Smulpaapje kookt! – Courgette polpetta



Vegetarische groenteballetjes die je met pasta kunt eten, of lekker tussen een broodje stopt. Het zorgt voor weer eens wat variatie op tafel.

Maar boven alles zijn ze gewoon heel erg lekker!

foto: Simone van den Berg

Voor ongeveer 12 stuks

2el olijfolie
500g courgette, in kleine blokjes
Rasp van een halve citroen
1 ei, losgeklopt
2 ruime eetlepels grof geraspte Parmezaan
halve bol (buffel)mozzarella, in blokjes
50g Panko
1 el bladpeterselie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
Peper en zout
bakpapier

Verwarm de oven voor op 200C en bedek een bakplaat met bakpapier

Courgetteballetjes

Verwarm de olijfolie op een middelhoog vuur en bak de blokjes courgette ongeveer 10 minuten, tot ze zacht zijn en goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Mocht er veel vocht zijn vrij gekomen bij het bakken, laat ze dan in een vergiet goed uitlekken.

In een andere kom gaat de citroenrasp, eimengsel, parmezaan, blokje mozzarella, Panko, peterselie en knoflook. Kruid met alleen nog wat zwarte peper, aangezien de kaas al redelijk zout is.  Meng de afgekoelde courgette er door tot je een dik mengsel hebt. Neem met een lepel kleine schepjes uit het mengsel (ter grootte van een walnoot) en rol er een balletje van. Het kan helpen om je handen iets vochtig te maken en tussendoor even af te spoelen. Leg deze op de bakplaat en bak de balletjes gedurende 15 minuten, tot ze goudbruin zijn.

No waste!

Restjes? Koud zijn ze erg lekker en een lekkere afwisseling in de lunchtrommel.

 

Gepubliceerd op 28 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.