Too good to go app actief tegen voedselverspillingToo Good To Go is eind 2015 door een groep vrienden in Denemarken opgericht. Hun droom is dat geproduceerd voedsel ook geconsumeerd voedsel is. Ieder jaar wordt namelijk een derde van het geproduceerde voedsel verspild. En dat is te veel, veel te veel!

Sinds de oprichting is Too Good To Go uitgegroeid tot 's werelds grootste app tegen voedselverspilling, zijn al meer dan 3,5 miljoen maaltijden uit de vuilnisbak gered en is de app actief in 8 landen: Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland, Noorwegen, Zwitserland, België en dus ook in Nederland.

Met de app kunnen consumenten overtollig eten van restaurants, winkels en hotels bestellen met een korting tot wel 70%. In Nederland kan dat in Amsterdam, Rotterdam en in Utrecht. Het concept is simpel. De gebruiker op welke locaties in de buurt er een Magic Box wordt aangeboden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en haalt zelf die ‘Magic Box’ op bij de betreffende locatie. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing”

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in zowel de Appstore als via Google Play. Wat mij betreft wordt Leiden heel gauw aan het lijstje toegevoegd

Gepubliceerd op 16 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.