Up close & personal – body positivityLief zijn voor jezelf; makkelijker gezegd dan gedaan?

Ik volg al tijden een aantal dames die volop (pun intended) bezig zijn met body positivity. Lief zijn voor jezelf, van jezelf en van je lijf houden, hoe die er ook uitziet. Ik vind het een prachtige beweging om in de wereld van social media en fitgirls te zien hoe sommigen bezig zijn met zelfacceptatie en dat ook naar de wereld uitdragen.

Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen door mijn soms wat klunzige #ootd (outfit of the day) posts op instastories. Gestart om te laten zien dat ook met 45+ en een maatje meer ik dagelijks probeer om er verzorgd en 'on point' uit te zien. De reacties daarop zijn eigenlijk altijd lief.

Valkuilen bij lief zijn voor jezelf

Maar ook ik val af en toe in de valkuil van onaardig voor jezelf zijn. Mijn nieuwe jurk, waarin ik rondjes kan draaien als was ik Assepoester en waarvan mijn dochter vind dat ik eruit zie als een echte prinses, zette ik op de foto voor die #ootd post. Maar wat schreef ik er in eerste instantie bij – in het kader van  maai anderen het gras maar alvast voor de voeten weg… – "het is wachten tot iemand vraagt, hoe lang moet je nog" WHY?!

Lief zijn voor jezelf begint bij jezelf

Hij stond denk ik 2 minuten online toen ik me realiseerde dat dit echt zó niet nodig was. Waarom had ik dit nou gepost. Waarom niet "ik kan – op mijn enkel na dan – rondjes draaien als een prinses, hoeraaa!". Dus heb ik de post gedelete en daarna 3 nieuwe stories gemaakt en uitgelegd waarom ik de eerste story weg heb gehaald.

Mijn dochter vindt me namelijk een prinses in deze jurk. Ik ben zelf ook dol op m'n nieuwe jurk (hoe out of my comfort zone die ook is) en fck mijn eigen aannames voor wat andere mensen mógelijk zouden kunnen denken. Carpefckndiem lieve ik!

Hoe ga jij hier mee om? Laat je een reactie achter? Dat kan heel makkelijk hieronder.

Gepubliceerd op 7 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]