Smulpaapje ontdekt – popsiclebar IJsmanschap



IJsmanschap

IJsmanschap

In feite is een popsicle bar natuurlijk een mooie naam voor ijswinkel, maar tegelijkertijd geeft het wel meteen aan wélk ijs je kunt kopen bij IJsmanschap. Niets anders dan popsicles. En die zijn er werkelijk in alle smaken denkbaar. Eigenaar Martin Doets leerde het ijsmaken in Italië. En alle ijsjes worden in huis, met de hand gemaakt.

Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee wordt de huidige ijscultuur wel meteen naar een hoger niveau gebracht.

Proeven is geloven

Tja, en de smaak. Die is natuurlijk het belangrijkst van allemaal. Want het kan allemaal wel hip en trendy zijn, als het nergens naar smaakt heb je er nog niks aan. We mochten álle smaken proeven en ik kan niet anders dan toegeven dat we hier echt met ver-rukke-lijk ijs te maken hebben. En dat ik er heftig van baal dat Amsterdam de primeur van deze ijswinkel heeft.

Kleutermeisje vond de aardbeien (waar je ook gewoon écht aardbeien in proeft) het lekkerst. Ik twijfel nog tussen de yoghurt en champagne-framboos. Misschien toch binnenkort nog maar eens een keertje extra proeven….

Popsicles, de nieuwste ijstrend

Wat mij betreft worden popsicles de nieuwste ijstrends. Ik ben voor! Bij IJsmanschap zijn ze in ieder geval heerlijk. En betaalbaar. Prijzen vanaf € 3,- per ijsje. En dat ben je voor een beetje schepijs tegenwoordig ook al gauw kwijt. Tipje mijnerzijds zou nog wel zijn om ook miniversies te maken voor kinderen, want daar is één zo’n ijsje best groot voor. Je kunt bij IJsmanschap trouwens ook prima koffie drinken, mocht het geen ijsjesweer zijn.

IJsmanschap vind je in Amsterdam West, aan de Spilbergenstraat 2. Meer informatie vind je op hun website.

 

Gepubliceerd op 30 maart 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.