De ultieme bloody maryDe ultieme bloody mary

Het is geen geheim dat ik van Bloody mary's hou. Gek genoeg worden ze in Nederland nog niet zo veel gedronken als in het buitenland.  Dat is extra bijzonder als je weet dat een van de key ingrediënten van mijn ultieme bloody mary Nederlandse wodka is. Ketel One.

Of op z'n Nederlands Ketel 1, dat van oorsprong uit Schiedam komt en nog steeds een familiebedrijf is (nu, na al die tijd snap ik dus pas de hashtag #familyyoumake…)

Zo maak je de ultieme bloody mary

Door van Kempen fruitsappen waren we uitgenodigd om, samen met Ketel One, in Anne & Max Rotterdam onze eigen ultieme bloody mary te maken. Daar was ik nieuwsgierig naar, want thuis maak ik mijn bloody mary met pre-spiced tomatensap, waar ik eigenlijk nooit meer wat aan hoef te doen. Maar je bloody mary zelf op smaak maken, is met de juiste ingrediënten, super tof om te doen.

Recept voor de lekkerste bloody mary

50ml Ketel One (oké, eerlijk is eerlijk, meestal doe ik er íetsie meer in)
100ml tomatensap
10ml citroensap (meer of minder naar smaak)
tabasco, naar smaak (ik hou van pittig, dus ik doe er meestal 3 dashes in)
Worcestershire saus, naar smaak (ik doe meestal 1 of 2 dashes)
gemalen zeezout & peper, ook naar smaak
En natuurlijk flink wat ijs.

Garneren kan met de bekende bleekselderij (die ik eigenlijk alleen gebruik om te roeren en dan wegmik), citroen en/of gehalveerde cherrytomaatjes. Net wat je wil. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 15 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!