Boekentip: Gebiologeerd van Jan van HooffAutobiografie van Jan van Hooff

Het is lang geleden dat ik het zó jammer vond dat ik een boek uithad. Maar toen ik de laatste bladzijde van 'Gebiologeerd' van Jan van Hooff had gelezen was dat wel het geval. Uit. Zo jammer. Ik twitterde het en meen het ook. Ik kreeg daarop de vraag wat het boek me gebracht had.

Los van het feit dat ik hou van het lezen van autobiografieën (de laatste die ik las was van Michelle Obama) is het verhaal van Jan van Hooff om meerdere redenen aangenaam om te lezen. 

Burgers' Zoo 

Je "luistert" ademloos naar een wijs man, met zoveel liefde voor de natuur. Het klinkt in alles door. Bewondering, respect, nieuwsgierigheid. Zijn hele leven lang. Prachtig! Dat hij geboren werd in een familie die Burgers' Zoo oprichtte draagt daar zeker aan bij. 

Daarnaast heb ik nooit geweten hoeveel verschillende onderzoeken naar dieren er worden gedaan. Het is fascinerend om ook daar meer te weten over te komen. Het zet je aan het denken. Het daagt je uit. Precies wat een boek teweeg zou moeten brengen.

Dat ik jaren geleden op loopafstand van Burgers' Zoo woonde en er (met mijn abonnement) dus regelmatig kwam (en dan het liefst bij de chimpansees) draagt zeker bij aan het gevoel bij het boek.

Aanrader voor de liefhebber van autobiografieën

Ja. Echt jammer dat 'ie uit is. Maar mazzel voor jullie, want jullie kunnen er nog aan beginnen. Zou ik gewoon doen!

Gebiologeerd door Jan van Hooff is uitgegeven door Unieboek Spectrum (die een recensie exemplaar ter beschikking stelde) kost € 22,50 en is Gebiologeerd " target="_blank">online en in de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.