waar ik aan begon. Drie projecten, naast een boek dat af moet, naast een aantrekkende markt, het is niet niks. Wetende ook dat álle beslissingen, alles wat ik doe, gedaan wordt door mij. Ik heb geen team aan personeel.

Leren on the job

smulpaapje_ foodelicious boxIk heb gelukkig wel héél veel mensen om me heen die ik altijd mag bellen als ik niet meer weet hoe en wat. Want dat dit jaar een spoedcursus leren on the job is geweest kun je je misschien wel voorstellen.

Bedenken dat je gin wilt maken is een ding. Het daadwerkelijk doen, te maken krijgen met R&D, wettelijke voorschriften, regels, verkoop, ontwerp etcetera echt een totally different ball game.

Oh ja en alles tegelijkertijd willen lanceren. Ook zoiets. Dat betekent dus een militaire planning van wanneer alles klaar moet zijn. Want oh ja, ik fixte ook nog de tofste online boeklancering die ik kan bedenken. En ja, die is dus óók eind augustus (daarover later meer)

Iemand zei ooit, op het moment dat je het meest ontspannen bent, ben je het creatiefst. Ik kan dat beamen. Het gevolg is alleen wel dat je het daarna drukker dan ooit te voren krijgt en dat niks doen geen optie meer is 😉

Borrelbox Susan Aretz

Kortom, stay tuned. Want komende tijd ga ik jullie meer vertellen over die te gekke borrelboxen. Die kun je namelijk vanaf 1 juli in de voorverkoop gaan bestellen, met een toffe early bird korting. En oh dat speciale biertje. Mijn favoriete alcoholvrije biertje. Zo tof! Ook daar ga ik jullie heel gauw meer over vertellen en laten zie hoe die eruit ziet.

Allemaal zodat jullie niet vergeten dat 27 augustus aanstaande Wereldwijd Borreltijd verschijnt. Ik ben er zo trots op. Maar ook op mezelf.

Niks niet dromen. Aan de slag. Poten in de modder. Proberen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Geen getrut. Gewoon doen. Maak je dromen waar. En ja, dan doe ik het volgend jaar wel rustiger aan. Echt!

Gepubliceerd op 8 juni 2021


19 reacties

 1. Ilona schreef:

  Wat ben jij toch een powervrouw! Echt. Ik heb veel energie maar die valt in het niet bij wat jij voor elkaar krijgt. Ik zit er klaar voor hoor eind augustus 😉

 2. Laura schreef:

  Hahaha, vond dat je jezelf erg leuk omschreef… en weet je, je doet t met zoveel passie allemaal! Dat kan noet iedereen zeggen van zn werk 😉
  Geniet ervan en af en toe wel jezelf metime gunnen.

  Dikke groet
  Laura

 3. Ingrid schreef:

  Maar natuurlijk ! Jij gaat voor werelddominantie geloof ik 🙌🏼 Top

 4. Maaike schreef:

  Hele toffe plannen allemaal Susan. Wat ben ik trots op je! Hollen en stilstaan om je eigen resultaten te proeven. Potdorie, meer dan ooit jammer dat ik aan de andere kant van de wereld woon, want dat betekent geduldig wachten tot er na augustus weer iemand onze kant op vliegt.

 5. Marian schreef:

  Wat een doorzetter!,

 6. Annick schreef:

  Prachtig! Super om te zien hoe groots het al geworden is en hoe groot je nog wordt.

 7. Danielle schreef:

  Heel gaaf om te lezen.. enthousiasme spat ervan! Ik ben erg benieuwd 🙂

 8. Jeannette schreef:

  Fantastisch! Wat ben je toch een kanjer!

 9. Wat een mooie (actie)plannen Susan! Zo tof om je dromen waar te zien worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!