Maak kans op een boekenpakket van Ottolenghi



Deze week is het Ottolenghi week en wat is er dan leuker dan dat je een boekenpakket van Ottolenghi mag weggeven? Je maakt kans op 3 boeken!

Drie boeken van Ottolenghi kunnen er op je deurmat belanden; Flavour (review staat nu ook online) Jeruzalem én Plenty zitten er in het pakket. Een mooie start om heel veel recepten van Ottolenghi te koken volgens mij.

Dit pakket is overigens wel voor de échte liefhebber van Ottolenghi. En die zijn er volgens mij meer dan genoeg. Ben jij er daar eentje van? Dan zou ik zeker mee doen. Dit is hoe dat kan.

LET OP: het is nadrukkelijk níet de bedoeling deze winactie over te nemen op speciale prijsvragen- en winactie sites. Deze winactie is uitsluitend voor lezers van SusanAretz.nl en volgers van mijn social media kanalen

boeken ottolenghi

De winactie is gesloten – de winnares heeft bericht gehad. Gefeliciteerd Suzanne B.

Om mee te doen laat je mij in een reactie onder dit artikel weten wat jouw all time favoriete Ottolenghi gerecht is én voor wie jij uit de boeken gaat koken, mocht je ze winnen.

Je reactie is pas zichtbaar na moderatie, dus dat kan soms even duren. Reageer wel snel, want je kunt meedoen tot en met vrijdag 6 november 12.00u Kort daarna kies ik een winnaar, die persoonlijk bericht van mij ontvangt.

Zorg dus dat je met een geldig e-mailadres reageert, zodat ik je een persoonlijk berichtje kan sturen als je hebt gewonnen. (check tzt ook je spam!) Verder wordt er niet gecommuniceerd over wie er gewonnen heeft, anders dan dat ik het via mijn social kanalen natuurlijk ook bekend maak.

Extra kansen en sowieso karmapunten

  • Volg mij op Instagram
  • Je mag ook de facebookpaginavan de site te liken
  • Dit artikel kun je delen via een van de deelknoppen onder dit artikel

 

Gepubliceerd op 1 november 2020


70 reacties

  1. Dagmar schreef:

    Als vegetarier zijnde en een enorme groentefanaat is het heerlijk om kookboeken te bezitten waar je alle recepten uit kunt maken. Ik denk dat ik de enige Nederlander ben die nog geen boeken van Ottolenghi bezit. Mijn vrienden zijn altijd verbaasd want volgens hun weet hij de klassieke topcombi’s te maken: salie met pompoen en parmezaan of aubergine met karnemelk en granaatappel subliem te combineren. Tijdens deze dagen waarin we allen veel thuis zijn, wil ik graag onthaasten en de keuken induiken. Wie weet binnenkort als velen anderen ook met deze boeken.

  2. Marlon schreef:

    Een goede vriendin schotelt mij altijd Ottolenghi’s pasta met pistachenoten-pesto voor. Hoog tijd dat ik leer dit te overtroeven.

  3. Kirsten schreef:

    Oh wat heerlijk om te winnen! Ik heb het geluk gehad om bij Ottolenghi te mogen eten in Londen en zoveel lekkers geproefd! De rokerige auberginesoep maak ik graag, die is wel een all time favourite!

  4. Mirne van Megen schreef:

    Jeruzalem lijkt me vooral heel tof. Op het moment vooral erg fan van zijn geroosterde pompoen.

  5. Kinne Spiro schreef:

    Gegrilde tomaten met citroen op ijskoude yoghurt! Simpel en heerlijk

  6. lottie schreef:

    Kan ik helaas (nog) niet zeggen, hopelijk binnenkort verandering!!!

  7. Joseph schreef:

    Ik verras mijn vrouw graag met een Ottolenghi maaltijd.
    Maar alles zelf koken vraagt veel tijd.
    Het persen van knoflook, raspen van wortels of pureren van banaan.
    Gaat allemaal niet zo snel met 73 jaar en een verrassing is dan van de baan.

    Ze komt dan al zelf naar beneden toe.
    “Ach lief blijf toch liggen je bent chronisch ziek en zo moe”.
    Maar nee, ze neemt het al snel in de keuken van me over.
    Terwijl ik haar zo graag verwen en met Plenty More betover.

    Mijn favo recept : Tomaten Granaatappel salade, oh die structuur!!
    Geweldig goeie smaken combineerd Yotam maar z’n nieuwe boek is best “duur”.
    Dat zit er op het moment voor ons niet in.
    Vandaar dat ik graag meedoe en hem mogelijk win.

    Dus wil ik jou Susan heel brutaal vragen.
    Om mij en mijn vrouw te behagen.
    En te verrassen met dit geweldige kado.
    Dan steel ik (of wij samen) in de keuken de show.

    Met een heerlijk nieuwe “Otto” taart, salade of wellicht kop soep.
    Veel groeten van mij, Joseph => ons “Joep”.

  8. Maaike schreef:

    Ik zou de boeken dolgraag willen winnen! Wij zijn thuis echt enorm fan van Ottolenghi! En mijn man en dochter zijn geweldige hobbykok. Als ik zou winnen dan zou ik hen graag eens willen verrassen met een overheerlijk diner van Ottolenghi-gerechten, wat dan zeker op het menu staat is de tomaten amandeltaart!

  9. Willeke Klein schreef:

    Hoewel ik graag en vaak nieuwe recepten uitprobeer, heb ik nog nooit iets van Ottolenghi gekookt. Tijd om daar verandering in te brengen, en welke tijd is daarvoor beter dan de komende feestdagenperiode? Zo kan ik mijn gezin en ouders naast de jaarlijkse klassiekers ook verrassen met iets nieuws, daar zouden deze boeken zeker goed bij van pas komen!

  10. Oma Will schreef:

    Daar ik de boeken van Ottolenghi niet ken , kan ik ook niet vertellen wat mijn favoriete recept is.
    Ik ben wel heel benieuwd wat voor lekkere en gezonde recepten het zijn.
    Zodra ik zo’n boek op mijn keukenplankje heb staan, ga ik , zodra het weer kan, voor mijn kleinkinderen koken.
    De jongste eet niet graag groente, maar met wat ik dan ga koken voor haar, gaat dat zeker veranderen. Dat weet ik zeker!
    Ik volg bloglovin en doe graag mee.

  11. Talia Komal schreef:

    My all time favorite dish from Ottolenghi is definitely the Courgette, pea and basil soup. Originally from South Africa where it’s always warm I never loved soups but since living in the Netherlands this has become a weekly staple for me and my family. We absolutely love it especially my mum who can eat it everyday! I’d love to win these books to elevate my cooking especially seeing as my family and I are vegetarian this would be perfect/

  12. Lisenka schreef:

    Tijd geleden een kookworkshop gedaan met allemaal Ottolenghi recepten/gerechten….wow!! Dat was heel leuk en SUPER lekker. Ik was echt verrast door de verschillende smaken. Knoflook taart, pompoen/wortel taart, aubergine met granaat appel…jammie!😋😋 Niet een favoriet alles was lekker. En heerlijk vegetarisch! Als ik de boeken win zou ik veel gaan koken voor mijn kinderen van 8 en 10 jaar, die gelukkig ook héél veel lekker vinden. Ik ga duimen!!!

  13. Lonneke schreef:

    Graag zou ik deze boeken winnen om te koken voor mijn gezin. Ik ben gezegend met 2 prachtige en avontuurlijke dochters die gelukkig open staan om veel te proeven en proberen. Ze staan naast me aan het aanrecht om te helpen, heerlijk!
    Ondanks een eigen moestuin merk ik dat ik het erg lastig blijf vinden om ‘het stukje vlees’ los te laten. Ik wil heel graag mijn receptenkennis vergroten en mijn kinderen nog meer bijbrengen over al het moois dat om ons heel groeit en bloeit.
    De honeycomb monstervoetjes van onze eigen honing waren in ieder geval al een groot succes!

  14. Miranda schreef:

    Oeh, met deze boeken wil ik wel een nieuw kook avontuur aangaan! Kan ik nog even oefenen tijdens deze lockdown periode, zodat ik in betere tijden weer voor alle lieve mensen in mijn omgeving kan koken. 😁

  15. Nanda van Soest schreef:

    Oven gebakken aardappelen en aardperen met Citroen en salie maar de Quesadillas zijn ook heerlijk.
    Ik zou dit graag willen bereiden voor Mark Rutte; die verdiend wel een gezonde vezel en vitamine rijke maaltijd.

  16. Anita H. schreef:

    Er is nog geen “all time favoriete Ottolenghi gerecht” en daar wil ik graag verandering in brengen door dit pakket te winnen.

  17. Denice Esser-Snoek schreef:

    Heeel graag. Ik zeg eerlijk ik heb geen boeken nog maar maak wel regelmatig recepten. De spagetti met cherry tomatensaus ohwww favoriet hier zelfs voor de kids!!

  18. Tessa Stroet schreef:

    Oh yeah!!! Wat een toffe actie. Alle Ottolenghi recepten zijn goud! Maar de geroosterde aubergine en bloemkooltaart zijn hier favoriet. 🤤Garantie op Pavlov reactie als hier in de keuken aan wordt gewerkt. Als ik win, ga ik eruit koken voor mijn vriendin Saskia die mij op deze actie heeft geattendeerd. Hoe gezellig zou dat zijn?!

  19. Bo Blitz schreef:

    Ohh Susan wat een mooie actie! Ik heb dus precies NUL kookboeken thuis van Ottolenghi en hoe dat kan is mij een raadsel eigenlijk want alles wat ik ervan tegen kom vind ik heerlijk. Zo maak ik wel eens de gegrilde druiven met burata en gaat mijn harissa ineens hard met zijn papardelle recept. Maarrr, shame on me, allemaal via Google dus! Mocht ik winnen dan kook ik lekker voor mijn vent, op onze nieuwe date nights nu de mini ook wel eens slaapt met een flesje (laten we beginnen met een glas Bo) wijn uit mijn collectie die ik heb aangelegd tijdens de 9 lange droge maanden van de zwangerschap 😉

  20. Robine schreef:

    Na een geweldig avontuur in het buitenland, wonen we sinds kort weer in Nederland. Er is nog volop ruimte in onze nieuwe kasten voor een paar prachtige kookboeken. Het favoriete recept van mijn kleine smulpaap is de verse pastasaus a la Susan Aretz, terwijl wij heerlijk genieten van de Rayu van Ottolenghi. Ik kijk er naar uit om heerlijk te koken voor onze familie die ontzettend veel gedaan heeft om onze verhuizing zo soepel te laten verlopen.

  21. Suzan Bastings schreef:

    Ik wil de kookboeken juíst winnen omdat ik nog nooit iets van Ottolenghi heb gekookt! (Jahaa ze bestaan nog..) En in de reacties zie ik dingen voorbij komen waarbij het water me nu al
    In de mond loopt:) Ik begrijp
    dat het hoofdzakelijk vegetarisch is en daar wil
    Ik
    ook zeker
    graag meer van koken maar hou absoluut niet van vleesvervangers dus lijkt
    me
    dat ik uit deze boeken genoeg inspiratie kan halen. Nou ik ga duimen:) Fijne dag! Gr’s
    Suus

  22. Linda Smeets schreef:

    De all time favoriet is zijn bij ons de Geroosterde groenten a la Ottolenghi, de kids zijn er dol op.
    Ik doe graag mee daar ik graag weer wat heerlijks hoop te koken van Ottolenghi tijdens de feestdagen voor mijn gezin.

  23. Natasja van Brummelen schreef:

    Hoi Susan,

    In onze mooie gezin van vijf kookt mijn man meestal. Omdat ik na een auto ongeluk niet zo veel meer kon. Inmiddels wel weer maar hij is blijven koken. Hij is een echte carnivoor en kon geen enkel vegetarisch recept vinden dat iedereen lust. En met drie pubers is dat best een opgave. In het kookboek Flavour staat de paddestoelenlasagna, het eerste vegetarische recept dat iedereen lust en ook de vegetarische Ragu was een succes. De enige klacht was dat het wel veel werk was. Ik zou dus voor hem willen koken als ik de kookboeken zou winnen. Of ik hem daar een plezier mee doe, gaan we meemaken 😉

  24. Lydia schreef:

    Sinds 1,5 week super ben ik superfan van Ottolenghi. Ik kreeg Flavour voor mijn verjaardag van mijn zus. Afgelopen weekend de paddenstoelen lasagna gemaakt. Onbeschrijfelijk zo lekker! Zelfs onze jongste carnivoor genoot en nam heel graag een bakje mee naar haar studentenkamer. Ik ken de andere boeken niet. Maar ik wel ben wel heel benieuwd. Dit smaakt echt naar meer! Dat namen van zijn andere boeken alleen al spreken zo tot mijn verbeelding!

  25. Annemieke schreef:

    Oh vrouw, nu heb ik weer helemaal trek en dan vooral in de geroosterde aubergines met labneh en granaatappelpitjes. Ik zou voor mijn gezin koken, want ja, we zitten nu eenmaal gezellig thuis met elkaar en sowieso is het dankbaar koken voor ze. Inmiddels is ook de jongste zoon aan het koken geslagen en hebben wij zeker wel plek in de kast voor deze boeken. We hebben ze alle drie nog niet, dus dat zou extra feestelijk zijn.
    Berichtje natuurlijk op FB gedeeld, want ik heb nogal veel lekkerbekken onder mijn vrienden en die gun ik deze boeken ook.

  26. Nicole schreef:

    Ik heb diverse recepten uit met name Plenty al vaak gemaakt, de vlekken in het boek getuigen daarvan, maar mijn lievelingsrecept is die van de bloemkooltaart met kaas. Ook heerlijk als lunch en zo heb ik m ook een keer voor het lunchclubje van mijn vorige werk gemaakt. Mijn lieve vriendin Sophie van datzelfde clubje en ik zouden zeker samen willen koken uit een boek van Ottolenghi om haar verloving te vieren maar dat kan nu effe niet natuurlijk

  27. Ik ben fan geworden toen mijn dochter besloot vegetarisch te gaan eten EN ik creatiever vegetarisch wilde gaan koken toen we begonnen met ‘devegafabriek’ en we als gezin vegetarisch gingen eten. Gembertomaten en pompoen vind ik erg lekker en de bloemkooltaart staat regelmatig op het menu. Tijdens onze concerten zijn er 30 gelukkigen die mee mogen eten van een 3-gangen Vega-menu. Inspiratie haal ik graag bij Ottolenghi! Ik ben erg benieuwd naar het nieuwste boek…….

  28. Hanneke schreef:

    Zoveel lekkere dingen om uit te kiezen… Dan het recept wat het meest bij ons op tafel komt…. Als ik iets wil maken waar mijn hele gezin dol op is., en ook nog snel klaar op n doordeweekse dag, dan kies ik Gigli met Kikkererwten en za’atar uit Simpel van Ottolenghi. Bijna vega op de ansjovis na en heerlijk. Mijn kinderen hebben me laatst op m’n kop gegeven dat ze best vaker vegetarisch willen eten, maar dan wel zonder vleesvervangers, want die vinden ze nep smaken… Daar is Ottolenghi koning in, meer Ottolenghi inspiratie is heel erg welkom dus 😉

  29. Gea schreef:

    Graag 😍
    Zoveel lekkers , ik maak de bloemkooltaart voor mijn gezinnetje

  30. Willemijn schreef:

    Ovenschotel van orzo met mozzarella en oregano is een favoriet gerecht.
    En koken uit de Ottolenghi boeken doe ik voor mijn gezin en familie of een lieve buurvrouw.

  31. Anique schreef:

    Deze is misschien héél cliché, maar ik heb Plenty al in de kast staan en maak graag de inmiddels algemeen bekende aubergine met karnemelk en granaatappelpitjes. Een van de ‘go to’ gerechten als ik voor mezelf kook maar toch een soort van zin heb om iets echt lekkers op tafel te zetten. Maar om je vraag te beantwoorden: het volgende dat ik ga koken is een tafel vol eten, voor het gezelschap op mijn housewarming party (zodra het weer mag). Kan ik meteen die nieuwe keuken daar uitproberen…

  32. Marije van Acht schreef:

    Ik heb geen ervaring met zijn gerechten, maar heb gehoord van mijn zus dat het erg lekker is. Mijn man kookt graag dus ik gun hem en mezelf deze kookboeken.

  33. Nina schreef:

    Misschien heel gek, maar mijn favoriete recept van Ottolenghi is zijn hummus. Echt de lekkerste ooit geproefd en maak hem ook wekelijks inmiddels 😍.
    Plenty heb ik hier in de kast staan en als ik win zou ik die dan ook weggeven aan een vriendin, maar de andere twee boeken zouden me superblij maken!

  34. Aline Bouma schreef:

    De cheesecake met honing en tijm. Hoe verrassend en lekker. Als ik deze winactie win ga ik koken voor mijn zoon. Dat doe ik nu natuurlijk ook al maar het leuke is, hij probeert net als ik graag nieuwe dingen uit. Win win situatie!

  35. Edith schreef:

    Wat mijn all time favorite Ottolenghi recept is? Geen idee, ik heb nog nooit een Ottolenghi gerecht gemaakt. Maar ik wil dat graag gaan ontdekken. Lekker koken voor mijn vrienden en bekenden en zo alles uit de boeken proberen. Ik verheug me er nu al op!

  36. John schreef:

    Ik heb deze boeken al heel lang op mijn verlanglijstje staan. Soms loop ik een boekenwinkel in pak ik het boek in mijn hand, maar iedere keer leg ik hem terug. Om vervolgens het internet af te struinen naar een recept van Ottolenghi. En iedere keer wordt ik weer verrast door de recepten. Daarom zou ik deze boeken toe willen voegen aan mijn boekenkast. Vooral om mijn familie te verrassen als ze komen eten. Kijk er naar uit!

  37. Suzanne schreef:

    Voor deze koude, donkere tijd is mijn favoriete Ottolenghi recept de linzen-tomatensoep met kerrie en kokos uit Simpel. Heerlijk vullend, goed in te vriezen en naar werk mee te nemen voor de drukke diensten in het kinderziekenhuis. Ook mijn kinderen zijn er dol op. Ik zou graag nog meer heerlijke Ottolenghi gerechten koken voor mijn man, kinderen, maar ook voor mijn collega’s voor de drukke avonddiensten op de high care/IC kinderen. Die kunnen in deze gekke tijd wel wat hartverwarmende gerechten gebruiken.

  38. Maaike schreef:

    Ik heb alleen het boek simpel en hoezee: daar zitten zeker een aantal simpele maar vreselijk lekkere gerechten bij. Mits je een aantal basisdingen in huis heb en die laat ik meenemen naar Curaçao.
    Ik heb gezocht afgelopen week, maar helaas heb ik flavor nog niet op ons eiland kunnen vinden, dus yes please, ook ik doe mee. Ook voor de andere twee boeken.

    All time ontbijt/lunch favorite: de scrambled tofu. Snel klaar, gezond & boordevol smaak. En Vegan.

  39. Marleen schreef:

    Ik wilde zeggen dat ik Simpel inmiddels heb uitgespeeld, maar ik kan er eigenlijk nog steeds niet genoeg van krijgen… Wat je ook maakt van Ottolenghi, alles is even smaakvol. Als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor de gegrilde druiven met burrata. Wat een hemelse combi is dat! Kom maar door met die andere boeken van deze topkok, ik kan niet wachten op voor familie en vrienden te koken. Op gepaste afstand natuurlijk 😉

  40. Jinny Jacobs schreef:

    Ik heb Ottolenghi inmiddels meerdere malen op tv gezien maar tot mijn spijt nog nooit een recept van hem gemaakt! Zelfs de kinderen waren de vorige keer bij Masterchef onder de indruk maar het is er gewoon nog niet van gekomen mezelf zo’n boek cadeau te doen. Dus ik zou ze heel graag winnen!

  41. Richard schreef:

    Oh wat erg zeg, ik heb gewoon helemaal geen kookboeken/recepten van Yotum.
    Favorieten heb ik dan ook niet, maar wat zien de plaatjes van zijn gerechten er aantrekkelijk uit.

    Vind het heerlijk om lekker te koken en nieuwe dingen uit te proberen voor mijn gezin.
    Dat is wel het voordeel van thuis werken nu in deze tijd.

    Zou dus graag worden geinspireerd door zijn recepten om weer een vernieuwde keuken uit te proberen.

  42. Kim schreef:

    Al een tijdje geleden at ik bij vrienden een heerlijk gerecht van aubergine uit de oven en granaatappelpitjes…Dit was echt hemels! Zo heb ik aubergine leren eten. Sindsdien probeer ik zelf steeds nieuwe gerechten met aubergine. Een echte aubergine liefhebber inmiddels maar ik kan dan helaas nog niet zeggen dat ik een echte Ottolenghi liefhebber ben omdat ik zelf (nog) geen boek(en) van Ottolenghi heb. Ik geef mijzelf niet zo gauw een kado en er is nog geen gelegenheid geweest om een kookboek van Ottolenghi kado te krijgen/vragen. Ik ben onwijs nieuwsgierig naar andere hemelse gerechten van Ottolenghi en dit samen met gezin te maken en ontdekken. Noemen wij ons daarna echte Ottolenghi liefhebbers???

  43. Alexandra schreef:

    Ik ben verzot op de middenoosterse keuken en dus ook op Ottolenghi. Sinds ik lang geleden een trip maakte naar Jordanië is het alleen maar erger geworden. Vakantie met beste eten ooit! Ik heb helaas pas 1 van z’n boeken in m’n kast staan. Deze 3 ontbreken sowieso nog 🙂 Twee favoriete recepten zijn geroosterde aubergine met saffraanyoghurt en runder-lamsgehaktballetjes in tahinsaus. Oké drie dan, meringues met pistache en rozenwater. Helaas sinds onze verhuizing naar Limburg een iets grotere uitdaging om ingrediënten te vinden.

  44. Karin van den Nieuwendijk schreef:

    Dit zou zo’n mooi kado zijn! Plenty staat op mijn verjaardagslijstje dit jaar. Ik ken alleen wat ottolengi recepten uit diverse kook tijdschriften en die bevallen heel goed. Graag zou ik willen koken voor mijn man en kids! En natuurlijk ook inspiratie opdoen als we weer mensen uit kunnen gaan nodigen op etentjes.

  45. Suzan schreef:

    O, wat een toffe actie. Ik heb nog niet een kookboek van Ottolenghi, waarom snap ik ook niet. 🙈

    Een favoriet gerecht heb ik dus nog niet, wel eens een heerlijke couscous salade bij iemand gegeten die uit een van de boeken komt.

    We koken en eten altijd vers, vegetarisch en zonder soja en gluten. Altijd best een puzzel, dus inspiratie is altijd heel bruikbaar.

  46. Jannie Velzing schreef:

    Geweldige kookboeken!
    Zeker nu in deze rare tijd ga ik steeds meer recepten uit proberen. Sommige zijn goddelijk andere wat minder.

  47. Lucie schreef:

    Shakshuka, daar, (sorry…) vreet ik mijn vingers bij op, en die van mijn tafelgenoten ook als ik de kans zou krijgen! Maar dan wel als avondmaaltijd, met lekker knapperig brood erbij, want om dit gerecht met al die ingrediënten ‘s ochtends als ontbijt te gaan klaarmaken voert me nou net iets te ver…. Al zou ik er geen bezwaar tegen hebben als ik “deze Ottolenghi”
    door iemand anders als ontbijtje geserveerd zou krijgen, mijn ochtendhumeurtje zou smelten als sneeuw voor de zon!

  48. Johnvannuujstadt schreef:

    Ik heb het boek ‘Sweet’ van Ottolenghi en hieruit maak ik geregeld de crumbletaart met rabarber en aardbeien. Benieuwd naar de andere boeken voor nog meer inspiratie om lekker voor mijn gezin te koken en door vrienden als ze straks eindelijk weer wat makkelijker langs kunnen komen.

  49. MArleen schreef:

    Ik ben gek op ottolenghi en laten nou net deze boeken van ottolenghi nog niet in mijn kast staan!
    De salade, die ik al jaren maak, met pita, dadel, spinazie, rode ui en sumak uit het kookboek Jeruzalem (die ik nog niet heb) is echt super makkelijk en heerlijk!
    Veel groentes en super handig voor etentjes met vrienden en familie.

  50. Iris schreef:

    Oh wat wen superactie! Ik ben deze week 50 geworden en zou dit als ultieme cadeau graag winnen. Heb het boek Simpel waar we vaak gerechten uit maken en in ons kook clubje zit iemand die uit andere boeken regelmatig iets kookt en daar wordt ik altijd zo blij van. Ik hou er van nieuwe ingrediënten en smaken te ontdekken en daarin stelt Ottolenghi nooit teleur. De komende dagen ga ik duimen!

  51. Margo schreef:

    Nog even een nabrander, van jou heb ik het borrelboek waar ik regelmatig e.e.a. uit maak en ik volg je al een tijdje op zowel Facebook als insta.

  52. Margo schreef:

    Wauw wat zou ik graag in aanmerking komen voor dit boekenpakket van Ottolenghi. Wekelijks staan hier “zijn” superlekkere zoete aardappelfrites met polenta op tafel. Mijn zoon is een enorme fan van Yotam en hij kan ook enorm goed koken. Helaas woont hij niet in de buurt maar wat zou ik graag eens voor hem een recept van Ottolenghi willen bereiden. Hoop dat ik die kans ga krijgen.

  53. Annemieke Busch schreef:

    Heerlijke keuken! In 2019 woonde en werkte ik in Londen en heb ik een paar keer bij Rovi en Nopi gegeten als ik gasten uit Nederland had. De geblakerde prei met tahindressing heb ik al vaak zelf gemaakt, want super lekker én goed te doen. Plus geschikt voor mijn vegan vriendin. Ik zou graag meer vegan koken, voor haar maar ook voor anderen, om hen te laten proeven hoe smakelijk plantaardig eten is.

  54. Carlijn schreef:

    Laatst een drie gangen menu uit simpel gekookt voor mijn schoonouders. Wat een heerlijkheid, zelfs mijn dochter van zes heeft er van gesmuld. Ik doe dan ook graag mee met deze winactie, om meer lekkers van hem uit te proberen!

  55. Judith de Vries schreef:

    Een heerlijke uitzondering op de Ottolenghiregel van inderdaad vaak cpmplexe recepten is het recept van groene asperges met dille, kapperjes en amandelschaafsel. Overigens ook heel goed om bijvoorbeeld broccoli toch lekker mee te maken. En omdat ook kinderen belangrijk zijn in jouw (kook)wereld verdient ook de bloemkooltaart uit Plenty More een vermelding. De enige manier om onze peuter bloemkool te laten eten. En tegelijkertijd een indrukwekkende aanblik zekerals je eters krijgt. Wél genoeg eieren in huis halen want er gaan er 7 in, ik heb er een keer 2 buren voor nodig gehad 😉

  56. Suzanne schreef:

    Heerlijk! 🍀🤞 Ik doe graag mee omdat ik alleen “Simple” in mijn kast heb staan. Voor de andere boeken maak ik heel graag een plekje vrij!

  57. Tamara Drosten schreef:

    Ik moet eerlijk bekennen; Ik ben fan van zijn boeken, maar er iets uit maken laat ik aan mijn man over. De verjaardagstaarten van de dochters kiezen zij uit Sweet, welk ander boek we er ook bij leggen. Ik zou mijn man dus graag verrassen met deze prachtige boeken, hij vindt het heerlijk hele dagen in de keuken door te brengen en ik vind het resultaat dan weer heerlijk, goede verdeling 😉

  58. Kim schreef:

    Ik schaam me dood maar heb pas net de wondere wereld van Jotam ontdekt. Een paar jaar geleden af ik in JW3 – het Joods cultureel centrum in London – een belachelijk lekker stuk cake naar een van zijn recepten maar ben daarna nooit verder op zoek gegaan. Ik heb meer Ottoleghi nodig in mijn leven ben ik dus achter gekomen nadat ik zojuist mijn eerste Boek van hem heb ontvangen 💗 Help a girl out!

    • Linda van der Meer schreef:

      Oeh, (nog) geen favoriet. Maar na 4 weken zonder keuken (hij komt volgende week, yes 🥳) ga ik graag aan de slag voor mijn gezin en de mensen die voor ons gekookt hebben afgelopen weken!

  59. Elma schreef:

    Genoeg tijd om te koken uit deze boeken nu ik al een hele tijd geen etentjes kan geven en al weken vrijwel volledig thuis ben, dus ik zal eerst alle inspirerende gerechten proefkoken voor twee. Maar voordat ik ga koken lees ik alle boeken eerst van kaft tot kaft want een kookboek van Ottolenghi is altijd een geweldige combi van mooie vormgeving en heerlijk inhoud. Alleen al die voorkant! Ze mogen dus op tafel en op de bank liggen zodat ik er vanaf dag 1 naar kan kijken en in kan lezen. Ik ben er klaar voor!

  60. Andrea schreef:

    Oh my goodieeee Flavour staat bovenaan mijn verlanglijstje! Ik heb de andere winbare boeken trouwens ook nog niet, erg hè. Ik kijk soms in Jerusalem als ik bij m’n moeder ben. Prachtboek is dat ook. Uit Simple is m’n favoriet verrassend genoeg de cheesecake met honing en tijm! Die is zwaar goddelijk.

  61. Anke schreef:

    Op een van de eerste pagina’s van Simpel staat een gerecht met burrata en geroosterde druiven en kruiden… Te lekker!

  62. Anna schreef:

    vegetarische groentepaella is favoriet. Ik kook graag voor mijn gezin, mijn (schoon)ouders, familie en vrienden.

  63. Jan Kazemier schreef:

    Erg leuk! Wij hebben thuis alleen nog maar Simple staan, dus deze zijn nog erg welkom!

  64. Esther schreef:

    Ottolenghi zijn lange lijsten met soms moeilijk te krijgen ingredienten, hebben me lang afgeschrokken, ook al hoorde ik van alle kanten lof over zijn smaakvolle recepten. Totdat ik zijn column in de Guardian las waarin hij zichzelf had uitgedaagd om recepten te bedenken met een beperkte ingredientenlijst, net zoals Jamie Oliver. Mijn favoriete recept komt uit die column, omdat juist dit recept me over mijn koudwatervrees voor zijn recepten heeft geholpen: herby orzo pilav. Want toen ik dit eenmaal had gemaakt, smaakte dat naar meer.

    • Hedy Goes schreef:

      Gisteren voor het eerst een gerecht uitgeprobeerd van Ottolenghi.

      Wauw! Wat.was.dat.lekker!😍

      Dat smaakt zeker naar meer. Vind het zo leuk om allemaal nieuwe dingen uit te proberen.

  65. Jennifer Berg schreef:

    Superleuk! Ondanks dat je soms stad en land af moet voor de speciale ingrediënten en mijn kruidenkast ongeveer nu wel uitpuilt, ben ik groot fan van ottolenghi. Ik vind de fattoush-salade uit het boek
    Jeruzalem geweldig. Maar ben ook wel te porren voor een stukje zalm met pijnboompittensalsa uit Simpel. Als ik dit boekenpakket wij dan ga ik lekker koken voor mijn familie en vrienden en aangezien ze nu niet naar mij kunnen komen, breng ik het lekker langs!

  66. Annemieke Branger schreef:

    De orzo met garnalen en gemarineerde feta uit Simple is hier favoriet! Ik zou mijn Ottolenghi collectie graag uitbreiden en voor mijn moeder een lekker kerstdiner willen koken 🙂

  67. Alieke Eising schreef:

    Ik ben ook fan van Ottolenghi! Mijn favoriet tot nu toe zijn de geroosterde aardbeien met sumak en munt uit Sweet. Echt zo goddelijk!! Ik combineer ze ook wel eens met mini pavlova’s met vlierbloesemroom en dan de aardbeien erover. Echt niet normaal lekker!

  68. Rianne schreef:

    Oh, wat leuk zeg. Ik heb nog maar 1 boek van deze held, Sweet. Daaruit heb ik meerdere dingen gebakken, maar mijn favoriete recept van Ottolenghi heb ik uit een tijdschrift geknipt. Het is een couscous salade, bomvol kruiden en gekaramelliseerde ui, afgetopt met gerookte amandelen. Ik maak het vaak voor de lunch om mee te nemen. Ik wil uit de boeken gaan koken voor ons gezin, omdat we steeds meer vegetarisch willen gaan eten uit milieu overweging. Maar het moet wel super lekker zijn. Vandaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
Susan Aretz door Alieke Eising
 
The story of my life – korte film over Susan Aretz

Het is de ondertitel van de site. Ik neem je namelijk mee in verhalen die met mijn leven te maken hebben. En daar is nu ook een korte film van gemaakt!
23 juni 2021
katinka dodero lansink
 
Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero

Katinka neemt je in Mi Casa Peru mee in haar Peruaanse keuken. In 80 recepten deelt ze recepten en verhalen over haar thuisland, Peru.
15 juni 2021
vegan kookboek
 
Vegan voor iedereen – Merel Wildschut

Drie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is een aanwinst voor je kookboekenkast.
8 juni 2021
 
Waarom ik suck at niks doen

Ik doe het komend jaar écht wat rustiger… Ik hoor het me nog zeggen. Vlak nadat ik vorig jaar bijna flauw viel tijdens de fotoshoot voor mijn nieuwe boek.
30 mei 2021
 
De maand van Susan – mei

Dat mei achter ons ligt zou je qua weer niet zeggen. Maar het was een fijne maand met weer de eerste tripjes. Dat is wel even het terugkijken waard!
27 mei 2021
 
De bijbel van de Indiase keuken – review

Als je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.