Collistar ‘made in Italy’ make-upMijn favorieten uit de Collistar 'made in Italy' make-uplijn

Ik leerde dit Italiaanse make-up merk vorig jaar kennen toen zij een speciale lijn samen met Illy koffie op de markt brachten. De oogschaduw, die helaas té innig in contact met de badkamervloer kwam, maar ook de nagellak en eyeliner gebruikte ik zeer intens. Toen ik werd gevraagd of ik een aantal items uit de Made in Italy lijn wilde ontvangen liet ik me dat natuurlijk geen twee keer vragen.

Made in Italy

De ‘MADE IN ITALY’ collectie is geïnspireerd op vier van de meest symbolische steden van Italië met
hun beroemde pleinen, straten en wijken: Piazza di Spagna, Piazza della Signoria, Brera, Navigli, Vomero… de nadruk ligt op natuurlijke verfijning, highlighting van de ogen en het gezicht en lippen met een 100% mat effect. Een natuurlijke look gecombineerd met metallic en glitter.

Glitter & glam

Die 'sparkle' zie je terug in o.a. de metallic nagellak die ik ontving (zie foto hierboven). En die is echt te gek; hij dekt in één keer, droogt supersnel (fijn voor een ongeduldig typje zoals ik) en ziet er echt supertof uit. Hij is overigens wel wat lastiger er weer af te krijgen dan normale nagellak, maar dat vind ik even iets minder erg want het ziet er zo onwijs feestelijk uit als je 'm ophebt.

Eyeliner

Uit de vorige collectie van Collistar leerde ik (eindelijk!) werken met een vloeibare eyeliner, maar het is nog niet eenvoudig om daar strakke lijnen mee te krijgen. Super dan ook dat in deze collectie het oogpotlood weer terug is. Inclusief applicator, waarmee je kunt blenden.

Nude lipstick

Hier moest ik even aan wennen, maar inmiddels ben ik om. Nude lippenstift is namelijk echt heel mat en amper zichtbaar en tóch doet het wat voor je totale make-up. Zeker voor een dag make-up vind ik dit echt een topper.

Before and after

En hoe ziet alles er dan in de praktijk uit? Nou zo dus. Linksboven zie je mij zonder een spoortje make-up. Rechtsboven mét. Dit is wat ik gebruikt heb (want ik gebruik meer merken dan alleen Collistar)

  • foundation; CC cream van Loreal
  • bronzer van Collistar (Illy collectie)
  • eyeliner van Collistar (Made in Italy collectie)
  • concealer/primer van Collistar (Made in Italy collectie)
  • oogschaduw van Loreal
  • mascara van Catrice
  • nude lippenstift van Collistar (Made in Italy)

Verkoopinformatie

De MADE IN ITALY make-up collectie is te koop bij de parfumerie en luxe drogisterij (o.a. Etos). Prijzen per product variëren. Voor deze review kreeg ik een aantal items toegestuurd. Voor het schrijven van dit artikel kreeg ik niet betaald.

Gepubliceerd op 13 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!