20 jaar Zeezout Rotterdam20 jaar Zeezout Rotterdam

Als je al twintig jaar op niveau kookt mag je dat best vieren, ook als je de meest nuchtere chef van Rotterdam bent. En ter gelegenheid van dat feestje waren we te gast om het jubileum menu te proeven dat de gehele maand september wordt geserveerd.

Zeezout stond al een tijdje op mijn 'daar wil ik nog een keer eten' lijstje voor Rotterdam, dus ik had me er de hele week al op verheugd. En die voorpret bleek gegrond! Diverse bereidingen van vis, in alle mogelijke combinaties denkbaar kwamen er voorbij.

Een goed begin is het halve werk

Als je naast goéd brood en Guernsyboter ook nog een gevulde ui met heerlijk smeersel serveert (toch effe checken wat er nou precies in zat, want dit was echt verrukkelijk!) dan begint het al goed. De amuse, een gefrituurde oester in Rotterdams bierbeslag, gevolgd door diverse bereidingen van komkommer voor een frisse after taste. Lekker!

Gedurfde combinaties

Daarna een tonijntartaar met een zachtgegaarde, gekarameliseerde eidooier en gevriesdroogde yoghurt. Een zeer gedurfde combinatie, waarvan ik er nog steeds niet over uit ben of het nou te veel was of freakin knap gecombineerd.

Ode aan Alain Passard

Mijn absolute hoogtepunt van het menu, de gevulde tomaat met wilde Argentijnse gamba's, een schaaldierenjus (die mag in liters thuis worden bezorgd!) en bloody mary met 010 wodka (hoef ik niet uit te leggen hé…)

Wat een feest!

Het tussengerecht, cocquilles met biet & mosterd (niet op de foto) was prachtig in combinatie met de gekoelde Spätbugunder. Het hoofdgerecht, in zoutkorst gegaarde Dorade, spannend in combinatie met pompoen en een toffeecréme (die bijna vleesjus leek, zo rijk van smaak). Na een rondje Rotterdamse kazen (kaas = leven, einde verhaal) werd ik ook nog zeer aangenaam verrast door het dessert.

De foto deed geen recht aan de heerlijk frisse tonen van appel en het spannende van de dragon erbij. Een dessert waarvan je accuut toetjesliefhebber zou worden. Een meer dan waardige afsluiter van een heerlijke middag. Oh, en voor wie voor de eerste keer bij Zeezout eet en koffie na neemt… draai het schoteltje onder je kopje even om. Briljante verrassing vind je daaronder!

Dankjewel Anet & Patrick 't Hart en jullie gastvrije personeel voor de uitnodiging en een geweldige lunch. Ik heb genoten!

Gepubliceerd op 7 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]