Bazaar van Sabrina Ghayour – reviewAl eerder schreef ik reviews over boeken van Sabrina Ghayour (zie hier) dus dat ik haar nieuwste boek wilde reviewen mag geen verrassing heten. Dat het wéér zo’n kneiter van een tof boek is eigenlijk ook niet meer. Want deze dame weet hoe ze de Midden-Oostenkeuken toegankelijk kan maken.

Grappig ook dat mijn eigen smaak de afgelopen jaren zo veel doller is geworden op deze bijzonder smakelijke keuken. Mocht je nog een zetje die richting nodig hebben, dan is dit boek er eentje om je daarbij te helpen

Bazaar van Sabrina Ghayour

Recepten met maar een paar ingrediënten, om zoveel mogelijk smaak op tafel te zetten. Dat is de insteek van dit boek volgens Ghayour zelf. Op de kaft staat als ondertitel ook nog ‘vegetarische recepten uit het Midden-Oosten’ maar dat hadden ze wat mij betreft mogen weglaten. Want geen seconde heb je door dat je een vegetarisch kookboek in handen hebt.

Recepten vol smaak

Wat je wel ziet – met dank aan de oogverblindende fotografie – zijn heel veel verschillende recepten, voor ieder moment van de dag. Kleine hapjes, waar het boek mee begint, waarbij je zelf bepaalt op welk moment je ze eet. Een hoofdstuk eieren & zuivel. Soepen & andere troostrijke kommen, met soepen erin die straks in het najaar geweldig zijn. In Deegwaren recepten voor hapjes en taarten, maar ook zelfgemaakte pita met za’atar.

En zo zijn er ook nog hoofdstukken Salades, Hoofdgerechten, Voedsel uit de voorraadkast, Bijgerechten en Zoete lekkernijen. Ruim 230 pagina’s inspiratie.

Madeleines Bazaar.jpg

Inspiratie voor de Midden-Oostenkeuken

En dat het boek inspireert is een feit. Ik begon met het recept voor de madeleines  met sinaasappel en kardemom, puur omdat ik alles daarvoor in huis had. Ze waren op voor ik het door had. Daarna maakte ik de courgettecake. Zelfde verhaal. Zelfs de verstokte courgettehaters in huis hadden niet door waar die cake nou zo lekker sappig van werd.

Courgettecake Bazaar

De spaghetti met tahin & harissa vond ik echt een verrassing. Totáál niet fotogeniek, zo’n bruine saus maar een heerlijke variatie op ons standaard pastarepertoire. Die pasta kozen jullie (nipt!) ook uit, in mijn poll van welk recept ik met jullie zou delen uit het boek. Dus die vind je vandaag op Smulpaapje.

Spaghetti Bazaar_Smulpaapje

Keuze te over

Voor de overige recepten kan ik je écht aanraden om het boek gewoon zelf te kopen. Zeker als je wat meer wilt koken uit deze bijzondere keuken. Ghayour weet dat te doen op een manier die uitlokt tot zelf koken. Van eenvoudig, tot net iets moeilijker. Maar allemaal even smakelijk!

Bazaar van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 19 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.