Home sweet home Xmas van Yvette van Boven – reviewHome sweet home Xmas verschijnt slechts luttele tijd na haar boek Home sweet Home. Gemaakt uit noodzaak, omdat Yvette meer feestelijke recepten in haar repertoire had dan paste in het eerder genoemde boek.

Yvette houdt van koken voor de feestdagen en dus bundelde ze al haar feestelijke recepten in dit Kerstboek. Dat is eigenlijk ook meteen het probleem dat ik met dit boek heb…

Home sweet home Xmas

Want wat mij betreft is Home sweet home Xmas namelijk geen kerstboek. BAM! Eerste kritiekpunt ooít op een boek van Yvette van Boven. Suggestie eigenlijk eerder hoor, want je mag het een kerstboek noemen, ik denk dat dit boek voor meer geschikt is dan het samenstellen van je kerstmenu. Bedenk maar wat voor een feestelijke gelegenheid dan ook en je kunt met dit boek iets lekkers op tafel zetten.

Tja, ik heb het geprobeerd, kritisch zijn. Kunnen we nu weer gewoon doorgaan met vertellen waarom je dit boek wilt kopen.

Voor alle feestelijke gelegenheden

In het boek vind je volop inspiratie en recepten voor de feestdagen. Suggesties voor hoe je de kerstdagen plant, recepten voor lekkere ontbijtjes, maar ook volop hoofdgerechten, bijgerechten én drankjes.

Alles in de kenmerkende stijl van Yvette, dus met illustraties, goede uitleg en de fotografie van wederhelft Oof. Donkere foto’s ook weer (soms iets té donker naar mijn smaak) maar wel volop in de Kerst stemming.

Kies je favoriete kerstrecepten

Ik koos twee recepten uit om te maken. De Scotch eggs, die we normaliter meenemen uit Engeland als we daar zijn. Het werd meteen het eerste recept van Yvette dat niet lukte. Wat ik ook probeerde, ik kreeg de zacht gekookte eieren niet gepeld. Volgens Onno Kleyn – die op mijn wanhoop op Twitter reageerde – omdat voor zacht gekookte eieren je niet té verse eieren gebruikt (zoals het recept meldt).

Pompoenbrood Yvette

In de tussentijd bakte ik wel, tot in de perfectie en met alle gemak. het pompoen, feta & saliebrood. In het boek vind je dat recept bij de ontbijtjes. Ik serveerde ‘’s avonds bij de soep en de rest later in het weekend bij de borrel. Heerlijk! De Scotch Eggs gaan in de herhaling, maar het recept van het pompoenbrood deel ik graag met jullie!

Feestelijke recepten in Home sweet home Xmas

Of je dit boek nu gebruikt voor de kerstdagen (je zult nooit meer om inspiratie verlegen zitten) of voor een ander feestelijk etentje, het is Yvette van Boven wederom gelukt om een boek te maken dat je hoe dan ook graag in de kast wilt hebben staan.

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 29,95 en is online te koop en in de boekwinkel.

 

Gepubliceerd op 12 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.