Snelle kippenragout



Stiekem vind ik het wel lekker hoor, dat het herfst is. Dit soort gerechten, daar gaat mijn hart namelijk wel sneller van kloppen. Ideaal ook om al eerder klaar te maken en achter de hand te hebben in de koelkast of vriezer.

Want in de tijd dat je de rijst kookt, warm je de ragout op en in nog geen kwartier zit je al aan tafel!

Kippenragout

Voor vier personen

500g kippendijen zonder bot, in blokjes
250g kastanjechampignons (schoongeborsteld), in kwarten 
1 sjalot, fijngesnipperd
50g boter
45g bloem
500ml warme bouillon (kip), van een blokje is prima
2tl Dijon mosterd
verse tijm, alleen de blaadjes gerist van het takje, zoveel als je wil
zwarte peper & zout
Zilvervliesrijst, 75g per persoon

Kippenragout maak je zo

Bak in een grote pan eerst een sjalotje aan en daarbij gaan de kipblokjes. Bak die goudbruin aan, dan de champignons erbij en meebakken. Doe er tijm naar smaak bij, een eetlepel verse tijm vind ik precies lekker.

In een aparte pan smelt je de boter (niet bruin laten worden) en daar doe je de bloem bij. Met een garde goed roeren en even  een minuutje het mengsel laten bakken. Dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij, tot de saus de gewenste dikte heeft. Je kunt hiervoor kippen-, groente- of zelfs paddenstoelenbouillon gebruiken. Laat de saus even pruttelen, doe er dan de mosterd bij en als laatste gaan de kip en champignons er bij. Breng op smaak met zout en peper. Zo snel is ragout gemaakt!

Ragout met rijst

Je kunt de ragout serveren bij gekookte (zilvervlies)rijst met wat gekookte boontjes, voor een volledige maaltijd. Of maak er een lunchgerecht van en serveer de ragout in verwarmde pasteibakjes (die je in de supermarkt koopt en in de oven even verwarmt).

Gepubliceerd op 14 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.