Boekentip: Henna Hanina van Nadia ZeroualiHenna Hanina van Nadia Zerouali

Dat Nadia prachtige kookboeken kan schrijven weet ik al jaren. Zij en Merijn Tol waren de eerste die me lieten kennis maken met de Midden-Oosten keuken. Ver voordat Ottolenghi in menig leven binnentrad (nog steeds niet in de mijne, maar dat terzijde). En jaren voordat ik zelf richting Tel Aviv reisde om die Midden-Oostenkeuken daadwerkelijk daar te proeven. 

Nadia kookt overigens vooral uit de Mediterrane keuken zoals ze zelf zegt, maar dan wel met alle invloeden uit haar (Marokkaanse) familie. En die roots zijn nu vastgelegd in dit prachtige nieuwe boek. Henna Hanina (lieve oma) is meer dan een kookboek. Het is een culinaire roadtrip door Marokko. Vastgelegd in verhalen, foto's en recepten.

Culinaire (familie) geschiedenis

Eerlijk, oprecht, liefdevol en práchtig vastgelegd. Dat schiet als eerste bij me te binnen als ik het boek voor de eerste keer doorblader. Een ode aan haar roots, het vastleggen van familierecepten voor later en achtergrondverhalen bij de gerechten. Het is zó mooi gedaan. De recepten die er in staan zullen voor de gemiddelde thuiskok (vermoed ik) minder makkelijk te maken zijn, maar ze klinken allemaal even lekker. Maakt het uit? Nee, want het boek is zoveel meer dan een kookboek. Dompel je onder in de Marokkaanse culinaire geschiedenis en geniet van iedere bladzijde.

Henna Hanina is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost € 34,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 22 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]