Smulpaapje eet bij de Spaghetteria



Al eerder at ik bij de Spaghetteria, op de van Woustraat in Amsterdam. Een van de drie vestigingen van deze Italiaanse pastabar in Amsterdam. Een hele populaire plek voor jong en oud om verse pasta te eten, zonder opsmuk.

Gestart door rasechte Amsterdammers, met alleen maar Italianen in de keuken. Eigengereid, authentiek en daardoor een top plek voor een bord fantastische pasta.

Spaghetteria Amsterdam

De filosofie van de Spaghetteria is simpel. Hier eet je een bord fantastische pasta. Niks meer en niks minder. Er is keuze uit zes soorten, die met grote regelmaat wisselen. De pasta – altijd al dente – wordt geserveerd in een diep bord. Een vork, een stukje brood. That’s it!

Geen mes bij de pasta

Waarom geen mes? Zoals de Italianen zeggen, dan snijd je door de ziel van de pasta én de chef. Pasta eet je met een vork, het bord fungeert als lepel. Met het brood veeg je de restjes saus op. Zo simpel is het. Zo heerlijk is het overigens ook. Want de Spaghetteria maakt alles zelf. Dus niet alleen de saus, ook de pasta.

Paarsepapardelle_Spaghetteria

Verse pasta

Die pasta wordt in hun eigen Laboratorio gemaakt. Niet alleen de traditionele eierpasta, maar er wordt ook geëxperimenteerd. Met kleur. Hun groene pasta is op smaak gebracht met basilicum.  De rode ravioli met bietensap. Momenteel wordt gekeken of er paarse pappardelle gemaakt kan worden.

Smulpaapje proof

Gezinnen weten hun weg ook te vinden naar de Spaghetteria. Want van iedere pasta is ook een kinderportie te bestellen. De Arrabiatasaus wordt, speciaal voor kinderen, minder pittig gemaakt door de peper en knoflook weg te laten. En een kale pasta met alleen boter en kaas, het kan allemaal!

Ambities

De ambities liegen er niet om. Ieder jaar een nieuwe vestiging. Komend jaar betekent dat een tweede locatie in Utrecht. Ik kan alleen maar hopen dat ze ooit overwegen ook naar Leiden te komen.

Ook eten bij de Spaghetteria? Dat kan in Amsterdam inmiddels op 3 locaties, waarbij ik je zou aanraden om naar die in Oost te gaan waar het – vooralsnog – iets minder hectisch is. Hoewel het me niet zou verbazen als het binnenkort ook daar iedere avond volle bak is, net als bij de andere vestigingen.

 

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.