Bazaar van Sabrina Ghayour – reviewAl eerder schreef ik reviews over boeken van Sabrina Ghayour (zie hier) dus dat ik haar nieuwste boek wilde reviewen mag geen verrassing heten. Dat het wéér zo’n kneiter van een tof boek is eigenlijk ook niet meer. Want deze dame weet hoe ze de Midden-Oostenkeuken toegankelijk kan maken.

Grappig ook dat mijn eigen smaak de afgelopen jaren zo veel doller is geworden op deze bijzonder smakelijke keuken. Mocht je nog een zetje die richting nodig hebben, dan is dit boek er eentje om je daarbij te helpen

Bazaar van Sabrina Ghayour

Recepten met maar een paar ingrediënten, om zoveel mogelijk smaak op tafel te zetten. Dat is de insteek van dit boek volgens Ghayour zelf. Op de kaft staat als ondertitel ook nog ‘vegetarische recepten uit het Midden-Oosten’ maar dat hadden ze wat mij betreft mogen weglaten. Want geen seconde heb je door dat je een vegetarisch kookboek in handen hebt.

Recepten vol smaak

Wat je wel ziet – met dank aan de oogverblindende fotografie – zijn heel veel verschillende recepten, voor ieder moment van de dag. Kleine hapjes, waar het boek mee begint, waarbij je zelf bepaalt op welk moment je ze eet. Een hoofdstuk eieren & zuivel. Soepen & andere troostrijke kommen, met soepen erin die straks in het najaar geweldig zijn. In Deegwaren recepten voor hapjes en taarten, maar ook zelfgemaakte pita met za’atar.

En zo zijn er ook nog hoofdstukken Salades, Hoofdgerechten, Voedsel uit de voorraadkast, Bijgerechten en Zoete lekkernijen. Ruim 230 pagina’s inspiratie.

Madeleines Bazaar.jpg

Inspiratie voor de Midden-Oostenkeuken

En dat het boek inspireert is een feit. Ik begon met het recept voor de madeleines  met sinaasappel en kardemom, puur omdat ik alles daarvoor in huis had. Ze waren op voor ik het door had. Daarna maakte ik de courgettecake. Zelfde verhaal. Zelfs de verstokte courgettehaters in huis hadden niet door waar die cake nou zo lekker sappig van werd.

Courgettecake Bazaar

De spaghetti met tahin & harissa vond ik echt een verrassing. Totáál niet fotogeniek, zo’n bruine saus maar een heerlijke variatie op ons standaard pastarepertoire. Die pasta kozen jullie (nipt!) ook uit, in mijn poll van welk recept ik met jullie zou delen uit het boek. Dus die vind je vandaag op Smulpaapje.

Spaghetti Bazaar_Smulpaapje

Keuze te over

Voor de overige recepten kan ik je écht aanraden om het boek gewoon zelf te kopen. Zeker als je wat meer wilt koken uit deze bijzondere keuken. Ghayour weet dat te doen op een manier die uitlokt tot zelf koken. Van eenvoudig, tot net iets moeilijker. Maar allemaal even smakelijk!

Bazaar van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 19 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]