Smulpaapje interviewt! РJonnie en Th̩r̬se Boer



“Probeer te experimenteren!”

Jonnie en Thérése Boer (ouders van 2 kinderen) zijn eigenaren van onder meer driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Onder leiding van chef-kok Jonnie en zijn vrouw en sommelier Thérése, vieren zij dit jaar daar hun 20ste verjaardag. Gezamenlijk hebben hun restaurants vijf Michelin sterren, een unicum in Nederland!

Nuchter, wars van kapsones, innovatief en een stevige reputatie in de culinaire wereld, zo ziet Smulpaapje dit culinaire echtpaar. Maar hoe denken zij eigenlijk over kinderen en (uit) eten. Smulpaapje vroeg het hen!

Wat is jullie visie als het gaat om kinderen en eten?

Wij zijn van mening dat je kinderen alles moet laten proeven. Natuurlijk lusten ze niet altijd alles, maar doorzetten is belangrijk. Wij hebben onze kinderen altijd alles laten proeven. Zo ontdekken ze ook wat hun eigen voorkeuren zijn.

Als het gaat om het bijbrengen van smaak bij kinderen, wat is dan jullie advies/tip/suggestie?

Kinderen moeten groeien in hun smaak. Laat ze alles proeven en ontdekken wat ze lekker vinden. Het is ook leuk om de kinderen mee te laten koken en ze te betrekken bij het bereiden van eten.

Hoe vertaalt zich dat in de praktijk naar jullie eigen kinderen?

Onze kinderen lusten heel veel. Wij hebben ze ook van jongs af aan mee uit eten genomen. Ze aten dan wat wij ook aten en geen speciale kindermenu’s. Zo hebben ze gerechten ook leren waarderen.

Als hardwerkend gezin vinden wij samen eten met onze kinderen heel belangrijk. Het voor ons altijd een waardevol gezinsmoment. Elke dag rond 17.00 uur eten we thuis met onze kinderen en dat zijn de momenten dat je gezellig praat en samen je geluk deelt. Op zondag gaan we altijd lekker uit eten.

En wat merk je van die visie  in jullie restaurants? Wat eet mijn dochter als ik met haar bij jullie zou komen eten?

Zij zou dan eten wat de volwassenen ook eten en we gaan ervan uit dat ze dit heerlijk vindt. Als ze toch liever een ander gerecht wil, is dit natuurlijk mogelijk. Maar wel op de Librije-manier! Als ze bijvoorbeeld graag tomatensoep wil, dan wordt dat wel een driesterren tomatensoep met verse tomaten.

Wat aten jullie zelf vroeger graag?

Jonnie: speklappen met bietjes en ui
Thérése: bloemkool van mijn moeder, met kookaardappeltjes.

Je mag het ultieme Smulpaapje kindermenu samenstellen; hoe ziet dat eruit?

Een utiem Smulpaapje kindermenu ziet er voor ons als volgt uit:
Als voorgerecht kabeljauw, een hoofdgerecht met lamsnek en het dessert mogen de kinderen bij ons in de keuken zelf komen bereiden.

Wat is jullie advies aan restaurants die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren?

Probeer te experimenteren!
 

Gepubliceerd op 24 september 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.