Chocolaterie van Hidde de BrabanderChocolaterie van Hidde de Brabander

Als je meester patissier bent ben je op zich al een baas. Als je meester patissier bent en je heet Hidde de Brabander dan is dat niet genoeg. Na zijn boek Patisserie verscheen dit jaar Chocolaterie. Geen keurig gestylde kaft met herkenbaar chocola erop. Nope. Een blauwe kaft met een prachtige foto van Remko Kraaijeveld. BAM!

Alle ins & out van chocolade

Het boek echter is een ode aan chocolade. Van de geschiedenis ervan (ook de donkere kant) tot de herkomst van cacao. Daarnaast laat Hidde je zien dat er heel veel manieren van het gebruiken van chocolade zijn. De verschillende technieken (met heel veel stap voor stap foto's), de soorten chocolade en héél veel recepten.

Voor de ultieme chocolade liefhebber

Hoewel je mij blijer maakt met een blokje kaas en een glas wijn dan chocola kun je niet anders dan instant watertanden bij de foto's van de recepten. Ik wil ieder recept maken, gewoon alleen al omdat alles er zo prachtig uitziet en heerlijk klinkt. De varieteit in recepten is zoals je van een meester patissier kunt verwachten. Indrukwekkend!

Ben je een enorme chocoladeliefhebber, wil je omver geblazen worden door mooie fotografie, receptuur en verhalen dan word je van dit boek heel blij. Ben je een fanatieke thuisbakker die net dat stapje extra wil, dan zou ik zeker het boek gaan proberen. Ik blader er vooral heel veel door heen en word heel blij van het feit dat iemand die ik goed ken zó'n prachtig boek heeft gemaakt. Complimenten Koeckenbaecker! 😉

Je kunt het boek kopen via de site van Hiddde

Gepubliceerd op 1 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.