Crémango d’AlsaceCrémant d'Alsace cocktail met mango

Dat klinkt toch goddelijk? Mangosorbet in een glas met heerlijke bubbels. En die maak je gewoon thuis. Om een hoogtepunt te vieren, als start van een feestelijk diner of gewoon omdat het kan. Vieren zullen we dat leven!

Zo maak je de Crémango d'Alsace

1 rijpe mango, geschild en in blokjes
120ml water
100g suiker
1el citroensap
halve fles Crémant d'Alsace
ter garnering: peperkorrels, citroenrasp en munt (naar smaak)

Verwarm het water tot net aan de kook en laat de suiker er in oplossen. Voeg de mango en citroensap toe en verwarm. Doe alles daarna in een blender of mix met een staafmixer tot puree. Als het is afgekoeld vries je het in een bakje in. 

Om te serveren doe je 4 bolletjes mangosorbet en een halve fles in een shaker. Shake en giet in cocktailglazen. Garneer naar believen.
Of serveer met een bolletje mangosorbet in een champagneglas en vul het glas met de heerlijke bubbel. Hoe je 'm ook drinkt, cheers!

Meer over Crémant d'Alsace

In Frankrijk zijn ze gek op Crémant d’Alsace. Daar is het, na Champagne, de meest gedronken mousserende wijn. Voor thuisconsumptie staat deze bubbel bij de Fransen zelfs op nummer 1. Crémant d’Alsace wordt op traditionele wijze gemaakt, meestal van pinot blanc, maar ook van pinot gris, riesling of chardonnay. 

Dus mocht je geen zin hebben om een er een cocktail mee te maken, dan is er niks op tegen om een fles open te maken en er gewoon zo van te genieten!

Gepubliceerd op 18 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]