Chocolaterie van Hidde de BrabanderChocolaterie van Hidde de Brabander

Als je meester patissier bent ben je op zich al een baas. Als je meester patissier bent en je heet Hidde de Brabander dan is dat niet genoeg. Na zijn boek Patisserie verscheen dit jaar Chocolaterie. Geen keurig gestylde kaft met herkenbaar chocola erop. Nope. Een blauwe kaft met een prachtige foto van Remko Kraaijeveld. BAM!

Alle ins & out van chocolade

Het boek echter is een ode aan chocolade. Van de geschiedenis ervan (ook de donkere kant) tot de herkomst van cacao. Daarnaast laat Hidde je zien dat er heel veel manieren van het gebruiken van chocolade zijn. De verschillende technieken (met heel veel stap voor stap foto's), de soorten chocolade en héél veel recepten.

Voor de ultieme chocolade liefhebber

Hoewel je mij blijer maakt met een blokje kaas en een glas wijn dan chocola kun je niet anders dan instant watertanden bij de foto's van de recepten. Ik wil ieder recept maken, gewoon alleen al omdat alles er zo prachtig uitziet en heerlijk klinkt. De varieteit in recepten is zoals je van een meester patissier kunt verwachten. Indrukwekkend!

Ben je een enorme chocoladeliefhebber, wil je omver geblazen worden door mooie fotografie, receptuur en verhalen dan word je van dit boek heel blij. Ben je een fanatieke thuisbakker die net dat stapje extra wil, dan zou ik zeker het boek gaan proberen. Ik blader er vooral heel veel door heen en word heel blij van het feit dat iemand die ik goed ken zó'n prachtig boek heeft gemaakt. Complimenten Koeckenbaecker! 😉

Je kunt het boek kopen via de site van Hiddde

Gepubliceerd op 1 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]