5 jaar Pasta spruitjes op Smulpaapje



Een van de meest succesvolle recepten op Smulpaapje is, naast de Tarte Normande, zonder twijfel het recept voor pasta spruitjes. Deze maand precies vijf jaar geleden zette ik het voor het eerst online. En ook in mijn eerste boek, Wat eten we vandaag?, staat het recept. Het recept is inmiddels meer dan 15.000!!! keer bekeken.

Het is ook het recept waarmee ik al menig spruitjeshater heb weten te bekeren tot spruitjesliefhebber. Maar bovenal is het een van de lievelingsgerechten van onze inmiddels negenjarige dochter. Maar niet alleen van haar….


de allereerste foto die ik maakte voor bij het recept 

5 jaar Pasta spruitjes op Smulpaapje

Want de afgelopen vijf jaar nam ons meiske met regelmaat pasta spruitjes mee naar school als lunch. En hoewel niet al haar klasgenoten haar liefde voor spruitjes delen zijn er een handvol die vol jaloezie naar haar lunchtrommel keken. Zodanig zelfs dat als er bij ons op woensdag gespeeld werd met regelmaat werd gevraagd of er dan wel pasta spruitjes voor de lunch was… Ik verzin dit niet.


de foto die Simone van den Berg maakte voor Wat lunchen we vandaag?

Spruitjeslunch

Onlangs kwam ze thuis van school met de mededeling dat een vriendje uit haar klas na de BSO bij ons zou komen eten (er stonden pasta spruitjes op het menu die dag). Hij had zichzelf uitgenodigd. Te leuk!

spruitjeslunch.jpg

Die dag gebeurde dat niet (het is op zich handig namelijk als je dan ook de diverse ouders inlicht…). Maar het was wel aanleiding om haar verschillende klasgenoten uit te laten nodigen voor een spruitjeslunch. Want kom op, hoe leuk is het als negenjarigen dol zijn op spruitjes. Dat wil ik alleen maar stimuleren, dat snap je!

Spruitjeslunch_tafel.jpg

Zondaglunch met spruitjes

Dus zo gezegd, zo gedaan. In de week dat het recept zijn 5e verjaardag viert zaten hier vijf negenjarigen aan een gedekte tafel. Anderhalve kilo spruitjes werden er gemaakt. Een kilo pasta. Een halve liter slagroom en 150gram Parmezaanse kaas. Oh en niet te vergeten lekker veel uitgebakken spekjes. Er werden tienen uitgedeeld voor de lunch. Wat een feest!

Spruitjesrecepten met kinderen

Mocht jij meer willen maken met spruitjes dan alleen pasta, dan kan dat ook. Er is volop keuze aan spruitjesrecepten op de site

Gepubliceerd op 13 oktober 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.