Griekse smash burger taco’s



Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!

Smash burgers zijn een populaire stijl van hamburgers die bekend staan om hun dunne, knapperige korst en sappigheid. Het belangrijkste kenmerk van een smash burger is dat het vlees stevig wordt platgedrukt op een hete bakplaat of grill. Dit zorgt voor een groter contactoppervlak met de hete bakplaat, waardoor de buitenkant van de burger snel kan karamelliseren en een knapperige korst kan vormen.

Liefde voor smash burgers

Smash burgers zijn geliefd vanwege hun eenvoud, snelle bereidingstijd en de unieke textuur die wordt gecreëerd door het platdrukken van het vlees. Deze stijl van hamburgers bereikt een perfecte balans tussen knapperig aan de buitenkant en sappig aan de binnenkant.

Smash burger taco

Bij een smash burger taco gaat het vlees direct op je zachte wrap en vouw je die na het bakken dicht als een taco. Voor dit smash burger taco recept heb ik gekozen voor een plantaardige component. Die is van zichzelf namelijk al perfect op smaak en daar hoef je dus verder weinig aan toe te voegen.

Dit is hoe ik mijn Griekse smash burger taco’s maak!

Voor 10 kleine Smash burger taco’s

1 pakje Redefine meat lamb kofte
100 gram feta (geen witte kaas gebruiken alsjeblieft)
fijn gesneden ijsbergsla
1 bakje tzatziki
10 mini wraps
gemarineerde rode ui, naar smaak

Griekse smash burger taco

Griekse smash burger taco’s

Verdeel een dun laagje van de kofte over je zachte wrap en verhit in de tussentijd een pan op het vuur met een beetje neutrale olie. Bak de wrap met de “vlees” kant naar beneden, 2 minuten en draai dan om. Bak dan nog 2minuten tot het vlees gaar is en de wrap goudbruin.

Bestrooi nu de bovenkant van je Griekse smash burger taco met verkruimelde feta en vul naar smaak met ijsbergsla, wat gemarineerde ui en een lekkere schep tzatziki. Vouw de Griekse smash burger taco dicht en smullen maar!

Gepubliceerd op 2 april 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de barbecue.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!