Lindemans wijnen – Bring the sunshineLindemans wijn – Bring the sunshine

Heel eerlijk gezegd was ik wat skeptisch. Wijn uit de supermarkt. Hoe lekker kan dat zijn? Maar omdat ik er van houd om mijn eigen aannames te challengen toog ik naar Amsterdam, naar Hôtel Droog, om de wijnen van Lindemans te proeven tijdens een tasting & diner.

Supermarktwijn, is dat wat?

En dan blijkt maar weer dat je gewoon moet afgaan op smaak en niet op waar je je wijn koopt. Want de bubbel was echt lekker (iets een zoetje, maar niet té), de Sauvignon blanc de absolute verrasing van de avond (niet zurig, fijn zacht van smaak, subtiel fruit en heel fris), de Pinot Grigio wat strakker, maar te gek samen met de salade van burrata, perzik en Serranoham.

Proef maar gewoon

Chardonnay blijf ik een lastige wijn vinden. Ondanks dat deze van Lindemans niet zo vet/houtiger is als Chardonnay normaliter vaak is, is het niet mijn favoriete wijn. Hoewel ook hier het gerecht van geroosterde pompoen met eekhoorntjesbrood, gesmoorde prei en een romige saus waarin de Chardonnay zat echt heel lekker samen was. Alle gerechten werden trouwens gekookt door Naresh, complimenten daarvoor. Heerlijk was het!

Lindemans Rode wijnen

Van de rode wijnen waren, ook weer geheel onverwacht, zowel de Shiraz én de Cabernet echt heel erg lekker. De Merlot vond ik iets te zoet, maar de beide anderen waren mooi vol van smaak en lekker kruidig. Potverdrie, dát had ik even niet zien aankomen. Moraal van dit verhaal? Fck aannames, proef maar gewoon en ervaar of je iets lekker vindt of niet. Ik kan oprecht zeggen dat bijna alle Lindemans wijnen deze avond door mijn smaaktest heen zijn gekomen. En dat had ik van te voren écht niet verwacht…

Lindemans wijnen zijn te koop bij Albert Heijn en gemiddeld betaal je voor de Lindemans Bin reeks – die wij deze avond proefden – iets minder dan € 7,- per fles.

Disclaimer: dit diner en deze proeverij werd aangeboden door het PRbureau van Lindemans

Gepubliceerd op 23 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.