Up close & personal – Project beter etenProject beter eten is gestart!

Je voelt het al een tijdje; kleding die knelt, een rok die je dan maar aandoet omdat ‘ie wat ruimer zit dan je knellende jeans, je kaaklijn die langzaam verdwijnt. De redenen daarvoor zijn ook meer dan duidelijk; het goede leven, een wijntje, iets lekkers bij de borrel, met regelmaat uit eten. Oh en veel te weinig/niet sporten, zeker de afgelopen zes weken niet. Door eerst een zwaar gekneusde enkel, en tot overmaat van ramp brak ik vorige week ook nog een teen. Aan dezelfde voet. Bye bye hiken in de Italiaanse bergen. Hallo aperitivo! En voor wie het fenomeen overgang kent… het is een bitch die zich in extra kilo’s schuilhoudt, die er al aankomen als je bij wijze van spreken naar eten kìjkt!

En dan sta je dus na de vakantie op de weegschaal en schrik je je te pletter. Staat er iemand bij op? Niet. K*t! Dit kan zo niet langer. Ik word hier niet blij van. Kortom, alle reden om de slechte gewoonten van de afgelopen maanden een halt toe te roepen en mezelf weer terug in het gareel te brengen.

Been there, going there again

En ja, I’ve been there. Maar niet eerder besloot ik dit project zo publiekelijk te doen. Want alle voorgaande keren strandde na een aantal weken. Dit keer wil ik echt een langer termijn resultaat. Dus mogen jullie gaan “meegenieten”. Van mijn eetdagboekjes, van mijn struggles, waar liggen de verleidingen, welke kan ik weerstaan en welke niet.

Geen dieet

Ik ga niet op dieet, laat ik dat vooropstellen. Ik geloof niet in diëten. Ik weet precies waar ik de veranderingen moet doorvoeren en wat ik moet laten staan. Ik wil je dus vooral laten zien hoe ik dat doe. Waarom? Als stok achter de deur dus. Wie weet inspireer ik je ermee, dat zou helemaal bonus zijn.

This one is for me

Ik doe dit overigens niet voor jou, maar puur voor mezelf. Niet om aan een uiterlijke maatstaf te voldoen, maar omdat ik blijer wil worden van mezelf als ik in de spiegel kijk. Om gezonder te leven. Omdat het beter is. Voor mij.

Meepraten of supporten mag natuurlijk áltijd, dat kan heel gemakkelijk hieronder!

Gepubliceerd op 8 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.