St. John Het KookboekSt. John Het kookboek

Als je ooit in Londen bent wil ik je met klem aanraden om te gaan eten in het restaurant van St. John. Het is de plek waar ik de lekkerste bacon sandwich ooit at (ik proef 'm nóg als ik er aan terug denk). Het is ook het restaurant van de legendarische Fergus Henderson en Trevor Gulliver.

Er is over beide heren al veel geschreven en het feit dat Henderson de grondlegger is van de nose to tail filosofie is ook niks nieuws. Want als je dan dieren eet, eet dan alles van ze is zijn overtuiging. Dit boek past daar volledig bij.

Niet voor vegetariërs

Daarmee is het boek a) niet voor mensen die geen vlees eten en b) niet voor mensen die niet van koken houden. Het boek is van begin tot eind een lofzang op hoe je, als je dan toch een dier eet, deze met zoveel mogelijk respect van neus tot staart kunt gebruiken. De liefde voor het vak en voor de ingrediënten die worden gebruikt spát (ook in de Nederlandse vertaling, wat ik knap vind!) van de bladzijden af.

Meer lees- dan kookboek

Ga je heel veel uit dit boek koken? Ik betwijfel het. Niet alleen vanwege de recepten, maar vooral ook vanwege de hoeveelheden die je maakt. Wil je desalniettemin dit boek hebben? Absoluut.

Leg het op je nachtkastje. Lees een hoofdstuk of twee voor het slapen gaan en boek daarna meteen een ticket naar Londen en reserveer bij St. John om je daar te laten verwennen met alles wat er uit deze magische keuken komt.

St. John het kookboek kost € 35, is uitgegeven door Fontaine en is in de boekhandel en St. John" target="_blank">online te koop

Gepubliceerd op 14 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]