Smulpaapje bezoekt – Markthal Rotterdam



Markthal Rotterdam

Want prachtig is ‘ie, die markthal. Je kunt ‘m niet missen als je vanuit station Blaak het marktplein opstapt. Gigantisch en aanwezig, maar door de prachtige schildering binnen een lust voor het oog. Dat zijn de kramen in de markthal overigens ook.

Goed eten, elke dag

Goed eten elke dagWant na de ontvangst in de prachtig ingerichte Wereld van Smaak (waarover later meer) krijgen we een rondleiding over “de vloer” zoals de verdieping met alle handelaren (meer dan 100!) wordt genoemd. Er is voor ieder wat wils, en voor iedere portemonnee iets te koop. De slogan van de markthal luidt niet voor niets “Goed eten, elke dag”. Er is getracht om in de hal een weerspiegeling in het aanbod en de ondernemers te laten zien van de 176 nationaliteiten die in Rotterdam wonen.

Iedere dag open

De markthal is iedere dag open. Van maandag tot en met zaterdag van 10u tot 20u en iedere zondag van 12u tot 18u. De horecazaken, die ook in de markthal vertegenwoordigd zijn, als ook de supermarkt beneden in de kelder hebben vaak nóg ruimere openingstijden.

Die combinatie is trouwens wat ik echt top aan de markthal vind. Je haalt ‘op de vloer’ je ingrediënten bij de specialist, alles wat je daarna aan bulk nog nodig hebt kun je in een klap door bij de supermarkt inslaan. En tussendoor ga je lekker op het indoor terras of aan de bar bij een van de vele zaakjes zitten.

Wereld van Smaak

Wereld van SmaakIk refereerde er al even aan, de Wereld van Smaak. Deze multifunctionele ruimte binnen de markthal wordt gerund door general manager Carin Leenders de Vries en biedt een veelheid aan mogelijkheden. Dagelijks kunnen bezoekers er proeven wat met producten van de vloer is gemaakt. Maar de ruimte is ook te huur voor seminars, workshop en als kookwerkplaats. Carin’s ogen glimmen als ze vertelt over de toekomstplannen, “het gaat om proeven en beleven” aldus Carin.

Ook nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je hier, maar neem vooral binnenkort een kijkje, want het is absoluut de moeite waard!

Gepubliceerd op 6 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.