Berlijn – koffieTips voor de lekkerste koffie in Berlijn

Als de Berliners ergens goed in zijn is het wel in fantastische koffie zetten, al dan niet gecombineerd met een stuk taart (Kuche). Ik geef je mijn favorieten!

The Barn Roastery – Prenzlauerberg

Hier nemen ze koffie zetten uiterst serieus. Hier kom je om van je koffie te genieten, niet om te werken achter je laptop.  De koffie wordt 'in house' geroosterd en is ook los te koop. Daar betaal je wel voor.. Als je een souvenir wil, ze hebben ook bekers met het logo. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon alleen koffie drinken!

Schönhauserallee 8
dagelijks vanaf 8.30 – 18.00u
op za en zo vanaf 10u
Let op: cash only!

ORA – Kreuzberg

In deze voormalige apotheek zit het mooie ORA. Je kunt er ontbijten, lunchen en zelfs ’s avonds een drankje drinken. Wij namen er een top flat white met een verse cinnamon bun. Kortom, op welk moment van de dag je ook komt je komt hier aan je trekken.

Oranienplatz 14
dagelijks vanaf 10u tot 01.00u

Concierge Coffee – Kreuzberg en Charlottenburg

Geweldige koffie van een klein concept dat verscholen zit op bijzondere plekjes. In Kreuzberg in de doorgang naar een start up kantoorcomplex. Hier kun je afhalen of even zitten. In de designwinkel in Bikini Berlin, waar ze ook zitten, kun je rusitg zitten en genieten van je zeer goed gezette koffie.

Paul-Lincke-Ufer 39-40 (Kreuzberg)
Bikini Berlin (Charlottenburg)
Dagelijks 8.30 tot 18u
Op zaterdag en zondag 11u tot 17u
Let op: cash only

Tante Emma – Kreuzberg

Vlakbij de Eastside Gallery zit je nieuwe favoriete familielid, tante Emma langs. De hele dag kun je hier terecht, voor ontbijt, Kaffee und Kuchen, lunch, diner of een avondje doorzakken.

Een vintage sfeertje en vriendelijk personeel. Oh en wifi, ook heel fijn. Wat dat heb je niet overal in Berlijn

Köpenicker Str. 1
Dagelijks van 9u tot 03.00u

Gottlob – Schöneberg

Op zaterdag, als je naar de Winterfeldplatz weekmarkt gaat, want dat wil je namelijk… is dit een prima plek om voor- of achteraf koffie met een taartje te doen. Je kunt hier overigens ook prima ontbijten!

Akazienstraße 17
Dagelijks vanaf 9u tot 01.00u
zondag vanaf 10u

Gepubliceerd op 13 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]