Up close & personal – Project beter etenProject beter eten is gestart!

Je voelt het al een tijdje; kleding die knelt, een rok die je dan maar aandoet omdat ‘ie wat ruimer zit dan je knellende jeans, je kaaklijn die langzaam verdwijnt. De redenen daarvoor zijn ook meer dan duidelijk; het goede leven, een wijntje, iets lekkers bij de borrel, met regelmaat uit eten. Oh en veel te weinig/niet sporten, zeker de afgelopen zes weken niet. Door eerst een zwaar gekneusde enkel, en tot overmaat van ramp brak ik vorige week ook nog een teen. Aan dezelfde voet. Bye bye hiken in de Italiaanse bergen. Hallo aperitivo! En voor wie het fenomeen overgang kent… het is een bitch die zich in extra kilo’s schuilhoudt, die er al aankomen als je bij wijze van spreken naar eten kìjkt!

En dan sta je dus na de vakantie op de weegschaal en schrik je je te pletter. Staat er iemand bij op? Niet. K*t! Dit kan zo niet langer. Ik word hier niet blij van. Kortom, alle reden om de slechte gewoonten van de afgelopen maanden een halt toe te roepen en mezelf weer terug in het gareel te brengen.

Been there, going there again

En ja, I’ve been there. Maar niet eerder besloot ik dit project zo publiekelijk te doen. Want alle voorgaande keren strandde na een aantal weken. Dit keer wil ik echt een langer termijn resultaat. Dus mogen jullie gaan “meegenieten”. Van mijn eetdagboekjes, van mijn struggles, waar liggen de verleidingen, welke kan ik weerstaan en welke niet.

Geen dieet

Ik ga niet op dieet, laat ik dat vooropstellen. Ik geloof niet in diëten. Ik weet precies waar ik de veranderingen moet doorvoeren en wat ik moet laten staan. Ik wil je dus vooral laten zien hoe ik dat doe. Waarom? Als stok achter de deur dus. Wie weet inspireer ik je ermee, dat zou helemaal bonus zijn.

This one is for me

Ik doe dit overigens niet voor jou, maar puur voor mezelf. Niet om aan een uiterlijke maatstaf te voldoen, maar omdat ik blijer wil worden van mezelf als ik in de spiegel kijk. Om gezonder te leven. Omdat het beter is. Voor mij.

Meepraten of supporten mag natuurlijk áltijd, dat kan heel gemakkelijk hieronder!

Gepubliceerd op 8 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]