De ‘ontbijt eens iets anders dan anders’ challenge



Ontbijtvariatie

‘Na twee heerlijke weken kerstvakantie, met alle tijd voor gevarieerde ontbijtjes bedacht ik me afgelopen week dat met de start van een nieuwe werkweek ook de standaard ontbijtjes weer hun herintrede zouden doen. Dat moet anders kunnen dacht ik. En dat vonden jullie blijkbaar ook! Want nadat ik op Facebook vroeg wie er ook wel wat variatie in z’n ontbijtjes zou willen werd er nogal massaal op like gedrukt (dat mogen jullie vaker doen trouwens, super leuk!). Een goede reden voor mij om dan ook een ontbijtchallenge aan te gaan én met jullie te delen. Want inspiratie, dat zoeken we. En ik doe het voorwerk met liefde voor jullie.

Ontbijt challenge

Wat ga ik doen? De hele maand januari houd ik een ontbijtdagboekje bij. Ieder weekend deel ik met jullie de ontbijtjes van die voorgaande week. Waar het kan deel ik ook een ontbijtrecept met je. Soms zullen dat ontbijtjes zijn die voor te bereiden zijn, en die je ’s ochtends dus zó uit de koelkast pakt. Andere keren maak ik ze ter plekke klaar, omdat bijvoorbeeld de zelfgemaakte granola in het weekend al is gemaakt.

Tip; Neem de tijd

Als ik namelijk één ding nu al weet is dat de sleutel tot variatie zit in voorbereiden en plannen. Zoals ik dus normaliter mijn doordeweekse avondmaaltijden plan, zo ga ik ook mijn ontbijtjes plannen. Betekent dat zeven dagen in de week iets anders als ontbijt? Nee. Maar betekent dat wel vaker iets anders dan de geijkte boterham met kaas, absoluut. Met als bonus in het weekend nóg meer tijd voor een lekker gevarieerd ontbijt.

Inspiratie

De inspiratie voor die ontbijtjes komt uit verschillende hoeken. Er staat op Smulpaapje natuurlijk al een uitgebreide ontbijt sectie online, dus daar zal ik ook uit putten. Maar het boek van Denise Kortlever – All day Breakfast en die van Jamie Oliver – SuperFood, zijn nu al een bron van inspiratie gebleken en zullen in de eerste week terugkomen. Klakkeloos recepten overnemen ga ik proberen te vermijden, en er zal zoveel mogelijk een eigen twist aan gegeven worden.

Doe je mee?

Heb je zin om al vóór de wekelijkse update een glimps te krijgen van de verschillende ontbijtjes, volg me dan ook op Instagram. De ontbijtjes deel ik met de hashtag #ontbijtvariatie. En heb je zelf suggesties voor lekkere, makkelijke én snelle ontbijtjes, deel die dan vooral hieronder. Zo inspireren we elkaar!

Gepubliceerd op 5 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!