Berlijn – koffieTips voor de lekkerste koffie in Berlijn

Als de Berliners ergens goed in zijn is het wel in fantastische koffie zetten, al dan niet gecombineerd met een stuk taart (Kuche). Ik geef je mijn favorieten!

The Barn Roastery – Prenzlauerberg

Hier nemen ze koffie zetten uiterst serieus. Hier kom je om van je koffie te genieten, niet om te werken achter je laptop.  De koffie wordt 'in house' geroosterd en is ook los te koop. Daar betaal je wel voor.. Als je een souvenir wil, ze hebben ook bekers met het logo. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon alleen koffie drinken!

Schönhauserallee 8
dagelijks vanaf 8.30 – 18.00u
op za en zo vanaf 10u
Let op: cash only!

ORA – Kreuzberg

In deze voormalige apotheek zit het mooie ORA. Je kunt er ontbijten, lunchen en zelfs ’s avonds een drankje drinken. Wij namen er een top flat white met een verse cinnamon bun. Kortom, op welk moment van de dag je ook komt je komt hier aan je trekken.

Oranienplatz 14
dagelijks vanaf 10u tot 01.00u

Concierge Coffee – Kreuzberg en Charlottenburg

Geweldige koffie van een klein concept dat verscholen zit op bijzondere plekjes. In Kreuzberg in de doorgang naar een start up kantoorcomplex. Hier kun je afhalen of even zitten. In de designwinkel in Bikini Berlin, waar ze ook zitten, kun je rusitg zitten en genieten van je zeer goed gezette koffie.

Paul-Lincke-Ufer 39-40 (Kreuzberg)
Bikini Berlin (Charlottenburg)
Dagelijks 8.30 tot 18u
Op zaterdag en zondag 11u tot 17u
Let op: cash only

Tante Emma – Kreuzberg

Vlakbij de Eastside Gallery zit je nieuwe favoriete familielid, tante Emma langs. De hele dag kun je hier terecht, voor ontbijt, Kaffee und Kuchen, lunch, diner of een avondje doorzakken.

Een vintage sfeertje en vriendelijk personeel. Oh en wifi, ook heel fijn. Wat dat heb je niet overal in Berlijn

Köpenicker Str. 1
Dagelijks van 9u tot 03.00u

Gottlob – Schöneberg

Op zaterdag, als je naar de Winterfeldplatz weekmarkt gaat, want dat wil je namelijk… is dit een prima plek om voor- of achteraf koffie met een taartje te doen. Je kunt hier overigens ook prima ontbijten!

Akazienstraße 17
Dagelijks vanaf 9u tot 01.00u
zondag vanaf 10u

Gepubliceerd op 13 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.