De ‘ontbijt eens iets anders dan anders’ challenge



Ontbijtvariatie

‘Na twee heerlijke weken kerstvakantie, met alle tijd voor gevarieerde ontbijtjes bedacht ik me afgelopen week dat met de start van een nieuwe werkweek ook de standaard ontbijtjes weer hun herintrede zouden doen. Dat moet anders kunnen dacht ik. En dat vonden jullie blijkbaar ook! Want nadat ik op Facebook vroeg wie er ook wel wat variatie in z’n ontbijtjes zou willen werd er nogal massaal op like gedrukt (dat mogen jullie vaker doen trouwens, super leuk!). Een goede reden voor mij om dan ook een ontbijtchallenge aan te gaan én met jullie te delen. Want inspiratie, dat zoeken we. En ik doe het voorwerk met liefde voor jullie.

Ontbijt challenge

Wat ga ik doen? De hele maand januari houd ik een ontbijtdagboekje bij. Ieder weekend deel ik met jullie de ontbijtjes van die voorgaande week. Waar het kan deel ik ook een ontbijtrecept met je. Soms zullen dat ontbijtjes zijn die voor te bereiden zijn, en die je ’s ochtends dus zó uit de koelkast pakt. Andere keren maak ik ze ter plekke klaar, omdat bijvoorbeeld de zelfgemaakte granola in het weekend al is gemaakt.

Tip; Neem de tijd

Als ik namelijk één ding nu al weet is dat de sleutel tot variatie zit in voorbereiden en plannen. Zoals ik dus normaliter mijn doordeweekse avondmaaltijden plan, zo ga ik ook mijn ontbijtjes plannen. Betekent dat zeven dagen in de week iets anders als ontbijt? Nee. Maar betekent dat wel vaker iets anders dan de geijkte boterham met kaas, absoluut. Met als bonus in het weekend nóg meer tijd voor een lekker gevarieerd ontbijt.

Inspiratie

De inspiratie voor die ontbijtjes komt uit verschillende hoeken. Er staat op Smulpaapje natuurlijk al een uitgebreide ontbijt sectie online, dus daar zal ik ook uit putten. Maar het boek van Denise Kortlever – All day Breakfast en die van Jamie Oliver – SuperFood, zijn nu al een bron van inspiratie gebleken en zullen in de eerste week terugkomen. Klakkeloos recepten overnemen ga ik proberen te vermijden, en er zal zoveel mogelijk een eigen twist aan gegeven worden.

Doe je mee?

Heb je zin om al vóór de wekelijkse update een glimps te krijgen van de verschillende ontbijtjes, volg me dan ook op Instagram. De ontbijtjes deel ik met de hashtag #ontbijtvariatie. En heb je zelf suggesties voor lekkere, makkelijke én snelle ontbijtjes, deel die dan vooral hieronder. Zo inspireren we elkaar!

Gepubliceerd op 5 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!