Crémango d’AlsaceCrémant d'Alsace cocktail met mango

Dat klinkt toch goddelijk? Mangosorbet in een glas met heerlijke bubbels. En die maak je gewoon thuis. Om een hoogtepunt te vieren, als start van een feestelijk diner of gewoon omdat het kan. Vieren zullen we dat leven!

Zo maak je de Crémango d'Alsace

1 rijpe mango, geschild en in blokjes
120ml water
100g suiker
1el citroensap
halve fles Crémant d'Alsace
ter garnering: peperkorrels, citroenrasp en munt (naar smaak)

Verwarm het water tot net aan de kook en laat de suiker er in oplossen. Voeg de mango en citroensap toe en verwarm. Doe alles daarna in een blender of mix met een staafmixer tot puree. Als het is afgekoeld vries je het in een bakje in. 

Om te serveren doe je 4 bolletjes mangosorbet en een halve fles in een shaker. Shake en giet in cocktailglazen. Garneer naar believen.
Of serveer met een bolletje mangosorbet in een champagneglas en vul het glas met de heerlijke bubbel. Hoe je 'm ook drinkt, cheers!

Meer over Crémant d'Alsace

In Frankrijk zijn ze gek op Crémant d’Alsace. Daar is het, na Champagne, de meest gedronken mousserende wijn. Voor thuisconsumptie staat deze bubbel bij de Fransen zelfs op nummer 1. Crémant d’Alsace wordt op traditionele wijze gemaakt, meestal van pinot blanc, maar ook van pinot gris, riesling of chardonnay. 

Dus mocht je geen zin hebben om een er een cocktail mee te maken, dan is er niks op tegen om een fles open te maken en er gewoon zo van te genieten!

Gepubliceerd op 18 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.