Smulaapje kookt! – Gevulde paprika



Smulpaapje werd benaderd door de Kinderkookclub uit Amsterdam met de vraag of zij een bijdrage mochten leveren aan onze rubriek. En met een blik op het recept en de bijbehorende foto’s was het antwoord natùùrlijk Ja! 

Want niet alleen is het gerecht kleurrijk en past het hélemaal in de festiviteiten van dit moment, het is ook nog eens super goed door kinderen zelf te maken (met natuurlijk een klein beetje hulp van een volwassene erbij!) en vooral heel erg lekker!  Geniet van het samen maken en op eten en voor iedereen voor wie dat van toepassing is, een héle fijne vakantie!

Ingrediënten (voor vier personen)

Saus

4 tomaten
1 knoflook teentje
peper& zout
1 tl gedroogde oregano
1 ui

Vulling

300 gram mager rundergehakt
1 knoflook teentje
1 ui
150 gram belegen kaas, geraspt
3 paprika’s (verschillende kleuren)
peper & zout

Bijgerechten

300 gr zilvervliesrijst
1 komkommer
½ of kleine winterwortel

Verwarm de oven voor op 220°C

Saus

Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui en knoflook en doe deze ingrediënten samen in een ovenschaal. Breng op smaak met wat olijfolie, peper, zout en gedroogde oregano.

Vulling

Was de paprika’s en snijd 2 paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Houd de steeltjes er aan, zo blijven ze stevig in de oven. Leg de halve paprika’s op de tomatensaus in de ovenschaal met de binnenkant naar boven. Snijd de overgebleven paprika in kleine blokjes. Zet de koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie en bak het gehakt aan. Snipper de ui en de knoflook en bak deze mee met het gehakt tot deze rul (gaar) is. Snijd de overgebleven paprika in blokjes en bak deze 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.
 Roer 2/3e van de geraspte kaas door het gehakt en vul de paprika’s er mee. Strooi de rest van de geraspte kaas over de gevulde paprika’s.

Bak de gevulde paprika’s 30 min. in het midden van de hete oven gaar.

Bloemensalade

Maak ondertussen van de komkommer met een mandoline (of kaasschaaf of een mes) mooie plakjes.
Doe hetzelfde bij de winterwortel.
Leg de plakjes op een snijplank en druk er met een uitsteekvorm bloemen uit.

* Kinderen vinden dit zonder dressing lekker. Mocht je hier een dressing aan willen toevoegen kan dit een standaard (olijfolie, balsamico, peper en zout) dressing zijn.

Rijst

Kook 10 minuten voor de paprika’s uit de oven kunnen de rijst volgens instructie op het pak.
Voor deze gelegenheid hebben we een druppel oranje kleurvloeistof in het kokende water toegevoegd. Je kan natuurlijk ook voor roze, blauw of elke andere kleur kiezen!

Serveer de gevulde paprika’s met de rijst, tomatensaus en bloemensalade.

Gepubliceerd op 27 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!