St. John Het KookboekSt. John Het kookboek

Als je ooit in Londen bent wil ik je met klem aanraden om te gaan eten in het restaurant van St. John. Het is de plek waar ik de lekkerste bacon sandwich ooit at (ik proef 'm nóg als ik er aan terug denk). Het is ook het restaurant van de legendarische Fergus Henderson en Trevor Gulliver.

Er is over beide heren al veel geschreven en het feit dat Henderson de grondlegger is van de nose to tail filosofie is ook niks nieuws. Want als je dan dieren eet, eet dan alles van ze is zijn overtuiging. Dit boek past daar volledig bij.

Niet voor vegetariërs

Daarmee is het boek a) niet voor mensen die geen vlees eten en b) niet voor mensen die niet van koken houden. Het boek is van begin tot eind een lofzang op hoe je, als je dan toch een dier eet, deze met zoveel mogelijk respect van neus tot staart kunt gebruiken. De liefde voor het vak en voor de ingrediënten die worden gebruikt spát (ook in de Nederlandse vertaling, wat ik knap vind!) van de bladzijden af.

Meer lees- dan kookboek

Ga je heel veel uit dit boek koken? Ik betwijfel het. Niet alleen vanwege de recepten, maar vooral ook vanwege de hoeveelheden die je maakt. Wil je desalniettemin dit boek hebben? Absoluut.

Leg het op je nachtkastje. Lees een hoofdstuk of twee voor het slapen gaan en boek daarna meteen een ticket naar Londen en reserveer bij St. John om je daar te laten verwennen met alles wat er uit deze magische keuken komt.

St. John het kookboek kost € 35, is uitgegeven door Fontaine en is in de boekhandel en St. John" target="_blank">online te koop

Gepubliceerd op 14 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.