Food Bucket List Tag



1. In welk restaurant wil je graag eten?

Oh hemeltje, die lijst is nog zó lang! Hoog boven aan staat het restaurant van Massimo Bottura in Italië. Een van mijn absolute food heroes. Maar dichterbij huis wil ik graag ook nog een keer aanschuiven bij Choux en staat mr. Porter nog op mijn ’te eten’ lijstje

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Eigenlijk koop ik heel weinig kant & klaar, maar dan denk ik toch aan dim sum. Die koop ik over het algemeen bij de toko, maar die een keer goed zelf leren maken lijkt me wel heel gaaf.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Nadat ik ten huwelijk was gevraagd aten we, om dat te vieren bij de Librije, die avond zou ik eigenlijk nog wel een keer in zijn geheel over willen doen 😉

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Mijn ultieme keukengadget kreeg ik voor mijn verloving, een waanzinnige Kitchenaid. Maar er blijven altijd keukenwensen over. Zoals een prachtige roze pan van Le Creuset, of de ovenschotels die zij in de meest te gekke kleuren hebben.

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Ik zou dolgraag een keer een paar dagen meelopen met grote chefs. Om de kunst af te kijken, om te leren, voor de inspiratie. Knoeperd hard werken lijkt het me, maar daar is nog nooit iemand aan doodgegaan…

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

De Oosterse keuken, ieder gerecht eigenlijk wel, met name omdat ik daar zo weinig mee heb qua smaakluikjes. Het daar klaargemaakt zien worden, ruiken en proeven helpt ongetwijfeld om die comfort zone uit te breken!

7. Wat wil je leren eten?

In principe vind ik dat je alles moet proeven, en dat doe ik eigenlijk ook altijd, maar orgaanvlees is niet echt aan mij besteed. Puur vanwege de associatie. Misschien ooit…

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Dat is bijna onmogelijk te beantwoorden. Boven aan het lijstje staat denk ik wel Jamie Oliver, rap gevolgd door Nigel Slater, Nigella. Ieder op hun eigen manier inspireren ze mij nog steeds, Jamie Oliver is voor Smulpaapje nog steeds de grootste inspiratiebron denkbaar.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Ik ben niet zo best met vlees, te weinig geduld voor denk ik. Goed vlees leren bakken zou ik wel een mooie aanvulling vinden

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg als het gaat om eet challenges. Suikervrij, detox, ik geloof dat ik er niet voor in de wieg gelegd ben. Daarentegen zou ik wel met al mijn kookboeken een challenge willen bedenken. Iedere week uit een ander boek iets koken, op een willekeurige bladzijde ofzo. Misschien maar eens over gaan nadenken..

 

 

Gepubliceerd op 31 december 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!