Bloody GazpachoBloody Gazpacho

Een gewone gazpacho kennen we nu wel. En hoewel deze koude tomatensoep zo al super lekker is heb ik 'm speciaal voor jullie naar het volgende niveau gebracht. Een bloody gazpacho. Want ja, een gewone bloody mary is ook maar zo gewoon 😉

Voor 1 liter gazpacho heb je nodig:

750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper
Verder nodig: krachtige blender & Ketel One vodka

Bereidingswijze:

Halveer de tomaten en het groene kroontje snijd je eruit (dit is bitter) en haal de zaadlijsten eruit. De tomaten gaan, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Alles blenden tot je een super gladde soep hebt. Zet de gazpacho nu liefst een  hele dag/nacht in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘m serveert nog een keer heel goed door.

Bloody mary gazpacho

Schenk 25ml vodka in een tumbler en giet daar de gazpacho bij. Roer even goed door. Garneer met halve tomaatjes en komkommerstengels. Cheers!

 

Gepubliceerd op 12 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.