5 jaar TaikoRestaurant Taiko viert 5e verjaardag

En hoe doe je dat beter dan op maandagavond met heel veel mensen samen het glas te heffen op dit fantastische restaurant. Helemaal in de begintijd van Taiko mocht ik er een keer eten. Een onvergetelijke ervaring en mijn eerste kennismaking met chef Schilo van Coevorden. Wat een culinair wonder is die man. En wat een aardig mens.

Vijf jaar een restaurant op dit niveau in Amsterdam is geen kattenpis, maar op je lauweren rusten in een doodzonde, dus onthulde Van Coevorden de nieuwe plannen voor Taiko

Four hands dinner bij Taiko

Van Coevorden kookt de komende maanden met met vijf topchefs waar hij een bijzondere band of herinnering mee heeft. In november is dat met Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark: El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900). Tijdens deze avond brengen Adrià en van Coevorden een ode aan de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterrane gastronomie.

In het nieuwe jaar (februari ) kookt hij samen met chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘wagyu katsu sando’ en  mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Waygumafia. De maand erna alweer samen met drie-sterrenchef Gérald Passedat, eigenaar van Le Petit Nice en volgens van Coevorden ‘s werelds beste vis-chef.

In april komt topchef Bobby Geetha naar Taiko. Geetha is tegenwoordig als corporate executive chef van Asha’s verantwoordelijk voor 18 restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. De laatste chef wilde Schilo van Coevorden nog niet verklappen, die wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Nu al trek gekregen? Dan kun je hier je plekje reserveren

Gepubliceerd op 11 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. En veel, héél veel prijzen weg te geven!
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]