1689 Gin1689 gin

In april 1689 wordt Willem van Oranje uitgeroepen tot koning van Engeland, Schotland en Ierland. Omdat de Nederlanders toen al dol waren op gin neemt hij een eigen recept mee naar de Britten en de rest is history, zoals ze zeggen.

Het recept van deze koninklijke gin komt 300 jaar later op bijzondere wijze weer in handen van twee Nederlandse gin liefhebbers. Samen met distilleerder Herman Jansen uit Schiedam (gin capital van Nederland) gaan ze op zoek naar een manier om het oorspronkelijke recept van Willem van Oranje in een moderne gin te vangen. 

Het resultaat is Gin 1689, die de Engelse en Nederlandse cultuur samen brengt in een gin die is geproduceerd door een van de oudste distillerijen van Nederland. Je leest er hier nog meer over.

Gin Tonic met 1689 gin

Maar bovenal is het een hele lékkere gin. Ik proefde 'm voor het eerst op Taste of Amsterdam, met tonic en een framboos. Niks meer aan doen! Natuurlijk kun je met deze gin meer dan alleen gin tonic maken. Wat dacht je van de combinatie met ginger beer. 

Zo maak je de Lime &  Gin 1689 mule:

45 ml Gin 1689
2 el vers limoen sap
2 el suikersiroop
120 ml ginger beer
verse munt, als garnering

Gepubliceerd op 22 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.