Snelle Chicken Ramen – Noodlesoep met kip



Het is een van mijn nieuwe favorieten, Ramen soep. Helaas zijn de restaurantjes waar je dit goed kunt eten voor mij niet echt binnen handbereik. En hoewel ik het heerlijk vind om de bouillon voor noodlesoep zelf te maken, is het ook wel handig als er een snellere manier is.

Dus is dit recept met behulp van goede fond, in iets meer dan een half uur, garantie voor een kom dampende kip noodlesoep waar je je vingers, ehrm stokjes, bij aflikt!

Voor 6 kommen, als lichte maaltijdsoep

1 ui, fijngesnipperd
200g shiitake, gehalveerd
3,5cm vers gember, geraspt (ongeveer 1el)
2 tenen knoflook, geraspt
½ rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringen
75ml sojasaus
1el vissaus
350g kippendijen
2 potten gevogeltefond (á 380ml)
2 potten water
2 kleine paksoi
125g taugé
2x 90g Ramen noodles (AH of toko)

Om te serveren, per kom: zacht gekookt ei, sesamzaad, lenteui en wat limoensap
Bereidingstijd: 30 minuten

Snelle noodlesoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm daarin 2el zonnebloemolie. Fruit hierin 5 minuten, op zacht vuur de ui aan. Voeg dan de shiitake toe en bak die 2-3 minuten mee. Dan de knoflook, gember en peper erbij en even kort (half minuutje) meebakken.

Homemade Chicken Ramen

Voeg nu de sojasaus, vissaus, potten fond en 2 keer de inhoud van de fondpotten maar dan met water toe in de pan. Daar gaan de (hele) kippendijen bij. Breng dit aan de kook, vuur nu wat lager en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Haal dan de kip eruit en trek die met 2 vorken uit elkaar.

Noodlesoep met kip

Kook de noodles, volgens gebruiksaanwijzing en kook tegelijkertijd de eieren in ongeveer 6 minuten tot ze halfzacht zijn. Bij de bouillon gaat nu nog de paksoi en taugé die je 2 minuutjes laat mee pruttelen, voor je de kip terug in de pan doet. Proef op de soep zo goed is, wellicht wil je er nog wat sojasaus bij of een beetje limoen. Wil je meer pit, doe die dan individueel in de kom waarin je de saus serveert met bijvoorbeeld wat srirachasaus of sambal.

Serveer de soep door in een kom noodles te scheppen, je gehalveerde zachtgekookte ei, de vulling van de soep en natuurlijk genoeg van de heerlijke bouillon. Garneer met lenteui en sesamzaad. En ja, slurpen mag!

Gepubliceerd op 26 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.