#whatsinmykitchen TAG



Hoe ziet mijn keuken er uit?

We hebben een open keuken met centraal daar in een grote eettafel met genoeg plek voor heel veel mee-eters. Pontificaal ook mijn favoriete schilderij, met daarop mijn levensmotto ‘I love to feed you, my love’ van Selwyn Senatori.

De keuken zelf zat al in het huis toen we het kochten. Niet helemaal mijn smaak, maar het marmeren aanrechtblad is (hoewel een lelijke kleur) wel ideaal. Alles kun je er op zetten! We koken op inductie. Even wennen, maar nu zou ik (voorlopig) niet meer anders willen.

Wat staat er op mijn aanrecht?

Het aanrecht is lang en er kan veel op. Dat gebeurt dus ook met regelmaat. In ieder geval mijn verlovingsring, de prachtige roze KitchenAid. Veel fruit en groente. De slowjuicer, hoewel ik ‘m nog steeds te weinig gebruik. Melkopschuimer en 2 percolators. Ik kan de dag niet beginnen zonder dubbele cappucino, essentieel dus! Oh en afwas, dat staat er bijna dagelijks 😉

Welke apparatuur is er verder nog in de keuken?

Keukenmachine, blender, pizza oven, gewone oven, magnetron, afwasmachine. In de schuur staan overigens nog wat wat “keukenlijken” die ooit zijn gekocht, maar ik nauwelijks mee gebruik.

Handige hulpjes?

Naast mijn Kitchenaid, die meerdere keren per week aanstaat, absoluut mijn set goeie messen (iedere cent waard!), bakspullen en raspen.

Bovenkasten of planken?

Er hangt één kast, propvol met kruiden en andere droge ingrediënten, maar met een dramatisch openklap systeem. Het deurtje rust dus op mijn hoofd terwijl ik de juiste kruiden zoek. Ik geloof dat we dat al bijna 4 jaar lang willen laten maken… En ook de afzuigkap is inmiddels verzamelplaats voor spullen. Vooral kruiden, olie en verschillende soorten zout.

What’s in my fridge?

Eindeloos veel. In mijn boek heb ik een basislijst staan, die ik per week aanvul met vers vlees van de slager, of vis van de visboer als er markt is. Natuurlijk staat er ook altijd een fles bubbels en/of een fles witte wijn koud. Er is tenslotte altijd wel iets te vieren!

What’s in my freezer?

We kochten deze zomer voor het eerst via Koop een Koe. Dat levert behoorlijk wat vlees in de vriezer op. Daarnaast rollen deeg, brood van de bakker, broodjes, vis van de markt en bodems voor flammküche. Ook alle restjes eten belanden zo veel mogelijk in de vriezer. Ik hou niet van weggooien.

En wat in de voorraadkast?

Oh hemeltje, waar zal ik beginnen. Dat het een inloopvoorraadkast is zegt denk ik wel genoeg. Gelukkig schreef ik er een uitgebreid artikel over. Lees maar 😉

Hoe vaak ben ik in de keuken te vinden?

Dagelijks. En soms meerdere keren per dag. Geen andere plek waar ik zo in m’n element ben.

Wat zou ik nog anders willen in mijn keuken?

Mag ‘ie drie keer zo groot en een eigen deel in ons droomhuis hebben? Meer pitten. Liefst twee ovens. Kookeiland. Wijnklimaatkast. De wensen zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 7 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.