Smulpaapje kookt! – Bosbessen-Bananenbrood
Je kent ze wel, die bruine, overrijpe bananen die op je fruitschaal liggen en eigenlijk niet meer lekker zijn. Zal ik je heel eerlijk vertellen dat ik bananen verstop om ze zo bruin mogelijk te krijgen. Waarom?
Omdat die bananen super zoet en geschikt zijn voor een cake. En we kennen bijna allemaal wel bananenbrood, maar wat dacht je er van om er ook nog eens bosbessen door heen te doen. Je weet niet wat je proeft!
Voor één cake
3 rijpe bananen, geprakt
125g gesmolten boter (afgekoeld)
150g suiker
3 eieren
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g bosbessen
Bakblik invetten of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 175C
Bananenbrood met bosbessen
Meng bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel in een grote kom. In een aparte kom mix je de boter en suiker. Doe daar een voor een de eieren bij en tot slot de geprakte banaan. Dit mengsel gaat nu bij je bloem en meng je. Niet te lang, anders haal je de luchtigheid eruit. Als laatste de bosbessen erdoor scheppen en alles in het bakblik overdoen.
Verse cake
Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 50 minuten met een satéprikker Komt die nog niet schoon uit de cake dan laat je ‘nog even staan. Is ‘ie gaar dan uit de oven halen, even in het bakblik laten afkoelen en dan er uit halen en helemaal laten afkoelen. Vers natuurlijk het aller-lekkerst!
Gepubliceerd op 29 januari 2015