Smulpaapje interviewt! РFran̤ois Geurds



“Bewustwording van eten thuis en op scholen is het begin!”

François (1975) is eigenaar en chef van restaurant FG (voorheen Ivy) dat in 2009 (6 maanden na opening) haar eerste Michelin ster kreeg. François leerde als sous chef de kneepjes van het moleculaire koken in de Fat Duck, het restaurant van grootheid Heston Blumenthal. In Rotterdam kookt hij zonder toevoegingen van kleurstoffen, e-nummers en bindmiddelen. Volgens het principe “wat goed is voor een mens en zijn lichaam, dat vind je terug op de menukaart van FG. Groenten dus, heel veel groenten.” Wij waren benieuwd naar François’ visie op eten en kinderen en vroegen het hem.

Hoe denk jij over kinderen en (uit) eten?

Kinderen moet van jongs af aan goede, gezonde en verse voeding krijgen. Dat is bepalend voor hun toekomst.”

Hoe breng je kinderen smaak bij?

Laat kinderen zo vroeg mogelijk alles proeven. Bewustwording van eten thuis en op de scholen is van belang. Daar begint het.

Wat at jij zelf vroeger graag?

Groenten!

Je mag het ultieme Smulpaapje kindermenu samenstellen; hoe ziet dat eruit?

Veel groente (uiteraard), schaal- en schelpdieren, witvis en fruit. Géén zoete desserts.

Wat zou je restaurants, die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren, adviseren?

Speel meer in op de tijd van nu. Een kindermenu anno 2013 is echt uit de tijd!
 

Gepubliceerd op 17 september 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.