Bloody Gazpacho



Bloody Gazpacho

Een gewone gazpacho kennen we nu wel. En hoewel deze koude tomatensoep zo al super lekker is heb ik 'm speciaal voor jullie naar het volgende niveau gebracht. Een bloody gazpacho. Want ja, een gewone bloody mary is ook maar zo gewoon 😉

Voor 1 liter gazpacho heb je nodig:

750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper
Verder nodig: krachtige blender & Ketel One vodka

Bereidingswijze:

Halveer de tomaten en het groene kroontje snijd je eruit (dit is bitter) en haal de zaadlijsten eruit. De tomaten gaan, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Alles blenden tot je een super gladde soep hebt. Zet de gazpacho nu liefst een  hele dag/nacht in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘m serveert nog een keer heel goed door.

Bloody mary gazpacho

Schenk 25ml vodka in een tumbler en giet daar de gazpacho bij. Roer even goed door. Garneer met halve tomaatjes en komkommerstengels. Cheers!

 

Gepubliceerd op 12 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.