1689 Gin1689 gin

In april 1689 wordt Willem van Oranje uitgeroepen tot koning van Engeland, Schotland en Ierland. Omdat de Nederlanders toen al dol waren op gin neemt hij een eigen recept mee naar de Britten en de rest is history, zoals ze zeggen.

Het recept van deze koninklijke gin komt 300 jaar later op bijzondere wijze weer in handen van twee Nederlandse gin liefhebbers. Samen met distilleerder Herman Jansen uit Schiedam (gin capital van Nederland) gaan ze op zoek naar een manier om het oorspronkelijke recept van Willem van Oranje in een moderne gin te vangen. 

Het resultaat is Gin 1689, die de Engelse en Nederlandse cultuur samen brengt in een gin die is geproduceerd door een van de oudste distillerijen van Nederland. Je leest er hier nog meer over.

Gin Tonic met 1689 gin

Maar bovenal is het een hele lékkere gin. Ik proefde 'm voor het eerst op Taste of Amsterdam, met tonic en een framboos. Niks meer aan doen! Natuurlijk kun je met deze gin meer dan alleen gin tonic maken. Wat dacht je van de combinatie met ginger beer. 

Zo maak je de Lime &  Gin 1689 mule:

45 ml Gin 1689
2 el vers limoen sap
2 el suikersiroop
120 ml ginger beer
verse munt, als garnering

Gepubliceerd op 22 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]