Mijn ervaringen met personal trainingMijn ervaringen met personal training

Dat er na een jaar niet kunnen sporten wegens een gebroken teen en de daarop volgende operatie iets moest gebeuren was me vrij snel duidelijk. Zeker gezien het heerlijke borrelboek dat ik toch ook uitgebreid moest testen afgelopen jaar. Alles bij elkaar opgeteld was het geen verrassing dat mijn lijf op 10 – 0 achterstond.

Personal training via Sport2Bfit

Via mijn Broodfonds had ik ineens twee fitte mannen in mijn netwerk met een sportschool én met de mogelijkheid tot personal training. Er volgde een officiële intake en een uitgebreid gesprek. Wat wil je bereiken? Hoe vaak wil je sporten? Waar moeten we rekening mee houden? Vooral dat laatste was belangrijk. Dus overleg ook met de fysiotherapeut wat wijsheid zou zijn qua opbouwen. Er was namelijk niet alleen conditie weg, maar ook mijn spierkracht was natuurlijk sterk verslechterd.

Persoonlijk programma

Dus werd het devies, rustig opbouwen. Niet te snel. Kracht, maar ook conditie. En dat twee keer in de week. Tja, als je dan toch aan de slag gaat vond ik ook dat we het echt serieus aan moesten pakken. Dus geld gespaard en met volle overtuiging begin september begonnen. Nou… dat viel nog niet mee kan ik je zeggen. Holy moly wat heb ik een spierpijn gehad. Non stop eigenlijk. Want maandag om 8u stond ik me in het zweet te werken. Woensdag einde dag was de spierpijn een beetje weg en ja hoor, donderdag om 8u mocht ik weer 🙂

Wat heeft die eerste maand me gebracht?

De eerste twee weken dus vooral veel spierpijn hahaha. Daarna merkte ik een kentering. Niet meer dagenlang spierpijn, maar een sneller herstel. Meer kracht ook vooral. Zeker in mijn armen. Maar ook mijn benen blijven niet achter en dat is super belangrijk voor me, want daar heeft het het afgelopen jaar echt aan geschort.

Wat me zeker ook geholpen heeft is dat ik me heb gecommiteerd aan twee keer in de week. Er staat iemand op me te wachten. Ik betaal er flink voor dus de drempel om toch niet te gaan is meters hoog.

Zelf opgeworpen overigens, want ik ken mezelf ook een beetje haha. En verdomd, nu aan het eind van de eerste maand begin ik het (soort van) leuk te vinden. Ook omdat ik resultaat merk. Wie had dat ooit gedacht?!

 

En nu?

Ik heb me voorgenomen om in ieder geval tot eind van het jaar op deze manier door te gaan. Doordat ik de afgelopen maand een bizarre maand had qua etentjes en events ben ik minder afgevallen dan ik had gehoopt. Dat ik trouwens überhaupt iets ben afgevallen is al een godswonder, als je ziet hoe mijn maand was. Maar dat terzijde.

Dat ik meer kracht krijg dát is eigenlijk waar het om gaat. Dat ik fitter ben (not even close to fitgirl, wees gerust) is belangrijker dan de kilo's. En toch wil ik die ook verder kwijt. Of in ieder geval het vetpercentage. En dan het spierpercentage omhoog. Maar dat heeft na een jaar niks doen tijd nodig. Dus die ga ik het geven.

Kun jij ondertussen even genieten van hoe serieus ik kijk als ik sport haha. Tnx Dennis voor de foto's. Volgende maand een update (en nieuwe foto's). Meer weten over waar ik sport, check dan hun website

Disclaimer: wellicht ten overvloede, alle kosten voor personal training worden door mijzelf betaald. 

Gepubliceerd op 7 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!