Home sweet home Xmas van Yvette van Boven – reviewHome sweet home Xmas verschijnt slechts luttele tijd na haar boek Home sweet Home. Gemaakt uit noodzaak, omdat Yvette meer feestelijke recepten in haar repertoire had dan paste in het eerder genoemde boek.

Yvette houdt van koken voor de feestdagen en dus bundelde ze al haar feestelijke recepten in dit Kerstboek. Dat is eigenlijk ook meteen het probleem dat ik met dit boek heb…

Home sweet home Xmas

Want wat mij betreft is Home sweet home Xmas namelijk geen kerstboek. BAM! Eerste kritiekpunt ooít op een boek van Yvette van Boven. Suggestie eigenlijk eerder hoor, want je mag het een kerstboek noemen, ik denk dat dit boek voor meer geschikt is dan het samenstellen van je kerstmenu. Bedenk maar wat voor een feestelijke gelegenheid dan ook en je kunt met dit boek iets lekkers op tafel zetten.

Tja, ik heb het geprobeerd, kritisch zijn. Kunnen we nu weer gewoon doorgaan met vertellen waarom je dit boek wilt kopen.

Voor alle feestelijke gelegenheden

In het boek vind je volop inspiratie en recepten voor de feestdagen. Suggesties voor hoe je de kerstdagen plant, recepten voor lekkere ontbijtjes, maar ook volop hoofdgerechten, bijgerechten én drankjes.

Alles in de kenmerkende stijl van Yvette, dus met illustraties, goede uitleg en de fotografie van wederhelft Oof. Donkere foto’s ook weer (soms iets té donker naar mijn smaak) maar wel volop in de Kerst stemming.

Kies je favoriete kerstrecepten

Ik koos twee recepten uit om te maken. De Scotch eggs, die we normaliter meenemen uit Engeland als we daar zijn. Het werd meteen het eerste recept van Yvette dat niet lukte. Wat ik ook probeerde, ik kreeg de zacht gekookte eieren niet gepeld. Volgens Onno Kleyn – die op mijn wanhoop op Twitter reageerde – omdat voor zacht gekookte eieren je niet té verse eieren gebruikt (zoals het recept meldt).

Pompoenbrood Yvette

In de tussentijd bakte ik wel, tot in de perfectie en met alle gemak. het pompoen, feta & saliebrood. In het boek vind je dat recept bij de ontbijtjes. Ik serveerde ‘’s avonds bij de soep en de rest later in het weekend bij de borrel. Heerlijk! De Scotch Eggs gaan in de herhaling, maar het recept van het pompoenbrood deel ik graag met jullie!

Feestelijke recepten in Home sweet home Xmas

Of je dit boek nu gebruikt voor de kerstdagen (je zult nooit meer om inspiratie verlegen zitten) of voor een ander feestelijk etentje, het is Yvette van Boven wederom gelukt om een boek te maken dat je hoe dan ook graag in de kast wilt hebben staan.

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 29,95 en is online te koop en in de boekwinkel.

 

Gepubliceerd op 12 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!