Wijnvrouw van het jaar verkiezingWijnvrouw van het jaar

Waarom een verkiezing wijnvrouw van het jaar? Dat vroeg ik me af toen ik de berichten erover kreeg. Tijdens een perslunch in (wat een ontdekking!) Blue Pepper in Amsterdam wordt het al heel snel duidelijk. De wijnwereld is conservatief, het is lastig je er in staande te houden en dus is het tijd om te vieren dat er heel veel toffe wijnvrouwen zijn.

Met dat doel startte Barbara Verbeek (register vinoloog en oprichter van het Wijntheater) en Clarissa Slingerland (eigenaar van Miss Publicity) hun verkiezing Wijnvrouw van het jaar. De afgelopen maanden werden de vier genomineerden bekend. Vandaag hoorden we, tijdens een heerlijke lunch waarbij (weer zo’n fijne ontdekking) Ayala champagne werd geschonken, meer over de verkiezing.

Ayala champagne

Peter van Houtert, van Verbunt die in Nederland Ayala importeert, legt vrij helder en zonder omhaal uit dat Ayala de verkiezing zonder na te denken sponsort. “Als er wat te vieren is zijn we graag van de partij en deze verkiezing vinden wij een meer dan geweldig initiatief. Zeker ook omdat de keldermeester van Ayala champagne een vrouw is. Caroline Latrive werd in 2011 benoemd tot Cellar Master. ” Vijf minuten na zijn ontmoeting met Barbara was de deal dan ook gesloten. Mooi, dit soort mensen!

Janny van der Heijden, die in de jury zit, voegt toe dat het nodig is dat meer vrouwen in het vak in het zonnetje worden gezet. “Vrouwen ruiken beter, proeven beter, maar krijgen niet de verdiende waardering” Dus voor haar was er geen twijfel over mogelijk dat ze dit initiatief zou steunen.

Mijn initiële aarzeling over het hoe en waarom dit nodig is, zo’n aparte verkiezing is van tafel. Ik snap het. Ben overtuigd dat het iets toevoegt, en helaas ook wel nodig is. En hoewel het de eerste keer is dat een dergelijke verkiezing wordt georganiseerd vermoed ik zo dat het niet de laatste keer zal zijn. Ik gun het ze. Er zit zoveel ziel en zaligheid in. 

Genomineerden wijnvrouw van het jaar

Wil je weten wie er genomineerd zijn? En op een van deze vakvrouwen stemmen? Ga dan naar wijnvrouwvanhetjaar.nl Wie er wint wordt vrijdag 31 mei aanstaande bekend gemaakt. 

Dank lieve Clarissa en Barbara voor de uitnodiging. Dank je wel Blue Pepper voor de zéér smakelijke kennismaking (echt, zo heb je nog nooit Indonesisch gegeten, kijk even naar de foto's hieronder om mee te watertanden). En niet in de laatste plaats dank je wel aan Ayala champagne, ook met jullie was het zeer smakelijk kennismaken!

Gepubliceerd op 2 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]