Lindemans wijnen – Bring the sunshineLindemans wijn – Bring the sunshine

Heel eerlijk gezegd was ik wat skeptisch. Wijn uit de supermarkt. Hoe lekker kan dat zijn? Maar omdat ik er van houd om mijn eigen aannames te challengen toog ik naar Amsterdam, naar Hôtel Droog, om de wijnen van Lindemans te proeven tijdens een tasting & diner.

Supermarktwijn, is dat wat?

En dan blijkt maar weer dat je gewoon moet afgaan op smaak en niet op waar je je wijn koopt. Want de bubbel was echt lekker (iets een zoetje, maar niet té), de Sauvignon blanc de absolute verrasing van de avond (niet zurig, fijn zacht van smaak, subtiel fruit en heel fris), de Pinot Grigio wat strakker, maar te gek samen met de salade van burrata, perzik en Serranoham.

Proef maar gewoon

Chardonnay blijf ik een lastige wijn vinden. Ondanks dat deze van Lindemans niet zo vet/houtiger is als Chardonnay normaliter vaak is, is het niet mijn favoriete wijn. Hoewel ook hier het gerecht van geroosterde pompoen met eekhoorntjesbrood, gesmoorde prei en een romige saus waarin de Chardonnay zat echt heel lekker samen was. Alle gerechten werden trouwens gekookt door Naresh, complimenten daarvoor. Heerlijk was het!

Lindemans Rode wijnen

Van de rode wijnen waren, ook weer geheel onverwacht, zowel de Shiraz én de Cabernet echt heel erg lekker. De Merlot vond ik iets te zoet, maar de beide anderen waren mooi vol van smaak en lekker kruidig. Potverdrie, dát had ik even niet zien aankomen. Moraal van dit verhaal? Fck aannames, proef maar gewoon en ervaar of je iets lekker vindt of niet. Ik kan oprecht zeggen dat bijna alle Lindemans wijnen deze avond door mijn smaaktest heen zijn gekomen. En dat had ik van te voren écht niet verwacht…

Lindemans wijnen zijn te koop bij Albert Heijn en gemiddeld betaal je voor de Lindemans Bin reeks – die wij deze avond proefden – iets minder dan € 7,- per fles.

Disclaimer: dit diner en deze proeverij werd aangeboden door het PRbureau van Lindemans

Gepubliceerd op 23 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!