5 jaar TaikoRestaurant Taiko viert 5e verjaardag

En hoe doe je dat beter dan op maandagavond met heel veel mensen samen het glas te heffen op dit fantastische restaurant. Helemaal in de begintijd van Taiko mocht ik er een keer eten. Een onvergetelijke ervaring en mijn eerste kennismaking met chef Schilo van Coevorden. Wat een culinair wonder is die man. En wat een aardig mens.

Vijf jaar een restaurant op dit niveau in Amsterdam is geen kattenpis, maar op je lauweren rusten in een doodzonde, dus onthulde Van Coevorden de nieuwe plannen voor Taiko

Four hands dinner bij Taiko

Van Coevorden kookt de komende maanden met met vijf topchefs waar hij een bijzondere band of herinnering mee heeft. In november is dat met Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark: El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900). Tijdens deze avond brengen Adrià en van Coevorden een ode aan de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterrane gastronomie.

In het nieuwe jaar (februari ) kookt hij samen met chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘wagyu katsu sando’ en  mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Waygumafia. De maand erna alweer samen met drie-sterrenchef Gérald Passedat, eigenaar van Le Petit Nice en volgens van Coevorden ‘s werelds beste vis-chef.

In april komt topchef Bobby Geetha naar Taiko. Geetha is tegenwoordig als corporate executive chef van Asha’s verantwoordelijk voor 18 restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. De laatste chef wilde Schilo van Coevorden nog niet verklappen, die wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Nu al trek gekregen? Dan kun je hier je plekje reserveren

Gepubliceerd op 11 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.