Resto VanHarte Cookoff 2018



Jury RestoVanHarte 2018
De voltallige jury, vlnr Felix Wilbrink – ondergetekende – Hester Oppedijk van Veen – Jonathan Zandbergen

Wat doet Resto VanHarte

Nog even over deze fantastische organisatie. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij Resto VanHarte te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Tot mijn verrassing ontdekte ik dat er in Leiden, letterlijk om de hoek van waar ik woon, iedere maandag een restaurantavond van VanHarte is. Zo dichtbij kunnen ze dus ook bij jou zitten. Kijk hier maar eens voor een overzicht

De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van de vrijwilligers. En die vrijwilligers kookten dus vandaag, met hart en ziel, een driegangendiner dat wij als jury mochten proeven en beoordelen.

Cookoff 2018

Tien teams, vanuit het hele land, konden kiezen uit een box met ingrediënten en daar zelf een menu mee samenstellen. Met vrijwilligers uit Nederland, Syrië, Libanon, Iran en nog vele andere windstreken kun je je voorstellen dat de menu’s zeer divers waren. Maar mijn hemel wat hebben we fan-tás-tisch gegeten!

RestoVanHarte tompoes_.jpg

Een Libanese stoofschotel, afgedekt met een zelfgebakken brood (zie hieronder). Een tompoes met een vulling van kardemom en gesponnen suiker (zie hierboven).  Gemaakt door vrijwilligers hé, geen professionele chefs, met beperkte middelen en in een minimaal tijdsbestek. Gewéldig!

RestoVanHarte libanees stoof.jpg

Maar er kon er uiteindelijk maar ééntje de winnaar zijn en dat was het team van Venlo, bestaande uit alleen maar vrouwen wisten zij met hun gerechten de jury te overtuigen. Nogmaals van harte!

Wat kun jij doen voor en met Resto VanHarte

Ik vond het ongelofelijk om dit mee te maken. Er wordt met zó veel liefde en inzet gekookt. Eten verbindt. Dat bleek ook vandaag weer. En dat is ook precies wat Resto VanHarte wil in de buurten waar zij actief zijn.

Ga er eens eten. Het kost je max € 7,- per persoon en met dat geld help je anderen, maar je eet er ook gewoon een avond geweldig voor. En wie wil dat nou niet?! Voor meer informatie check de website van Resto VanHarte.

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.