Susan pakt uit – editie IV



Sonnema 1860 limited edition

Bij Beerenburg dacht ik voorheen niet echt aan lekker, tót ik deze limited edition van Sonnema proefde. Bye bye opa imago, hallo kruidige on the rocks drankje voor de winter!

Deze nieuwe Beerenburg is samengesteld uit een aantal kruidenextracten zoals galangwortel, dragonblad en basilicum en distillaten van venkelzaad, kardemom en sinaasappel. Welke smaak je het sterkst proeft is mede afhankelijk van de temperatuur van je drankje.

Ik vond het in eerste instantie ruiken naar sauna; kruidig, fris. Met ijs in een tumbler wordt het een heerlijk aperitief voor een winterse dag. Oh en hoe mooi is die fles! Vanaf oktober bij de slijter te koop voor € 24,50 per fles.


Olicatessen olijfolie

Een prachtige Spaanse extra virgin olijfolie die in Nederland geïmporteerd wordt door Tex Rijnders. Onlangs viel deze organic olijfolie al in de prijzen en won de Bari, een prijs voor de beste biologische olijfolie van de wereld.

In Nederland wordt de olie vooral in de horeca gebruikt. Nu de horeca onder druk staat heeft Tex haar deuren ook geopend voor consumenten, die de olie in huis halen via haar webshop.


JOAN thee

Acht (!) jaar deed Johan Jansen erover om een theeplant te ontwikkelen die geschikt is om in het Nederlandse klimaat te groeien. Dan ben je wel een volhouder hoor. Maar het lukte en inmiddels wordt in Brabant de eerste Nederlandse thee verbouwd.

Er worden zes hoofdsmaken thee gemaakt: fruitig, bloemig, energiek, rustgevend, verfrissend en puur. Met de blaadjes van de Nederlandse theeplant en het ambacht van lokaal thee maken zijn er oneindig veel smaken te creëren. JOAN heeft een assortiment van melanges op basis van groene thee. JOAN Nederlandse thee is verkrijgbaar bij Plus en Spar Supermarkten, JUMBO Food Markt, Makro, Sligro en diverse webshops Adviesprijs: € 3,99


Estafettereep Tony’s Chocolonely

Er is een nieuwe estafettereep van Tony’s! Dit keer eentje waar ik heel blij van word want met hazelnoten en rozijnen. Een van mijn favoriete combi’s.

De reep die ik ontving was dan ook in no time open en geproefd. En goedgekeurd! Deze reep ligt een jaar lang in de winkel.


Mitsuba snacks

Een mega introductie van snacks en aziatische zoutjes kwam van Mitsuba. Een aantal bekendere zoutjes, zoals Japanse mix en Wasabi nootjes. Maar ook een aantal nieuwe smaken, waarbij ik vooral de Thaise en Curry crisp lekker vond. De zakjes kosten rond de € 1,99 per stuk en zijn in de supermarkt te koop.

Ik reviewde ze overigens uitvoerig voor het Algemeen Dagblad. Dat artikel lees je op de site van het AD.


Catrice najaarscollectie

Een práchtig pakketje ontving ik van make-up merk Catrice, met daarin een aantal producten uit de nieuwe najaarscollectie. Het merk zet clean cosmetica, glowy skin en slimme beautytools dit najaar centraal.

Ik ben inmiddels grootverbruiker van dit betaalbare make-upmerk, dus voelt ieder pakketje alsof het kerst is. Ik schreef er hier uitgebreider over. Sindsdien zijn sowieso het clean mineral pakket en de nagelolie mijn absolute favorieten.


Liquido d’Oro rozemarijn- en truffelolie

Twee geurige olijfolieflessen ontving ik van Liquido d’Oro. Olijfolie met de smaak van rozemarijn en van truffel. Ik ben op zich geen grote truffelfan, dus maakte ik als eerste die met rozemarijn open voor een salade.

En dat beviel behoorlijk goed moet ik zeggen. Lekkere olie, genoeg rozemarijnsmaak maar niet té. Een fijne manier om je gerechten een vleugje rozemarijn smaak te geven.


 

Gepubliceerd op 26 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.