Collistar ‘made in Italy’ make-upMijn favorieten uit de Collistar 'made in Italy' make-uplijn

Ik leerde dit Italiaanse make-up merk vorig jaar kennen toen zij een speciale lijn samen met Illy koffie op de markt brachten. De oogschaduw, die helaas té innig in contact met de badkamervloer kwam, maar ook de nagellak en eyeliner gebruikte ik zeer intens. Toen ik werd gevraagd of ik een aantal items uit de Made in Italy lijn wilde ontvangen liet ik me dat natuurlijk geen twee keer vragen.

Made in Italy

De ‘MADE IN ITALY’ collectie is geïnspireerd op vier van de meest symbolische steden van Italië met
hun beroemde pleinen, straten en wijken: Piazza di Spagna, Piazza della Signoria, Brera, Navigli, Vomero… de nadruk ligt op natuurlijke verfijning, highlighting van de ogen en het gezicht en lippen met een 100% mat effect. Een natuurlijke look gecombineerd met metallic en glitter.

Glitter & glam

Die 'sparkle' zie je terug in o.a. de metallic nagellak die ik ontving (zie foto hierboven). En die is echt te gek; hij dekt in één keer, droogt supersnel (fijn voor een ongeduldig typje zoals ik) en ziet er echt supertof uit. Hij is overigens wel wat lastiger er weer af te krijgen dan normale nagellak, maar dat vind ik even iets minder erg want het ziet er zo onwijs feestelijk uit als je 'm ophebt.

Eyeliner

Uit de vorige collectie van Collistar leerde ik (eindelijk!) werken met een vloeibare eyeliner, maar het is nog niet eenvoudig om daar strakke lijnen mee te krijgen. Super dan ook dat in deze collectie het oogpotlood weer terug is. Inclusief applicator, waarmee je kunt blenden.

Nude lipstick

Hier moest ik even aan wennen, maar inmiddels ben ik om. Nude lippenstift is namelijk echt heel mat en amper zichtbaar en tóch doet het wat voor je totale make-up. Zeker voor een dag make-up vind ik dit echt een topper.

Before and after

En hoe ziet alles er dan in de praktijk uit? Nou zo dus. Linksboven zie je mij zonder een spoortje make-up. Rechtsboven mét. Dit is wat ik gebruikt heb (want ik gebruik meer merken dan alleen Collistar)

  • foundation; CC cream van Loreal
  • bronzer van Collistar (Illy collectie)
  • eyeliner van Collistar (Made in Italy collectie)
  • concealer/primer van Collistar (Made in Italy collectie)
  • oogschaduw van Loreal
  • mascara van Catrice
  • nude lippenstift van Collistar (Made in Italy)

Verkoopinformatie

De MADE IN ITALY make-up collectie is te koop bij de parfumerie en luxe drogisterij (o.a. Etos). Prijzen per product variëren. Voor deze review kreeg ik een aantal items toegestuurd. Voor het schrijven van dit artikel kreeg ik niet betaald.

Gepubliceerd op 13 september 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!