Biologisch, heel logisch?!



Biologisch keurmerk

Dat keurmerk betekent dat biologische boeren telen zonder chemische middelen of kunstmest. Ook wanneer hun grondstoffen verwerkt worden mogen er geen onnatuurlijke stoffen worden toegevoegd. Zijn er dieren in het spel, dan moeten die altijd veel buitenruimte hebben (gehad). Pas als aan al deze voorwaarden is voldaan mag het keurmerk biologisch gebruikt worden. Dit geldt ook voor het gebruik van bio, eko, eco of organic trouwens!

Eko keurmerk

Het EKO-keurmerk wordt aanvullend gebruikt op biologisch. Het zijn producten die nog een stap verder gaan in duurzaamheid, dan dat de Europese regels al voorschrijven voor het gebruik van de term biologisch.

Bio 10-daagse

Om de Nederlandse consument verder te informeren over en kennis te laten maken met biologische boodschappen is er vanaf 17 september de Bio 10-daagse. In alle winkels waar je biologische producten vindt – en dat is gelukkig al op steeds meer plekken, ook in de reguliere supermarkt – is er extra aandacht voor biologisch boodschappen doen.

#ontdekbio

Om dit verder te stimuleren kun je gedurende de Bio 10daagse jouw biologische ontdekking op social media delen met de hashtag #ontdekbio. Hiermee maak je iedere dag kans op lekkere prijzen. Winnaars worden na 26 september bekend gemaakt. Meer informatie over deze actie vind je op www.ontdekbio.nl

Biologisch, heel logisch?

Ik zelf probeer biologisch te kopen, waar het kan en waar onze portemonnee het toelaat. Zo is onze zuivel altijd biologisch, als ik vlees in de supermarkt koop (liefst toch bij de slager) is ook dat biologisch. Maar ook ik ontdek iedere dag nog nieuwe biologische producten. Welke producten koop jij liefst biologisch?

Gepubliceerd op 16 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!