Boekentip: Gebiologeerd van Jan van HooffAutobiografie van Jan van Hooff

Het is lang geleden dat ik het zó jammer vond dat ik een boek uithad. Maar toen ik de laatste bladzijde van 'Gebiologeerd' van Jan van Hooff had gelezen was dat wel het geval. Uit. Zo jammer. Ik twitterde het en meen het ook. Ik kreeg daarop de vraag wat het boek me gebracht had.

Los van het feit dat ik hou van het lezen van autobiografieën (de laatste die ik las was van Michelle Obama) is het verhaal van Jan van Hooff om meerdere redenen aangenaam om te lezen. 

Burgers' Zoo 

Je "luistert" ademloos naar een wijs man, met zoveel liefde voor de natuur. Het klinkt in alles door. Bewondering, respect, nieuwsgierigheid. Zijn hele leven lang. Prachtig! Dat hij geboren werd in een familie die Burgers' Zoo oprichtte draagt daar zeker aan bij. 

Daarnaast heb ik nooit geweten hoeveel verschillende onderzoeken naar dieren er worden gedaan. Het is fascinerend om ook daar meer te weten over te komen. Het zet je aan het denken. Het daagt je uit. Precies wat een boek teweeg zou moeten brengen.

Dat ik jaren geleden op loopafstand van Burgers' Zoo woonde en er (met mijn abonnement) dus regelmatig kwam (en dan het liefst bij de chimpansees) draagt zeker bij aan het gevoel bij het boek.

Aanrader voor de liefhebber van autobiografieën

Ja. Echt jammer dat 'ie uit is. Maar mazzel voor jullie, want jullie kunnen er nog aan beginnen. Zou ik gewoon doen!

Gebiologeerd door Jan van Hooff is uitgegeven door Unieboek Spectrum (die een recensie exemplaar ter beschikking stelde) kost € 22,50 en is Gebiologeerd " target="_blank">online en in de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]