Pomme HighballNationale vodkadag

Kijk, dit zijn dagen waar ik wat mee kan, want vrijdag 4 oktober blijkt het – naast Dierendag – ook nog nationale vodkadag te zijn. En dat op vrijdag. Dat wordt een wel heel goed begin van je weekend.

Dat vieren we met een hele frisse low-alcohol vodkacocktail, de Pomme Highball. Met maar een klein beetje vodka krijgt deze cocktail een kleine kick, zonder dat je meteen voor gaas gaat. Een trend die je, naast no-alcohol, steeds vaker ziet en waar ik alleen maar achter kan staan. Zo maak je 'm:

45 ml Belvedere Vodka
60 ml (versgeperst) appelsap
20 ml limoensap
10 ml suikersiroop
Sodawater 
2 komkommerschijfjes
Kurkuma
 
Vul een longdrinkglas met ijs. Voeg de vodka, het (versgeperste) appelsap, limoensap en suikersiroop toe. Roer het geheel goed door. Top af met sodawater. Besprenkel de komkommer met kurkuma en gebruik deze als garnering. Cheers en happy friday!

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.