De ‘ontbijt eens iets anders dan anders’ challenge



Ontbijtvariatie

‘Na twee heerlijke weken kerstvakantie, met alle tijd voor gevarieerde ontbijtjes bedacht ik me afgelopen week dat met de start van een nieuwe werkweek ook de standaard ontbijtjes weer hun herintrede zouden doen. Dat moet anders kunnen dacht ik. En dat vonden jullie blijkbaar ook! Want nadat ik op Facebook vroeg wie er ook wel wat variatie in z’n ontbijtjes zou willen werd er nogal massaal op like gedrukt (dat mogen jullie vaker doen trouwens, super leuk!). Een goede reden voor mij om dan ook een ontbijtchallenge aan te gaan én met jullie te delen. Want inspiratie, dat zoeken we. En ik doe het voorwerk met liefde voor jullie.

Ontbijt challenge

Wat ga ik doen? De hele maand januari houd ik een ontbijtdagboekje bij. Ieder weekend deel ik met jullie de ontbijtjes van die voorgaande week. Waar het kan deel ik ook een ontbijtrecept met je. Soms zullen dat ontbijtjes zijn die voor te bereiden zijn, en die je ’s ochtends dus zó uit de koelkast pakt. Andere keren maak ik ze ter plekke klaar, omdat bijvoorbeeld de zelfgemaakte granola in het weekend al is gemaakt.

Tip; Neem de tijd

Als ik namelijk één ding nu al weet is dat de sleutel tot variatie zit in voorbereiden en plannen. Zoals ik dus normaliter mijn doordeweekse avondmaaltijden plan, zo ga ik ook mijn ontbijtjes plannen. Betekent dat zeven dagen in de week iets anders als ontbijt? Nee. Maar betekent dat wel vaker iets anders dan de geijkte boterham met kaas, absoluut. Met als bonus in het weekend nóg meer tijd voor een lekker gevarieerd ontbijt.

Inspiratie

De inspiratie voor die ontbijtjes komt uit verschillende hoeken. Er staat op Smulpaapje natuurlijk al een uitgebreide ontbijt sectie online, dus daar zal ik ook uit putten. Maar het boek van Denise Kortlever – All day Breakfast en die van Jamie Oliver – SuperFood, zijn nu al een bron van inspiratie gebleken en zullen in de eerste week terugkomen. Klakkeloos recepten overnemen ga ik proberen te vermijden, en er zal zoveel mogelijk een eigen twist aan gegeven worden.

Doe je mee?

Heb je zin om al vóór de wekelijkse update een glimps te krijgen van de verschillende ontbijtjes, volg me dan ook op Instagram. De ontbijtjes deel ik met de hashtag #ontbijtvariatie. En heb je zelf suggesties voor lekkere, makkelijke én snelle ontbijtjes, deel die dan vooral hieronder. Zo inspireren we elkaar!

Gepubliceerd op 5 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!