Biologisch, heel logisch?!



Biologisch keurmerk

Dat keurmerk betekent dat biologische boeren telen zonder chemische middelen of kunstmest. Ook wanneer hun grondstoffen verwerkt worden mogen er geen onnatuurlijke stoffen worden toegevoegd. Zijn er dieren in het spel, dan moeten die altijd veel buitenruimte hebben (gehad). Pas als aan al deze voorwaarden is voldaan mag het keurmerk biologisch gebruikt worden. Dit geldt ook voor het gebruik van bio, eko, eco of organic trouwens!

Eko keurmerk

Het EKO-keurmerk wordt aanvullend gebruikt op biologisch. Het zijn producten die nog een stap verder gaan in duurzaamheid, dan dat de Europese regels al voorschrijven voor het gebruik van de term biologisch.

Bio 10-daagse

Om de Nederlandse consument verder te informeren over en kennis te laten maken met biologische boodschappen is er vanaf 17 september de Bio 10-daagse. In alle winkels waar je biologische producten vindt – en dat is gelukkig al op steeds meer plekken, ook in de reguliere supermarkt – is er extra aandacht voor biologisch boodschappen doen.

#ontdekbio

Om dit verder te stimuleren kun je gedurende de Bio 10daagse jouw biologische ontdekking op social media delen met de hashtag #ontdekbio. Hiermee maak je iedere dag kans op lekkere prijzen. Winnaars worden na 26 september bekend gemaakt. Meer informatie over deze actie vind je op www.ontdekbio.nl

Biologisch, heel logisch?

Ik zelf probeer biologisch te kopen, waar het kan en waar onze portemonnee het toelaat. Zo is onze zuivel altijd biologisch, als ik vlees in de supermarkt koop (liefst toch bij de slager) is ook dat biologisch. Maar ook ik ontdek iedere dag nog nieuwe biologische producten. Welke producten koop jij liefst biologisch?

Gepubliceerd op 16 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.