Up close & personal – body positivityLief zijn voor jezelf; makkelijker gezegd dan gedaan?

Ik volg al tijden een aantal dames die volop (pun intended) bezig zijn met body positivity. Lief zijn voor jezelf, van jezelf en van je lijf houden, hoe die er ook uitziet. Ik vind het een prachtige beweging om in de wereld van social media en fitgirls te zien hoe sommigen bezig zijn met zelfacceptatie en dat ook naar de wereld uitdragen.

Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen door mijn soms wat klunzige #ootd (outfit of the day) posts op instastories. Gestart om te laten zien dat ook met 45+ en een maatje meer ik dagelijks probeer om er verzorgd en 'on point' uit te zien. De reacties daarop zijn eigenlijk altijd lief.

Valkuilen bij lief zijn voor jezelf

Maar ook ik val af en toe in de valkuil van onaardig voor jezelf zijn. Mijn nieuwe jurk, waarin ik rondjes kan draaien als was ik Assepoester en waarvan mijn dochter vind dat ik eruit zie als een echte prinses, zette ik op de foto voor die #ootd post. Maar wat schreef ik er in eerste instantie bij – in het kader van  maai anderen het gras maar alvast voor de voeten weg… – "het is wachten tot iemand vraagt, hoe lang moet je nog" WHY?!

Lief zijn voor jezelf begint bij jezelf

Hij stond denk ik 2 minuten online toen ik me realiseerde dat dit echt zó niet nodig was. Waarom had ik dit nou gepost. Waarom niet "ik kan – op mijn enkel na dan – rondjes draaien als een prinses, hoeraaa!". Dus heb ik de post gedelete en daarna 3 nieuwe stories gemaakt en uitgelegd waarom ik de eerste story weg heb gehaald.

Mijn dochter vindt me namelijk een prinses in deze jurk. Ik ben zelf ook dol op m'n nieuwe jurk (hoe out of my comfort zone die ook is) en fck mijn eigen aannames voor wat andere mensen mógelijk zouden kunnen denken. Carpefckndiem lieve ik!

Hoe ga jij hier mee om? Laat je een reactie achter? Dat kan heel makkelijk hieronder.

Gepubliceerd op 7 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.