Bazaar van Sabrina Ghayour – reviewAl eerder schreef ik reviews over boeken van Sabrina Ghayour (zie hier) dus dat ik haar nieuwste boek wilde reviewen mag geen verrassing heten. Dat het wéér zo’n kneiter van een tof boek is eigenlijk ook niet meer. Want deze dame weet hoe ze de Midden-Oostenkeuken toegankelijk kan maken.

Grappig ook dat mijn eigen smaak de afgelopen jaren zo veel doller is geworden op deze bijzonder smakelijke keuken. Mocht je nog een zetje die richting nodig hebben, dan is dit boek er eentje om je daarbij te helpen

Bazaar van Sabrina Ghayour

Recepten met maar een paar ingrediënten, om zoveel mogelijk smaak op tafel te zetten. Dat is de insteek van dit boek volgens Ghayour zelf. Op de kaft staat als ondertitel ook nog ‘vegetarische recepten uit het Midden-Oosten’ maar dat hadden ze wat mij betreft mogen weglaten. Want geen seconde heb je door dat je een vegetarisch kookboek in handen hebt.

Recepten vol smaak

Wat je wel ziet – met dank aan de oogverblindende fotografie – zijn heel veel verschillende recepten, voor ieder moment van de dag. Kleine hapjes, waar het boek mee begint, waarbij je zelf bepaalt op welk moment je ze eet. Een hoofdstuk eieren & zuivel. Soepen & andere troostrijke kommen, met soepen erin die straks in het najaar geweldig zijn. In Deegwaren recepten voor hapjes en taarten, maar ook zelfgemaakte pita met za’atar.

En zo zijn er ook nog hoofdstukken Salades, Hoofdgerechten, Voedsel uit de voorraadkast, Bijgerechten en Zoete lekkernijen. Ruim 230 pagina’s inspiratie.

Madeleines Bazaar.jpg

Inspiratie voor de Midden-Oostenkeuken

En dat het boek inspireert is een feit. Ik begon met het recept voor de madeleines  met sinaasappel en kardemom, puur omdat ik alles daarvoor in huis had. Ze waren op voor ik het door had. Daarna maakte ik de courgettecake. Zelfde verhaal. Zelfs de verstokte courgettehaters in huis hadden niet door waar die cake nou zo lekker sappig van werd.

Courgettecake Bazaar

De spaghetti met tahin & harissa vond ik echt een verrassing. Totáál niet fotogeniek, zo’n bruine saus maar een heerlijke variatie op ons standaard pastarepertoire. Die pasta kozen jullie (nipt!) ook uit, in mijn poll van welk recept ik met jullie zou delen uit het boek. Dus die vind je vandaag op Smulpaapje.

Spaghetti Bazaar_Smulpaapje

Keuze te over

Voor de overige recepten kan ik je écht aanraden om het boek gewoon zelf te kopen. Zeker als je wat meer wilt koken uit deze bijzondere keuken. Ghayour weet dat te doen op een manier die uitlokt tot zelf koken. Van eenvoudig, tot net iets moeilijker. Maar allemaal even smakelijk!

Bazaar van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de boekhandel en online te koop.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.
22 mei 2020
Lowlander bier
 
GESLOTEN – Thuis uit eten met Lowlander Bier

Deze winactie is gesloten en de winnares heeft inmiddels bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, er staat weer een smakelijke nieuwe winactie klaar
19 mei 2020
 
Home made Basics van Yvette van Boven – review

Home made Basics van Yvette van Boven staat vol met makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken. Maar is dat ook zo?!