Boekentip: Henna Hanina van Nadia ZeroualiHenna Hanina van Nadia Zerouali

Dat Nadia prachtige kookboeken kan schrijven weet ik al jaren. Zij en Merijn Tol waren de eerste die me lieten kennis maken met de Midden-Oosten keuken. Ver voordat Ottolenghi in menig leven binnentrad (nog steeds niet in de mijne, maar dat terzijde). En jaren voordat ik zelf richting Tel Aviv reisde om die Midden-Oostenkeuken daadwerkelijk daar te proeven. 

Nadia kookt overigens vooral uit de Mediterrane keuken zoals ze zelf zegt, maar dan wel met alle invloeden uit haar (Marokkaanse) familie. En die roots zijn nu vastgelegd in dit prachtige nieuwe boek. Henna Hanina (lieve oma) is meer dan een kookboek. Het is een culinaire roadtrip door Marokko. Vastgelegd in verhalen, foto's en recepten.

Culinaire (familie) geschiedenis

Eerlijk, oprecht, liefdevol en práchtig vastgelegd. Dat schiet als eerste bij me te binnen als ik het boek voor de eerste keer doorblader. Een ode aan haar roots, het vastleggen van familierecepten voor later en achtergrondverhalen bij de gerechten. Het is zó mooi gedaan. De recepten die er in staan zullen voor de gemiddelde thuiskok (vermoed ik) minder makkelijk te maken zijn, maar ze klinken allemaal even lekker. Maakt het uit? Nee, want het boek is zoveel meer dan een kookboek. Dompel je onder in de Marokkaanse culinaire geschiedenis en geniet van iedere bladzijde.

Henna Hanina is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost € 34,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 22 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.