De ultieme bloody maryDe ultieme bloody mary

Het is geen geheim dat ik van Bloody mary's hou. Gek genoeg worden ze in Nederland nog niet zo veel gedronken als in het buitenland.  Dat is extra bijzonder als je weet dat een van de key ingrediënten van mijn ultieme bloody mary Nederlandse wodka is. Ketel One.

Of op z'n Nederlands Ketel 1, dat van oorsprong uit Schiedam komt en nog steeds een familiebedrijf is (nu, na al die tijd snap ik dus pas de hashtag #familyyoumake…)

Zo maak je de ultieme bloody mary

Door van Kempen fruitsappen waren we uitgenodigd om, samen met Ketel One, in Anne & Max Rotterdam onze eigen ultieme bloody mary te maken. Daar was ik nieuwsgierig naar, want thuis maak ik mijn bloody mary met pre-spiced tomatensap, waar ik eigenlijk nooit meer wat aan hoef te doen. Maar je bloody mary zelf op smaak maken, is met de juiste ingrediënten, super tof om te doen.

Recept voor de lekkerste bloody mary

50ml Ketel One (oké, eerlijk is eerlijk, meestal doe ik er íetsie meer in)
100ml tomatensap
10ml citroensap (meer of minder naar smaak)
tabasco, naar smaak (ik hou van pittig, dus ik doe er meestal 3 dashes in)
Worcestershire saus, naar smaak (ik doe meestal 1 of 2 dashes)
gemalen zeezout & peper, ook naar smaak
En natuurlijk flink wat ijs.

Garneren kan met de bekende bleekselderij (die ik eigenlijk alleen gebruik om te roeren en dan wegmik), citroen en/of gehalveerde cherrytomaatjes. Net wat je wil. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 15 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.