VERS! van Donal Skehan – reviewDonal wie? Ik hoor het je denken? In Nederland is deze jonge Ierse auteur nog niet heel bekend, maar dikke kans dat dat heel snel gaat veranderen.

Ik moest de perslunch met hem helaas missen omdat we in het buitenland zaten, maar heb me met zijn nieuwe boek Vers! minstens zo goed vermaakt 😉

Move over Jamie Oliver!

Die tekst is trouwens niet van mij, maar staat prominent op de cover van het boek en stond in de Daily Mail. Een manier om een onbekend auteur te duiden vermoed ik. Zijn frisheid en vrolijke koppie doen inderdaad wel aan Jamie denken, maar verder hoop ik vooral dat Donal de kans krijgt zijn eigen stijl te houden. Want dat heeft hij!

Gezond, toegankelijk, lekker

Als ik het boek van Donal moet typeren zijn dit de drie kenmerken die me opvallen. Een boek met gezonde recepten, stuk voor stuk heerlijk gefotografeerd en zo toegankelijk mogelijk. Dat ik amper kon kiezen wat ik eruit wilde maken zegt wel genoeg. De pancakes leken onze dochter heerlijk, ik wil dolgraag de sushibowl nog eens maken maar koos uiteindelijk voor de kipsalade met satésaus. Yum!

Vers! van Donal Skehan

En er is genoeg te kiezen in Vers! Ontbijtjes, eten onderweg, snelle avondmaaltijden (waarom die suppers in het Nederlands heten ontgaat me overigens), relaxte diners, toetjes en koken uit de voorraadkast.

In alles wil Skehan balans laten doorklinken, genieten van wat lekker is maar ook een gezond voedingspatroon met veel groente, fruit, granen en minder vlees. Tips ook om door de week snel(ler) aan tafel te zitten. Kortom, alles wat nodig is als je een druk bestaan hebt, maar wel gezond en lekker wil eten.

Aanvulling in je kookboekenkast

In lijn met de recent verschenen ‘superfood’ boeken van Nigella, Jamie Oliver en Donna Hay is dit er eentje die het niet van de daken schreeuwt maar het gewoon doet. Omdat het lekker is, omdat het gezond(er) is, omdat het bij hem past.

Ik denk dat je inderdaad de ‘oude garde’ maar eens even moet laten doen waar ze goed in zijn en je laat inspireren door dit heerlijke boek.VERS! is in Nederland uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 24,99 en is o.a. verkrijgbaar via Bol.com

Gepubliceerd op 4 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
review vega zonder pakjes en zakjes
 
Review Vega zónder pakjes & zakjes

Dat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!
3 augustus 2022
pride amsterdam regenboogkind
 
Pride Amsterdam en regenboogkinderen

Begin augustus kleurt Amsterdam regenboog, tijdens de jaarlijkse Pride Amsterdam. Wij gingen er dit jaar om wel heel bijzondere reden naar toe.
30 juli 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
4 juli 2022
Susan Aretz
 
Zomerpauze op SusanAretz.nl

De zomerpauze komt er aan en waarom ik die inlas en wat dat betekent lees je vandaag op de site.
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!