Project Beter eten – week 5



Project Beter Eten week 5

Het is grappig hoe je je, met de week die op de planning stond, erop voorbereid dat iedere kilo die er tot nu toe af is gegaan er weer aan zou zitten aan het eind van de week. En dan sta je op de weegschaal en blijken het slechts een paar honderd gram te zijn. Hoe dan?! Want geloof me, deze week had ook liquid diet week kunnen heten. Al die fantastische events, met ditto drankjes. Prachtige restaurants, met idem eten. Zwaar leven. I know…

Tegelijkertijd weet ik óók dat ik er de dagen omheen super veel rekening mee heb gehouden. Extra fietsen, ’s avonds héél licht eten. Op het station een appel kopen in plaats van een broodje. Het is fijn dat dat besef er is. Nodig ook, want dit zijn weken die nog wel vaker voor gaan komen. Dit is grotendeels mijn werkende leven, waar ik over schrijf en ik zou het niet willen missen.

Dat kan ook niet. Want komende week wordt, hoewel gelukkig niet zo hectisch als afgelopen week, weer net zo heerlijk. Alleen al omdat we drie dagen naar Texel Culinair gaan! Toch ga ik tot het weekend op een no-alcohol regime en ga ik het bewegen iets opvoeren. Hoe dat afloopt? Stay tuned!

Vraagje nog; vinden jullie het leuk om dit iedere week te lezen? Of zou – één keer per maand – een samenvatting ook wel prima zijn? Laat je het me onder dit artikel even weten?!

Eetdagboek week 5

Maandag 3 september – 20km gefietst (2 afspraken, 2 events)

Ontbijt: boterham met ei, boterham met jam + cappuccino
Tussendoor: 2 zwarte koffie met suiker + veel water
Lunch: Turkse gepocheerde eieren met geroosterd brood & verse jus
Tussendoor: 2 bloody mary’s – cracker met geitenkaasmousse& bacon + bloody mary sorbet
Diner: appel, halve portie frietjes, 2 bitterballen, 3 glazen champagne, ½ liter water en thuis nog een banaan

Dinsdag 4 september (persdiner)

Ontbijt: smoothie van spinazie, banaan, mango, limoen & amandelmelk + 2 boterhammen (jam/pindakaas) + cappuccino
Tussendoor: 1 lakrids + cappuccino
Lunch: tuinbonensoep met 2 sneetjes brood (eentje met salami, eentje met gebakken ei) + kiwi
Diner: Glas bubbels – 3 gangenmenu met Hollandse garnalen & wijn en water

Woensdag 5 september

Ontbijt: 50g granen geweekt in kokosmelk + 2 cappuccino
Tussendoor: boterham met pindakaas + 2 lakrids
Lunch: 2 boterhammen, eentje met salami, eentje met pindakaas. Beker optimel
Diner: pasta met groente/tomatensaus met gehakt & geraspte parmezaanse kaas.

Donderdag 6 september (persopening)

Ontbijt: omelet met champignons + boterham & cappuccino
Tussendoor: zwarte koffie met suiker
Lunch: tosti kaas/salami, boterham jam en beschuit met hagelslag
Tussendoor: 3 dropjes
Avond: 2 wodka lime & spa rood, 4 viskoekjes, 2 gyoza’s, 2 loempia’s en kroepoek (persopening HappyHappyJoyJoy) Thuis nog een bakje Abbot Kinneys kokosyoghurt met frambozen

Vrijdag 7 september (4u wakker… don’t ask) – 15 km gefietst (perslunch)

Ontbijt : homemade sinaasappelmuffin + boterham met pindakaas + 2 cappuccino
Tussendoor: appel
Lunch: 6 gangen bij Zeezout (zie artikel) AWE-SOME (en zie foto's hieronder)
Diner: 2 crackers (jam/kaas)

Zaterdag 8 september

Ontbijt: cracker met jam, cappuccino
Tussendoor: appel
Lunch: shakshuka van tomaat & paprika met schepje yoghurt, ei en 1,5 pita (zie foto)
Tussendoor: thee met honing & 3 kleine amaretti koekjes
Avond: 2x GT, popcorn, olijfjes, kop zelfgemaakte kippensoep & vers stokbrood met boter

Zondag 9 september

Ontbijt: croissantje, jam & cappuccino
Tussendoor: zwarte koffie met beetje suiker + 2 koekjes
Lunch: bloody mary, stokbrood met brie
Tussendoor: thee & zelfgebakken muffin
Avond: volgt

 

Gepubliceerd op 9 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.