Gezond eten kun je leren



Natuurlijke nieuwsgierigheid

Er wordt vaak aangenomen dat complexe, abstracte concepten te moeilijk voor kinderen zijn om te begrijpen. Maar de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen maakt dat ze willen weten hoe dingen werken. Met vijf verschillende boeken werd ingegaan op voeding en voedzaam eten. Hoe werkt het verteringsproces, welke voedselgroepen zijn er en hoe helpt voeding bij het functioneren van je lichaam.

Kennis is macht

Een verschillend boek werd wekelijks voorgelezen tijdens de snack pauze. In een ander lokaal aten kinderen hun snacks zonder het verhaal voorgelezen te krijgen. Toen de kinderen 4,5 jaar oud waren kregen ze vragen die in de boeken aan de orde waren gekomen. Het bleek dat de kinderen die voorgelezen waren hun inname van groente, vrijwillige, hadden verdubbeld tijdens hun snack pauze. De kinderen die niet waren voorgelezen aten nog steeds dezelfde hoeveelheid. Het verschil in aanpak tussen kinderen leren meer groente te eten en hen leren waarom het belangrijk is dat ze groente eten bleek in deze aanpak buitengewoon succesvol.

Smulpaapje leert

Smulpaapje onderstreept het belang om kinderen al vanaf vroege leeftijd te leren over goede en gezonde voeding en is blij dat dit onderzoek dat staaft. We zouden niets liever zien dan dat scholen deze taak gaan opnemen in hun lespakket. Smulpaapje gaat onderzoeken welke rol zij daarin, ondersteunend dan wel adviserend kan spelen. Wie zich geroepen voelt nodigen wij van harte uit om contact op te nemen om hier over mee te denken!

Gepubliceerd op 9 juli 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.